Олександр Попов: Збереження Біличанського лісу в інтересах не лише киян, але й мешканців усієї Київщини

0

article1122.jpgКияни та міська влада ніколи не погодяться із забудовою Біличанського лісу, адже збереження «зелених легень» столиці в інтересах не лише містян, але й мешканців області. Про це в прямому ефірі телеканалу «Київ» заявив голова КМДА Олександр Попов.

«Ми з оптимізмом сприйняли позицію Президента, який чітко дав команду, щоб ця територія набула статусу заповідної зони шляхом приєднання до Голосіївського національного парку. Таким чином, це питання було б остаточно вирішено. Ми пройдемо всі передбачені законом процедури задля того, щоб відстояти інтереси Києва», – наголосив Олександр Попов.

Проект указу Президента України про приєднання Біличанського лісу до Голосіївського національного парку вже розробило Міністерство екології та природних ресурсів. Тим часом повернути більше чотирьох тисяч гектарів лісу до міської території намагається і столиця. У судах різних інстанцій перебуває 50 справ. Крім того, КМДА просить Верховний Суд України скасувати останнє рішення Вищого адміністративного суду, який визнав територію скандального лісу володінням смт. Коцюбинське.

Нагадаємо, влітку минулого року у ще незбудованих висотках почали продавати квадратні метри. Захисники природи звернулися до Президента з проханням захистити лісову територію й приєднати зелену зону до Голосіївського національного парку. Паралельно, міська влада почала судові процеси з Коцюбинською селищною радою та звернулася до Президента України Віктора Януковича з проханням втрутитися в ситуацію навколо конфліктних земель лісового фонду і не допустити прийняття неправомірних рішень, що ставлять під загрозу територіальну цілісність столиці.

Наразі судові процеси продовжуються.

Джерело: сайт КМДА.

Tagged with: , ,

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539