Божий промисел: “готельний бізнес” отця Миколи

127

Читачі сайту відмоніторили Інтернет і знайшли беззаперечні докази: на території колишнього дитсадка у Коцюбинському до приїзду біженців діяв по суті готель.

“Це зрозуміло, що зараз всі кошти він пускає на ремонт. У нього бізнес. Біженці поїдуть, а готельний бізнес – процвітатиме. Я обожнюю шукати в Інтернеті такі речі, які є безапеляційними доказами того, що насправді відбувається,” – розповідає Анна, мешканка Меблевої.

Докази, що їх знайшла проста Коцюбинчанка вражають. Просто на мапі видно, що тут здаються приміщення в оренду.

otets2

При збільшенні фото можна подивитись, який ремонт зроблено в середині.

otets

Два роки тому це все вже приносило прибуток. Свідченням цьому є відгуки на сайті.

otets8

І це ще не все. Якщо один з корпусів здається в оренду, то вже у 2012 році в другому корпусі було все готово, аби прийняти охочих відвідати “Євро-2012”.

2tsentr

Самі медики вже розуміють, що загроза нависла і над їхнім корпусом, який самовільно вирішили обнести парканом. Їх не на жарт непокоїть, що дерева, яким знищили частину кореневої системи, можуть завалитись на госпбудинки та швидкі.

linijka

Яму під паркан, яку за дорученням депутата Ільницького  рили з порушенням всіх норм, залізли на територію Нацпарку, спершу навіть не загородили.

Фото0061

Мешканці Меблевої мали самотужки в сутінках закопувати ту її частину, яка по суті перерила стежку в ліс.

Фото0073

Коцюбинчани вирішили перевірити, чи дійсно тут ведеться готельний бізнес отцем-депутатом. Номер телефону в оголошенні один в один збігається з мобільним телефоном депутата Миколи Ільницького.

Активістка Ольга Матюшина вирішила перепитати чи дійсно тут здавали приміщення.

“Вже не здаємо,” – відповів чоловічий голос, власник якого одразу поклав слухавку.

Оголошення встигло переглянути понад 16 тисяч охочих.

orenda

Тобто власник телефонного номеру не заперечує, що до біженців тут вже був налагоджений процес оренди.

Коцюбинчанка Анна, яка досліджувала це питання в Інетернеті, звернула увагу редакції, що ту інформаціє я й англійською мовою. Контакти – незмінний телефон отця Миколи.

12

“Дивіться, що тут написано англійською: конференц-хол 100 метрів для 80-ти людей,  для маленьких груп зала 55 метрів квадратних на 35-40 людей. Готельні кімнати покращеного комфорту для 14 людей. Так звані “дабли” для 16-ти людей. Їдальня для 50-ти людей. Сауна, бассейн та спортзал. Зверніть увагу, що проекти дизайнерські, ” – перекладає й наголошує жінка, що не полінувалась й зробила інформаційну підбірку для редакції “Сайту громади Приірпіння”.

Будівля за словами тих, хто готував таке оголошення, розташована в лісі поруч з озером.

ozero2

“Так а що ви думаєте для когось це новина? Он на джипах скільки люди бачили, що сюди приїздили на ніч. І чоловіки на джипах, до речі не самі бували,” – розповідає джерело редакції в Коцюбинській селищній раді.

Готельний бізнес відбувається по суті під прикриттям двох релігійних організацій: “Логос” та “Благо”, які курує отець і депутат Коцюбинської селищної ради Микола Ільницький.

Податківці наголошують, що для релігійних громад і готельного бізнесу система оподаткування кардинально різниться.

Нагадаємо, приміщення колишнього дитсадка віддали в оренду релігійній громаді УПЦ КП, яку в селищі Коцюбинське представляє Микола Ільницький.

Згодом він разом із іншим депутатом Петром Бомбою переконав раду, що дитсадка тут ніколи не буде, бо СЕС у жодному випадку не дасть дозвіл на те, аби в будівлі перебували діти.

Рада прийняла рішення відчужити 1250 метрів у приватну власність й отримала за один метр квадратний менше 1400 гривень.

Пройшло десь півроку й тут в супереч словам депутаів Ільницького і Бомби, розмістили дітей.

dity

Влітку на провідних телеканалах України з’явились сюжети про те, що отець Микола, взявши кредит, надав прилисток для біженців.

Сюжети мали свій результат і на початку червня на рахунок надійшов мільйон гривень від екс-міністра доходів і зборів Олександр Клименка, який зараз перебуває за кордоном.

Ільницький і далі продовжував просити гроші в політиків та місцевих рад саме на ремонт приміщення. Постійно скаржився, що фінансів бракує і на ремонт, і на паркан.

remont2

У цей час вимушені переселенці сиділи без необхідних ліків. в елементарній аптечці був відсутній навіть пластир.

Ліки не раз підвозили волонтери та мешканці Приірпіння.

liky

Наприкінці червня Ільницький зажадав, аби рада віддала останні 250 метрів цього приміщення на 5 років оренди. Ці 250 метрів Ільницький торік, коли просив приватизувати 1250 метрів квадратних, пообіцяв залишити громаді й на них обіцяв не претендувати.

Перед біженцями та телеканалами була виголошена промова, де отець Ільницький, біженці та прихожани переконували всіх, що вимушеним переселенцям не допомагає жоден депутат, окрім отця Миколи.

otets

Рада критичною кількістю голосів віддала останні 250 метрів в оренду на 5 років.

У тексті рішення немає жодного слова про біженців чи вимушених переселенців.

І рішення про приватизацію, і рішенні про 5 років оренди приймались критичною кількістю голосів за згодою і активного лобіювання селищного голови Вадима Садовського, якому на міських виборах критично потрібна підтримка пастви, бо вже 9-й рік його каденції у селищі значно погіршились умови проживання.

Зауважимо, що депутат Петро Бомба, який виступає завжди разом з отцем Ільницьким, оскільки є його прихожанином, теж є підприємцем.

Бомба має свої приміщення й коли на сесії стояло гостро питання, куди ж селити біженців, від нього пропозиції розмістити нужденних хоча б тимчасово в відремонтованій будівлі не надходило. Будівля стояла порожня.

DSC_3783

Сусідство з людьми, що так справно ведуть бізнес, відверто непокоїть медиків. Вони вже бояться за долю 3-го корпусу приміщення, де залишається медзаклад.

“Хай там що, але лікарню він у нас не отримає. Ми кістками ляжемо. Людей приведемо. не дочекається,” – кажуть медики, які межують  з релігійною громадою.

127 коментарів

  1. vota 30 Липня 2014 at 18:48

    Шановна адміністрація!
    Прошу вас розглянути можливість відключення коментування. Багато інтернет-видань так чинять у зв*язку з великою кількістю негативу у коментах. Можливо і вам варто так зробити.
    Дякую.

    89.200.252.2**

1 2

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539