Справу щодо дерибану скандального лісу знову буде розглядати суд Ірпеня

0

Київський адміністративний апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу мешканки смт. Коцюбинське.

Тепер ірпінським суддям доведеться розглянути позов коцюбинчанки, яка вимагає скасування рішень селищної ради, згідно з якими місцева влада роздерибанили ліс першої категорії, що росте довкола селища.

Нагадаємо, суддя Ірпінського міського суду Кашперська Тетяна у цій справі вирішила, що зміни меж населеного пункту та видача ділянок у приватну власність повинні розглядатись за правилами цивільного, а не адміністративного судочинства.

Суд апеляційної інстанції врахувавши роз’яснення конституційного суду 2010 року постановив скасувати ухвалу судді Кашперської й направити справу на розгляд в адміністративному провадженні до суду першої інстанції.

В ірпінському суді, як свідчить практика, дату наступного слухання справи мають визначити впродовж місяця-двох.

Сьогодні на засіданні в суді була представниця Київради, яка від імені київської територіальної громади підтримала вимоги мешканки Коцюбинського.

Заяви депутатів селищної ради та селищного голови Вадима Садовського щодо того, що Київ вже визначив цей ліс під забудову, і саме тому розпайовує й приватизовують ліс мешканці дніпропетровської області та депутати селищної ради безпідставні.

У генеральному плані Києва до 2025 року ця територія відзначена як ліс.

https://i0.wp.com/grad.gov.ua/files/images/Image/foto/Schems%20GP/PlanSuch.jpg?resize=539%2C381

Проте задля захисту лісу від будь-яких можливих дерибанів і з боку місцевої влади Коцюбинського, і з боку місцевої влади Києва, мешканці столиці й селища продовжують збір підписів для створення національного природного парку на цій території.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539