Мельник утікав із литовським паспортом

0

Журналісти “Інтера” запросили у студію заступника генпрокурора Олексія Баганця, аби той роз’яснив, як Петро Мельник домігся такої мізерної для нього застави й вийшов на волю.

“Ви повинні зрозуміть, що правляча коаліція при попередній владі у Верховній Раді прийняла новий Кримінальний кодекс, де вони чітко зазначили, що суддя має право під час взяття під варту запропонувати внести відповідну заставу. В цій нормі зазначено, що суддя повинен визначати суму застави з урахувнням можливостей сплатити цю заставу”, — роз’яснює Баганець.

“Мене не дивує, чому суддя застосувала першу заставу (24 мільйони — прим. ред.). Звичайно, друге рішення, коли була змінена позиція при наявності такого матеріального стану підозрюваного… Прокурори повинні були оскаржити це в апеляційному суді”, — додає заступник генпрокурора, якому, по суті, підпорядковуються майже всі прокурори країни.

У селі Дмитрівка, де в екс-регіонала Петра Мельника побудовано кілька будинків, односельці розповідають, як тому вдалося вийти на волю:

“Це гроші грають роль. У кого є гроші, той може все. Скільки у нього хатів тут, скільки у нього землі тут… Кажуть, отой ліс усей Мельников. Отам у нього хатюра на піввулиці. Він там жив на Лісній, ще одну хатюру… отам трошки дальше… ого…”.

Зараз Мельник сховався від журналістів у селі Дмитрівка, бо у рідний  Ірпінь з моменту виходу на волю до нього приїздили десятки представників ЗМІ.

У Дмитрівці, як повідомляла редакція “Сайту громади Приірпіння”, у нього є нерухомість.

Будинок Мельника із тенісним кортом займає там площу 6 простих хат. Поряд у стилі хай-тек — величезний будинок його сина.

Активісти Приірпіння стверджують: такі статки, як у Петра Мельника, на одну ректорську зарплатню чи зарплатню нардепа побудувати неможливо. Вони переконані: Мельник розставив родичів на ключові посади і мав з того зиск під час проведення тендерів.

“Його називають… Як його у нас називають? “Жлоб” у нас його називають. Сестра — депутат Ірпінської міської ради, була головою земельної комісії. І от в аукціоні із викупу комунального майна беруть участь дві його сестри. Хто виграє де-юре — одна з його сестер. Але де-факто — Петро Мельник”, — розповідає екс-депутат Ірпінської ради та активіст Віктор Бархоленко.

Як виявилось, судді не лише випустили Мельника на волю за незначну суму застави, але й наклали арешт не на все його майно, з-поміж якого є і будинок на Оболонській набережній.

І офісні приміщення в столиці…

І будинки, і квартири…

Як так сталося — правоохоронці не коментують. Але свою думку висловлює екс-міністр МВС Генадій Москаль:

“Все, що робиться сьогодні, — не менш цинічно, ніж при владі Януковича. Якби не було домовлено, якого дива він би з Сан-Маркоса приїхав до в’язниці? Щоб його тут воші доїдали? Це не логічно. Після цього йому міняють заставу…  якби мали трошки клепки, щоб люди повірили… А так зробили , як каже Добкін, по-дебільному”.

Щодо мільйонних статків, то Москаль вважає, що в Мельника великі комплекси, і йому потрібно самостверджуватися:

“Він цим утверждається в суспільстві. І то його, і то його…”.

Як виявилось, кабінет екс-ректора-утікача, котрий безперешкодно зняв електронного браслета й під час втечі послуговувався паспортом іншої держави, — досі вільний.

В академії попри всі скандали на нього чекають.

Для студентів Мельник розпочав будівництво гуртожитку, щоправда, поки його не здали — пропонує зараз їм платити за ліжкомісце 900 гривень на місяць.

Студенти з журналістами спілкуються, як про покійного: або добре, або нічого.

Їх публічно не обурює навіть відео з секс-скандалом, де Мельник фактично звабив одну зі студенток.

А потім її допитав і “пробачив”.

“Є відео численні. Я не знаю, це провокація, чи що. Він дуже хороший. Його всі дуже любили”, — розповідає одна зі студенток поблизу податкової академії.

Тут вірять, що він справді може найближчим часом повернутись у крісло ректора.

За матеріалами “Подробиць” на “Інтері”.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539