Чому не вийшов на 1+1 анонсований сюжет про Карплюка

0

Після побиття активістів у Приірпінні низка загальнонаціональних телеканалів розпочали свої розслідування.

У п’ятницю на телеканалі 1+1 транслювали анонс програми “Гроші”.

“Хто ж створює бандитські угруповання в Ірпені? Що приховує мер міста Ірпеня? Або як Карплюк за допомогою сили ТІТУШЕК і старих корупційних технологій хоче втриматися на другий термін? Про це і трохи більше ви дізнаєтеся з програми ГРОШІ в понеділок 07.09.2015 в 22:00,” – наводить текст анонсу на своїй сторінці у соцмережі жертва побиттів Євген Мельничук.

Анонс поширювали й інші користувачі, але сюжет так і не вийшов в ефір.

1

“У нас велика Печалька – тільки що дзвонили щодо нашого сюжету ПРО СТВОРЕННЯ ОПГ в Ірпені, сказали, що його не буде, так як почалися передвиборчі перегони і нібито це треба якомусь кандидату для того, щоб очорнити чорне ім’я Карплюка … Походу пішли договорняки, і зараз ця претензія не до редакторів ГРОШІ, а … ” – Мельничук залишає питання відкритим, до кого слід висувати претензії.

А ось і той самий анонс, він був в ефірі і в понеділок, за півгодини до виходу програми в ефір.

Головний редактор програми “Гроші” Максим Сухенко не впевнений, чи покажуть цей сюжет в ефірі.

“Це пов’язано з тим, що ми повністю знімаємо регіональний блок у зв’язку з майбутніми місцевими виборами. Цей матеріал розроблявся більше місяця. Зараз у нас є можливість поставити в ефір більше актуальні матеріали, які не “підставляють” нас під проблеми виборчого законодавства”, – розповідає Сухенко “Телекритиці”.

“Тому ці матеріали у нас залишаються, коли-небудь ми їх видамо в ефір. Але зараз, під час активного етапу виборчої кампанії, видавати їх недоцільно – це буде розцінено як частина передвиборної гонки, простіше кажучи, “замовне мочилово”. На жаль, ми чуємо такі звинувачення після кожного сюжету, як тільки знімаємо щось про мерів. У мене таких сюжетів уже зібрався цілий блок. Вже є листи на мою програму, які пишуться ще до того, як сюжети виходять в ефір”.

Та не дивлячись на слова Сухенка, якві він сказав у понеділок вдень, увечері в програмі “Гроші” вийшов сюжет про іншого регіонального мера – міського голову Умані.

Журналістка Ірина Федорів, яка пропрацювала 10 років на телеканалі СТБ , стверджує, що подібний випадок не можна залишати поза увагою:

“Якщо редакція дала анонс, то для зняття з ефіру мають бути дуже серйозні підстави. У п’ятницю, коли глядачі бачили анонс, ті, хто затверджував його в ефір сто відсотків знали, що програма має бути 7 вересня, коли вже починається передвиборчий період. Тому я не сприймаю такий аргумент і з’ясовую ситуацію, яка склалася”.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539