Квартальні комітети Ірпеня вимагають від влади чесні громадські слухання по Генплану (відео)

1

Керівники квартальних комітетів міста Ірпінь закликали місцеву владу провести чесні громадські слухання щодо оновленого Генерального плану – адже 89 пропозицій від мешканців міста не були в ньому враховані.

Водночас представники громади звернулись до містян із закликом взяти участь у  нових громадських слуханнях, щоб не допустити багатоквартирної забудови в приватному секторі Ірпеня.

Про це йдеться у відеозверненні від імені трьох керівників ОСНів, тобто органів самоврядування населення міста.

“Нещодавно, а саме 30 листопада відбулися збори, які міська рада назвала громадськими обговореннями. Насправді ці збори незаконні. Ми це доведемо”, – зазначив Микола Степанюк, голова квартального комітету вулиць Дем’яна Попова, Алієвої, Тургенівської, Центральної, Нігояна, провулка Нахімова, Курортної.

За його словами, екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк, під керівництвом якого відбулося голосування за начебто схвалення оновлення генплану, не здивував громаду, однак здивували люди – сусіди з приватного сектору, які голосували не в своїх інтересах.

“Я вас дуже прошу, на наступних зборах, які ми обов’язково проведемо, прийдіть, проголосуйте, відстойте наші інтереси, інтереси ваші, корінних ірпінців, для того, щоб не сталося так, що коли ми прийдемо дуже зайняті з роботи чи ще з якихось важливих справ, не опинились оточеними багатоквартирними забудовами”, – закликав він.

Секретар ОСНу “Дружний квартал” Оксана Соболева, що об’єднує мешканців вулиць Толстого, Лисенка, Мечникова та Давидчука, зауважує, що протягом 2017-2018 років відбулися 5 громадських слухань, де мешканці Ірпеня затвердили 89 рішень, однак більшість з них не були враховані в оновленому Генплані.

У свою чергу голова комітету вулиці Мечникова Віра Канайкіна закликала жителів приватного сектора не бути байдужими і вберегти рештки лісу Ірпеня від забудови багатоповерхівками.

“За нашої мовчазної байдужості здійснюються необдумані дії адміністрації. Ми любимо нашу природу, наше місто. Будьте ласкаві – будьте присутніми на зборах, не відкладайте це на завтра, завтра вже буде пізно”, – сказала вона.

На відео керівники ОСНів також зазначили, що нині оскаржують рішення скандальних зборів 30 листопада у суді. Тим часом в Ірпені триває ідентифікація людей, що голосували на цих зборах – для перевірки, чи дійсно всі вони є мешканцями міста.

Як повідомляла “Громада Приірпіння”, на зборах в Ірпені під головуванням Карплюка голосували бюджетники та “тітушки”, а в інформаійній записці до генплану фігурурвав порт Очаків, Чорне море, м.Миколаїв та полігон твердих паливних відходів, якого немає в курортному Ірпені.

1 Comment

  1. Людмила 10 Грудня 2018 at 14:56

    Нужно нанимать адвоката по земельному праву и подавать коллективный иск в суд на Ирпенский горсовет

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539