У поліклініці продають марки Червоного Хреста

1

До редакції зателефонував коцюбинчанин Володимир і повідомив, що під час візиту до поліклініки лікарка вимагала, щоб він обов’язково придбав марки, кошти від яких нібито спрямовуються на Майдан.

“Лікарка сказала, що сьогодні адміністрація повідомила їм: усі відвідувачі поліклініки мають купувати марки для того, щоб зібрати гроші на Майдан. Я заплатив за марку 10 гривень. Але зазначив, що я знаю ситуацію на Майдані, оскільки брав участь у зборі ліків і інших волонтерській діяльності. Там зараз таким чином збір грошей не оголошували. Я пообіцяв, що обов’язково з’ясую, куди йдуть кошти”, — розповідає коцюбинчанин Володимир.

“Тоді у лікарки почалась істерика, що її звільнять з роботи, вона стала перед дверима, закрила вихід, попросила  повернути марку. Запевнила, що нічого не треба з’ясовувати. Коли я повернув марку, медсестра, що була поруч, подивилась на марку й сказала, що на ній написано, що це для Товариства Червоного Хреста”, — додає Володимир.

Варто зазначити, що представниця Червоного Хреста була на останній сесії Коцюбинської селищної ради й всі охочі депутати мали можливість придбати такі марки.

Але аби з’ясувати, як інструктували працівників поліклініки, й чи мала адміністрація на меті дисредитувати Майдан, формуючи думку громади про обов’язкові побори на користь Майдану, редакція звернулась за коментарем до головного лікаря Людмили Бідули, яка є депутатом Ірпінської ради:

“Ми щороку отримуємо такі марки. Це абсолютно добровільна справа кожного — підтримати Червоний Хрест своїм членським внеском. Ніхто не казав, що це примусово. Я пояснювала ще у п’ятницю, що ті марки, які у нас залишаться, ми просто передамо організації назад. Ніхто про Майдан не говорив ані слова”, — зазначає Бідула.

Редакція перевірила інформацію на правах анонімності в працівників лікарні. Жоден не підтвердив, що марки просили продавати, прикриваючись збором коштів на майдан.

Червоний Хрест дійсно продажем марок залучає кошти на свою діяльність. Такі марки вже використовували близько 100 років тому і коштували вони 15 копійок.

Зараз Червоний Хрест поришює марки номіналом 2, 5 та 10 гривень. Поширюють їх зокрема й медичні установи.

Редакція Сайту громади Приірпіння попереджає тих працівників, які говорять пацієнтам неправдиву інформацію про цільове призначення коштів: у разі ще хоча б одного повідомленя від громади, що гроші таким чином примусово збирають начебто для потреб Майдану, — ми оприлюднимо прізвища таких працівників медустанови.

1 Comment

  1. Виталина Куслинская 15 Червня 2017 at 11:40

    Я сьогодні з дитиною проходила меддогляд для школи, коли нас направили до сімейного лікаря (так як в поліклініці не має лора)! Коли вона подивилася дитину зказала щоб купили у неї марку бо вона мені не віддасть мої документи, і зазначила , що ці марки її потрібно продати!!!! Наскільки я знаю це добровільна справа а не примусова!!! ЦЕ СПРАВЖНЄ ВИМАГАННЯ!!!!!!!!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539