Межа між областю й Києвом: що буде з Коцюбинським?

0

Мы делили апельсин

Очільники обласної та міської адміністрацій Анатолій Присяжнюк та Олександр Попов провели зустріч в Київській облдержадміністрації (КОДА) щодо розгляду функціонально-планувальної організації приміської зон, розробленої у складі Концепції стратегічного розвитку міста Києва, повідомляє офіційний сайт облдержадміністрації.

“Співпраця Київської області та столиці буде більш конструктивна та результативна, якщо керівництво області та міста будуть співпрацювати разом,” – наголосив Анатолій Присяжнюк.

Упродовж робочої зустрічі була створена робоча група з координації розробки Генерального плану м. Києва та його приміської зони до 2025 року та узгодження межі м. Києва та Київської області.

Кожного місяця пообіцяли підводити підсумки. Робоча група повинна сформувати всі рішення, щоб до осені винести їх на розгляд Верховної Ради та Кабінету Міністрів.

Під час зустрічі зокрема було сформовано пропозиції щодо проблемних розмежувань території селища зокрема, приналежність острова Великий в районі Вишгороду, островів Дикий в районі Козина, селища Коцюбинського.

Журналісти газети “Сегодня” відзначили, що Коцюбинське планують віддати Києву після місцевого референдуму.

Нагадаємо, що під час засідання тимчасової комісії, що досліджувала обґрунтованість тарифів представниця громади висловилась на користь приєднання до Києва.

“Вибачте, нам за таких умов вигідніше приєднатися до Києва,” – відреагувала на підняття тарифів в селищі Ліна Радуда.

Минулого року з ініціативою референдуму виступав колишній депутат Володимир Жарков, але він відмовився виносити на зборах питання щодо приєднання до Києва й запропонував коцюбинчанам вибір лише між статусом селища та статусом міста обласного підпорядкування.

Марія Сова акцентувала на цих зборах увагу на те, що коцюбинчанам приєднання до Києва невигідне, бо в столиці начебто вищі тарифи.

Питання  щодо розмежування територій Києва і Київської області виникло у 1994 роки. Ще тоді заговорили про встановлення територіальних меж столиці, та Київської області.

У 2005 році  Кабінетом Міністрів було  створено робочу групу, яка повинна сприяти органам місцевого самоврядування та  встановити межі між Києвом та Київською областю.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539