Олігархи і виборах: ставки Льовочкіна, Фірташа та Бойка у Приірпінні

5

Інтернет-видання Insider провело розслідування і проаналізувало кандидатів в депутати у мажоритарних округах.

Екс-голова Адміністрації перзидента Сергій Льовочкін та його давні соратники (власник Group DF Дмитро Фірташ та екс-віце-перм’єр Юрій Бойко, більш відомі як група RosUkrEnergo) переживають непрості часи.

Вперше з 2006 року “трійця” не контролює ключові позиції у владі, а Фірташ взагалі перебуває у Відні на підписці про невиїзд.

Їхні конкуренти, зокрема очільник групи “Приват” Ігор Коломойський, який зараз очолює Дніпропетровську ОДА, вже зайшов з цими олігархами у жорсткий конфлікт.

Журналісти Insider спробували з’ясувати, як кандидати-мажоритарники пов’язані з цими олігархами. І виявилось, що кандидат по 95-му округу екс-регіонал Анатолій Федорук перебуває в доволі хороших стосунках з екс-головою КОДА Анатолієм Присяжнюком та Юрієм Бойком.

 

У 96-му окрузі журналісти виокремлюють Івана Усенка — заступника голови “Київоблгазу”, який належить Фірташу.

Журналісти зазначають, що чинний нардеп та екс-“регіонал” Ярослав Москаленко, який балотується в 96-му окрузі, теж був у близьких стосунках з Присяжнюком та Бойком, але відійшов від групи RUE.

Зараз він, за матеріалами Insider, більш орієнтований на співвласника групи “Континіум”, нардепа Ігоря Єремеєва.

Під час розмови з технологом екс-голови АП Insider отримав підтвердження, що Олег Ляшко — це проект Льовочкіна.

5 коментарів

  1. Читач 23 Жовтня 2014 at 13:10

    Типовий приклад використання псевдожурналістами технології “маніпуляції свідомістю”. Протягом останнього місяця передвиборчої кампанії стало зрозуміло, що “Сайт громади Приірпіння” та кілька авторів даного сайту вводять маніпулятивними статями в оману своїх читачів, всупереч логіці та з наміром цілеспрямованої дискредитації одного із лідерів виборчої кампанії по 95 округу Анатолія Федорука.
    Є кілька ознак маніпуляції:
    1. Стаття з назвою “Олігархи і виборах: ставки Льовочкіна, Фірташа та Бойка у Приірпінні” ілюструєть головною фотографією, на якій зображений саме Анатолій Федорук, а не Іван Усенко чи Ярослав Москаленко. Дане фото використовується редакцією “Сайту громади Приірпіння” системно з метою погіршення іміджу Федорука.
    2. У статі йдеться про залежність кандидатів від олігархів групи Фірташа. Жодного підтвердження про приналежність до цієї групи Федорука немає. Маніпуляція полягає в тому, що автор просто зазначає: “кандидат по 95-му округу екс-регіонал Анатолій Федорук перебуває в доволі хороших стосунках з екс-головою КОДА Анатолієм Присяжнюком та Юрієм Бойком”. Проте, перебування у хороших стосунках не є підтвердженням залежності від даної олігархічної групи.
    3. За моєю інформацією, Анатолій Федорук ніколи не був членом Партії регіонів, не призначався ПР на свою посаду, а мером Бучі його обрала більшість бучанців. Замість офіційного запиту щодо членства у Партії регіонів до офісу ПР чи до Федорука, “Сайт громади Приірпіння” традиційно, де тільки можна і не можна, публікує фейковий календарик із зображенням Федорука та Януковича ). До речі, тираж таких підробних календариків та іншого компромату на Федорука було вилучено під час обшуку в домі корупціонера Ярослава Місяця.
    4. “Сайт громади Приірпіння” останнім жодним чином не висвітлює ніяких тем, окрім тих, які дискредитують Анатолія Федорука – одразу видно чітке політичне замовлення, виконавцем якого, на жаль, є журналісти. І тут не суттєво, від кого взяли вони гроші – від Тигова, Мельника, Місяця чи Микуліна. І не важливо, хто саме пише “джинсу” – Федорів чи Жежера. Важливо, що довіра до сайту падає. Прикро, що купити в наш час можна все – і стандарти журналістики, і совість.

    77.120.242.**

  2. Психолог 23 Жовтня 2014 at 14:21

    о! Выборы на носу и не только черный пиар активизировали, но и тролли прибежали.

