Тимчасова слідча комісія парламенту розгляне побиття в Приірпінні окремо

0

21 березня пообіді в парламентских комітетах на вул. Садовій відбулося засідання Тимчасової слідчої комісії, яка розглядає випадки побиття активістів на Київщині і зокрема у Приірпінні. Очолює комісію народний депутат Борислав Береза.

На засідання прийшли голова Коцюбинської ТВК по квоті БПП Людмила Демченко, на яку напав тітушка за 1 000 гривень, який охороняв забудови політика з “Нових облич”. Ще одна членкиня ТВК по квоті БПП Леся Єльникова та селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина, на яких напали ввечері під будинком селищної голови, активістка та кошлишня співробітниця Коцюбинської ради Дар’я Александрова, яка займалася питаннями опалення в селищі і якій 15 жовтня в день запуску опалення спалили дві машини, а також Віктор Бархоленко – активіст з Бучі, який веде боротьбу за збереження лісу і якого неодноразово били невідомі

“20 березня – за день до засідання комісії був суд в Ірпені. Мого нападника визнали винним, але суддя наголосила, що правоохоронці не довели, що на мене нападали як на голову ТВК і тому вважають, щ оце просто побутовий напад. Відео, яке записали в мене на подвір’ї, де нападник Корнієнко зізнався, що бив мене за 1 000 грн – до уваги суд не взяв. Тобто за рік і 9 місяців правоохоронці не змогли довести політичних мотивів. Від нас держава вимагає захищати результати виборів. А хто ж захистить нас? І це при тому, що вперше люди самі спіймали нападника! А хто замовник? Замовника навіть не шукали. Дали нападнику 4 роки, а він вже майже 2 роки відсидів в СІЗО. Це значить, що день йде за два. Він на зону так і не потрапить і отримає винагороду за те, що сидів в СІЗО і не здав замовника”, – наголошує потерпіла Людмила Демченко.

Заслухати інформацію про просування розгляду всіх справ щодо побитих активістів, у ТСК забракло часу.

“Те, що зараз відбувалося на Тимчасовій слідчій комісії і те, які відповіді ми почули від правоохоронців – це приголомшило не тільки мене, а й членів комісії”, – наголосила народна депутатка Ольга Червакова (фракція БПП), яка допомагає активістам Приірпіння.

Вона наголосила на тому, що у ТСК буде окреме засідання, де розглянуть саме ті випадки, які трапилися в Приірпінні.

“Те, що було вчора в суді – це яскраве свідчення, що в людей хочуть вдіібрати віру. Ти віддаєш державі своє здоров’я, 10 рокі вкладеш на боротьбу, таких людей б’ють, їм палять машини. Люди САМІ (!!!) без поліції затримують нападника і передають його поліції. Справа резонансна – вся країна за нею слідкує і що на виході? Хуліганка. Хто замвоник – не відомо. Питання до держави – а яких громадян вона хоче мати і як вона їх мотивує на боротьбу за розбудову держави, якщо не розкриваються очевині справи? Коли підписувався суспільний договір і створювалася держава, то держава брала на себе зобов’язання захищати наше життя і здоров’я. Це базова функція для всіх держав. Члени ТВК і голови ТВК – це ті люди, які захищають легітимність влади. Вони відстоюють вибір громади, яким би він не був. Але суд вирішив, що Демченко побили просто так. Звісно, як і Дар’ї Александровій просто так спалили машини символічно 15 жовтня – у день запуску опалення”, – іронізує Матюшина, яка захищає від знищення ірпінськими забудовниками Біличанський ліс.

Нагадаємо, що окрім вищезазначених випадків, по обличчю мешканку селища Оксану Недашківську вдарила прихильниця партії “Нові обличчя”. Депутатка Олександра Куцан бачила, як в під’їзді з ножем мешканець селища, який підтримує “Нові обличчя” намагався викрасти тираж самвидаву. У Куцан та журналістки Ірини Федорів виклали лічилькики електроенергії щойно депутата Миколу Єременка, якого підозрюють в хабарництві, випустили з СІЗО.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539