Правоохоронці затримали на хабарі самопроголошеного голову Коцюбинського

1

Правоохоронці затримали депутата Коцюбинської селищної ради Миколу Єременка, який самопроголошувався селищним головою, та мешканця Ірпеня Євгена Мельничука.

Затримані вимагали і отримали неправомірну вигоду у розмірі 200 000 грн.

“50 тисяч гривень просили як щомісячні платежі для 5 депутатів Коцюбинської ради. 150 тисяч як неправомірну вигоду за голосування в раді – бюджет та виділення земельної ділянки під будівництво дитячого стадіону”, – коментує джерело “Громади Приіпіння”, яке було присутнє при затриманні й надіслало редакції фото.

Зараз затримані перебувать під конвоєм спецпризначенців. Слідчі дії тривають.

В СБУ “Громаді Приірпіння” підтвердили, що їхній підрозділ 23 травня проводив спецоперацію в Ірпені, але деталі спецсліжби наразі не поточнюють.

“Мельничук та Єременко співпрацюють з депутатами Нових облич. Позиціонують себе як Третя сила. За декларацією у депутата Єременка 0 гривень доходу. Він пише, що їздив у Хургаду, Карпати – терер, сподіваюся, всі в Коцюбинському дізнаються, скільки коштував саботаж і хто з депутатів продав свій голос”, – резюмує журналістка Ірина Федорів.

Нагадаємо, 7 березня Микола Єременко став самопроглошеним селищним головою Коцюбинського. Ірпінський реєстратор вніс його в реєстр після псевдосесії, на якій голосував навіть відкликаний виборцями депутат ради Віктор Анісімов.

Єременко вважає себе обраним секретарем Коцюбинської селищної ради з жовтня 2017 року. При тому, що в його декларації на сайті НАЗК немає жодного доходу на цій посаді, бо обирали його депутати на псевдосесії. Більше того, декларація НАЗК свідчить, що доходів у депутата нема кілька років поспіль. При цьому він дозволяє собі відпочити в Єгипті та Карпатах.

Прокуратура відкрила кримінальні провадження через те, що депутат Єременко погрожував членам ТВК та активістам через те, що за народною ініціативою відкликали депутата Віктора Анісімова. 28 березня голову ТВК Людмилу Демченко не допустили в раду, про що вона повідомила ЦВК.

Переворот депутати організували після того, як на громадських слуханнях мешканці проголосували за приєднання до Києва. За висловилося майже 61 % учасників слухань. На слухання, про які було відомо за місяць прийшли понад 1300 мешканців.

В Історії Коцюбинського це вже другий переворот влади. У 2016 році Ірпінський реєстратор вніс в реєстр незаконно керінвиком ради Юлію Главацьку з партії мера Ірпеня Нові обличчя. Парламент тоді призначив перевибори ради. Суд визнав дії депутатів незаконними. Зараз ірпінського реєстратора та Юлію Главацьку судять. Прокуратура вбачає в їхніх діях кримінал.

1 Comment

  1. Анонім 4 Червня 2018 at 23:18

    А нелюда Святогора коли затримають?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539