Парковка для зятя Садовського: порушили кримінальну справу

0

Прокуратуру зацікавили рішення Коцюбинської селищної ради, зокрема про виділення парковки для зятя селищного голови екс-регіонала Вадима Садовського.

“Прокуратурою міста Ірпеня 14.09.2015 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом зловживання службовими особами Коцюбинської селищної ради своїм службовим становищем при прийнятті рішень на користь місцевого підприємця про надання дозволу на розробку проекту відводу для будівництва та обслуговування безкоштовної стоянки в селищі,” – коментує ситуацію заступник прокурора Ірпеня Ільяс Рамазанов.

“В рамках досудового розслідування перевіряється в тому числі й факт перебування підприємця у родинних стосунках з одним зі службовців селищної ради. Кримінальну справу порушено по ст.364 п.1,” – додає прокурор.

Два проекти рішення прийняті сесію 14 серпня стосувалися зятя селищного голови Сергія Осіпова. Це питання стало публічним завдяки тому, що громадяни відвідують засідання ради і моніторять порядок денний сесій.

Без імені

Сергій Осіпов попросив 0,12 га для будівництва та обслуговуваня безкоштовної стоянки на Залізничній. Рада погодила дозвіл на виконання проекту відводу земельної ділянки. Від камер активістів Осіпов ховався.

Без імені

Другий проект рішення, який Садовський лобіював на користь зятя, стосувався зміни цільового призначення ділянки площею 0,1253га (Залізнична 2/1). Тут замість стоянки транспортних засобів мають будувати тепер торговельні павільйони.

Вадим Садовський не мав би брати участі у голосуванні, бо у нього, згідно з законом, конфлікт інтересів. Але чинне законодавство голова зневажив на користь інтересів свого родича.

“Садовський активно лобіював данні рішення і голосував за них. Зрозуміло, що наші депутати швидше за все не підтвердять це, але люди були на сесії і бачили,” – відзначає журналістка і депутатка в раді Ірина Федорів.

Прокурор Рамазанов нагадує, що є ще одне кримінальне провадження, яке стосується безпосередньо Садовського:

“Крім того, триває розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовими особами тієї ж ради при наданні дозволів на приватизацію кімнат у комунальному гуртожитку на користь родичів працівників ради. Досудове розслідування у провадженнях здійснюється слідчим відділом Ірпінського МВ ГУ МВС України в Київській області. Про результати розслідування громадськість буде проінформована додатково”.

Менше року назад голова надав дозвіл на приватизацію кімнат у гуртожитку на вулиці Доківський своєму брату та іншим близьким родичам, в той час коли вони в гуртожитку не мешкали і взагалі не мали потреби в житлі.

Рідний брат селищного голови Дмитро Садовський на той час разом з доньками, яким також надали право власності на кімнати, мешкали в Шпитьках в розкішному маєтку.

sam

 

Довідково: Стаття 364. Зловживання владою або службовим становищем – карається виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539