    А за что Федоруку системно поднимать имидж? Вот ему звонили во время майдана. И спрашивали: уйдете из Партии регионов?

    http://kotsubynske.com.ua/2013/12/01/%D1%80%D0%B5%D0%B3%D1%96%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%B4%D1%8F%D1%82%D1%8C-%D0%B7-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D1%96%D1%97-%D0%BF%D1%96%D1%81%D0%BB%D1%8F-%D0%BC%D1%96%D1%81/

    Читаем:

    Анатолій Федорук вдав, що не почув запитання, наголосив, що не вийде з Партії регіонів і пообіцяв всім бучанцям мало не індивідуальне членство в ЄС:

    “Буча самостійно буде вступати в Європу, зараз домовляємося про відкриття шенгенських віз для всіх бучанців. Виходить з Партії регіонів не збираюсь. Курс партії незмінний. президент сказав, що ми йдемо в Європу.

    Вот если сам Федорук говорит: выходить из Партии регионов не собираюсь. То что бы это значило? Нет! Ну у Вас же в штабе, видать, своя информация – он все время был сотником майдана, да? Какая сотня? регионального единства?

    Какие претензии к этому сайту за эту конкретную новость, если это написал Инсайдер?

    А теперь о том, что не пишут ни о ком, как только о Федруке! Ну бред же! Бионик Хил – это Федорук? То что отопление идиоты включить никак не могут в поселку -тоже Федорук? Про Борзилу, что он снялся, – тоже Федорук? Я так понимаю, если бы под суд люди с плакатами не пришли, где сами же писали о Федоруке, то вряд ли Федорука вообще кто вспомнил в новости о межигорье и победе, которая ему спать не дает.

    И листовки понятно кто клеит. Не клейте и писать не будут! Не звоните мне на мобильный!!! Ясно?!?! Тогда и писать не будут о том, что вы позаимствовали у Беста информацию! Снимите борды, которых у нас тьма просто…. Тошнит уже!

    Но идем далее…

    О Месяце на Банковой (это я только заголовки просматриваю) – это Федорук? Новость о листовках Будника, которые просто швыряли на дороге – Федорук?

    Аферистка с деньгами, которая ходила квартирами, – это тоже Федорук?

    А то, что Мельник за Тигова агитирует? Это куда? Тоже Федорук. Да все кандидаты, и ваш начальничек, и ваш конкурент Тигов – пускай пойдут ВОН. А сайт пусть продолжает нас информировать. Всем ясно, что какойто один идиот победит другого. Жаль…. Но писать о том, что происходит – нужно. А то, что тролли из штаба Федорука активничают – не обращайте внимания. Что еще им осталось… Черный пиар, троллинг…

    Типичное рыговское кодло! Извольте – ВОН! Все!

    Да, и спасибо за анализ округа. Огроманя работа очень хотелось бы, что б был не только сайт, но и газета… Голосуйте правильно, ведь ребята не просто так умирали…

    77.90.193.**

    • пересічний ірпнчанин 24 Жовтня 2014 at 08:30

      Зверніться з цим питанням в Ірпінську міськраду. І Вам тут же дадуть 10 соток :).

      195.110.57.1**

  3. Про Федорука 24 Жовтня 2014 at 08:07

    Вот сейчас идет дискуссия по Федоруку. Буча действительно отличается от Ирпеня. Ну так и должно быть. Это прямая обязанность Федорука. Потому как он работает на нас, а не наоборот. Хвалить его за чистоту в городе как то глупо. Человек получает за это зарплату. Но то что обычную административную услугу по выделению земли он превратил в корупционную схему – ЭТО БЕСПРЕДЕЛ. Никому из граждан который принес в Бучанскую раду заявление о выделении земли с графическим материалом при условии что участок не занят- НЕ МОЖЕТ быть отказано. Каждый должен реализовать свое конституционное право на бесплатный участок. В Буче такого НЕТ. Федорук скорее удавится чем даст 10 соток работяге какому нибудь. Зато своим людям он дал сполна, да и про себя не забыл. Спрашивается за что его любить?? За то что он не выполняет Конституцию Украины. Ни один из застройщиков не может зайти в Бучу со своим проектом. Там работает один Карплюк. Кум Федорука. Разве это правильно? Люди все видят. Федорук явно не положительный герой Бучи. А ситуация с 15 Га для Калетника. Это как минимум от 5 до 10 лет для Федорука и депутатов. Только идиот будет голосовать за него. Народ для него- быдло. У него только свои интересы. И для этого он хочет в парламент.

    95.158.48.1**

  4. пересічний ірпнчанин 24 Жовтня 2014 at 08:22

    Мені особисто наплювати що пишуть різні видання. Я сам бачу різницю між Ірпенем і Бучею. Зробити вибір в цьому плані не складно.

    195.110.57.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539