В Ірпені затримали на хабарі голову МСЕК

3

У понеділок, 16 січня працівниками Києво-Святошинської місцевої прокуратури спільно з працівниками поліції затримано двох службовців після отримання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

“Установлено, що до однієї із медико-соціальної експертної комісії звернулась жінка, яка має інвалідність 3 групи. За станом здоров’я експертна комісія могла визначити за жінкою 2 групу інвалідності. Однак, свої послуги голова комісії та секретар комісії оцінили у 35 тисяч гривень. Гроші службовці отримували у два транші. Сьогодні, під час отримання другої частини неправомірної вигоди у сумі 30 тисяч гривень затримано вказаних службових осіб”, – йдеться у повідомленні прокутари.

Потерпіла переконує, що через хворобу має право на 2-гу групу інвалідності, але лікарі комісії їй сказали, що без грошей 2-гу групу вона не отримає і може розраховувати лише на третю.

Голова Ірпінської МСЕК Михайло Біланюк свою причетність до вимагання хабара не визнає й стверджує, що хвору не знає:

“Написали, що я вимагав тисячу доларів хабаря.. Я її особисто не знаю, але що вона хоче, також не знаю”.

Начальник Ірпінської поліції Ігор Падюк в коментарі редакції “Громади Приірпіння” повідомив, що сліди спецзасобу були на руках у зловмисників:

“Безпосередньо грошові кошти були оброблені спецзасобом “стоп хабар”, сліди якого вподальшому під час проведення слідчих дій були виявлені на руках у секретаря та голови комісії, як і грошові кошти”.

За ч. 3 ст. 368 КК України відкрите кримінальне провадження (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) . Дана стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

У прокуратурі повідомляють, що тривають слідчі дії та вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманим особам та обрання запобіжного заходу.

3 коментарі

  1. Roman Otroda 13 Жовтня 2017 at 13:59

    Пройшло 9 місяців з моменту фіксації – вимагання й отримання хабара, колишнього голови Ірпінького МСЕК Михайла Біланюка. Виходячи з того, що доказова база на 100% гарантувала, що пан Біланюк й медсестра (яка отримувала й передавала йому кошти) отримають відповідний термін, згідно ч. 3 ст. 368 КК України. Так мало бути, адже гроші які було помічено, вилучили у обох, й фарба – якою обробили купюри, теж світилась у обох. Але, виходячи з того, що пан Біланюк – не лише, не знаходиться за гратами, він далі працює в Ірпінській МСЕК в складі комісії. Складається враження, що все тихенько забулось й оплатилось, як вангували більшість знаючих людей. Але сіль в тому, що навіть не перевили – деінде, ні ! Залишили на тому самому, хлібному місті. Це як глум, чи в науку всім тим, то схоче поборотись з хабарниками й корупціонерами ?…

  2. Иван Строгий 5 Грудня 2017 at 17:03

    Пане otroda, а вас бентежить лише Біланюк чи й ваш друг Лаврентій Кухалейшвілі. Сума яку пробували втюхать лікарю значно менша чим та з якою взяли вашого дружбана а він теж на свободі..

    • Світлана Нижник 6 Грудня 2017 at 15:40

      То що Ви таке запитуєте пане Іван. Чесніших людей в Україні ніж депутати любих рівнів та праціників мерії в Україні не знайти. Подивіться лише на борців з корупцією Христюка та Михальченко

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539