Люди колишнього соратника Карплюка стали членами ОВК від Зеленського – 95-й округ

1

Бізнесмен Олексій Зіневич, який допомагав екс-меру Ірпеня Володимирові Карплюку та його партії на місцевих виборах 2015 року, цього разу делегував своїх людей до виборчої комісії 95-го округу. Соратники Зіневича представляють кандидата в Президенти Володимира Зеленського.

До 95-го округу, крім Києво-Святошинського району, входить ще й Приірпіння. Саме там, за кілька кілометрів від столиці, точаться бої між дерибанниками зелених зон за розподіл впливу та ресурсів.

Попри те, що колишні соратники Карплюк і Зіневич розсварилися, Зіневич досі співпрацює з кумом Карплюка – мером Бучі, екс-регіоналом Анатолієм Федоруком, якого судять за розкрадання лісу в особливо великих розмірах. Місцеві ЗМІ писали, що на сесіях Бучанської ради людям Зіневича роздавали ділянки в межах лісів 1-ї категорії.

Зіневич володіє телеканалом “Погляд” та фінансує кілька місцевих ЗМІ. Також він відомий як власник інтернет-провайдера “Бест”, на якому транслюють зазначений телеканал.

Якщо у своїх ЗМІ Зіневич негативно висвітлює дерибани в Ірпені й діяльність забудовника Карплюка, то про аналогічну ситуацію в Бучі та злочинну діяльність мера міста Федорука матеріалів немає. Зауважимо, що адмінресурс, забудовників та депутатів, які прийшли підтримати Федорука на суді, журналісти телеканалу “Погляд” називають громадськими активістами.

Ба більше, Зіневич допомагав Федоруку скликати віче на його захист.Напередодні бучанцям розіслали SMS від інтернет-провайдера “Бест” із запрошенням на “віче”.

За задумом Федорука, це мало допомогти йому уникнути кримінальної відповідальності за знищення лісу.

А під час парламентських виборів 2014 року інтернет-провайдер передав базу даних з контактами своїх клієнтів до кол-центру кандидата в нардепи, екс-регіонала Анатолія Федорука. Тоді було достеменно відомо про те, що Федорук відмовився вийти з “Партії регіонів” під час Майдану.

Окрім того, Зіневич придбав телеканал “КРТ Київ” разом з Іваном Гришиним, який балотувався від партії “Нові обличчя” до Київської обласної ради, і його телеканал “ПравдаТУТ” входив до медіа-імперії прокарплюківських ЗМІ.

На виборах Президента Зіневич вирішив допомагати команді Зеленського. Пов’язані з ним люди є у складі ОВК 95-го округу.

Секретарем комісії від Володимира Зеленського є Святослав Куценко. У першому турі виборчих перегонів, коли у Приірпінні побував VIP-агітатор Гриценка – нардеп Віктор Чумак, Куценка відрекомендували як людину з команди Гриценка.

Куценка часто можна побачити в товаристві Зіневича на різних акціях і заходах.

Куценко – колишній депутат від партії екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка“Нові обличчя”. Його позбавили мандата через процедуру відкликання, і партія дала на це згоду. Раніше Куценко балотувався від “Свободи”. Також є інформація, що він висувався від “Громадянської позиції”. 2014 року був головою ОВК від Ліберальної партії України, яку на той час очолював політик, котрий голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року.

На місцевих виборах 2006 року Куценко (колишнє прізвище – Куцебаценко) теж устиг змінити політичних союзників.

“Колись його прізвище було Куцебаценко. Зараз він за паспортом Куценко. Завдяки мені в нього почалася політична кар’єра. Щоб іти на вибори, треба було створити виборчий блок. Вони мені порекомендували партію, яку й очолював Куцебаценко. Я пішла першим номером, Бархоленко – другим, а він – третім. Його сутність виявилась і під час тих виборів. Він нас підставляв, “хімічив” зі списками, запоров юридичну роботу, бо сказав, що образився, і це мало нас усіх не підставило”, – розповідала колишня міська голова Ірпеня Мирослава Свистович.

Щойно Куценко (Куцебаценко) став депутатом, він, зі слів Свистович, перейшов на бік депутатів-дерибанників.

Згідно з інформацією сайту YouControl, Святослав Куценко є засновником ТОВ “Метрокс”, яке спеціалізується на будівництві житлових і нежитлових будівель.

Окрім секретаря ОВК Куценка, у Зеленського є ще 6 членів окружної виборчої комісії, і частина з них пов’язана із Зіневичем.

На телеканалі “Погляд” виходить програма “Право знати з Дмитром Шапочкіним”. Цей самий Дмитро Шапочкін, котрий працює адвокатом у Приірпінні, став членом ДВК від Володимира Зеленського.

Ще один член ОВК – Сергій Гапон – є керівником юридичної агенції “Правоексперт”, яку заснував Олексій Зіневич. Гапон часто супроводжує Зіневича на різноманітних заходах.

Окрім Гапона, у складі ОВК є ще один юрист від Зеленського – Богдан Черноуз. Він, як й Олександр Зінченковеде адвокатську діяльність. На конференції адвокатів Київщини на початку року його обрали до складу Кваліфікаційної палати КДКА Київської області. Зінченко спеціалізується на сферах цивільного, господарського, земельного, податкового права, розв’язанні судових спорів в адміністративних і господарських судах.

У коментарі Руху ЧЕСНО Черноуз повідомив, що він аполітичний і не підтримує жодного з кандидатів, а на виборах, як і в першому турі, стежитиме за порядком та дотриманням законів.

На запитання, хто йому запропонував увійти до складу ОВК від Зеленського, сказав, що це було давно, тож він уже не пам’ятає.

Членкиня ОВК від Зеленського Ганна Лисик на позачергових парламентських виборах 2014 року була довіреною особою кандидатки в народні депутати від 95-го округу Людмили Шевчук, яка отримала менш ніж 2% голосів і, ймовірно, була техкандидаткою.

Згідно з декларацією повної тезки Ганни Лисик, вона працює директоркоюкомунального підприємства БТІ Софіївсько-Борщагівської сільради.

Повний тезко ще одного члена ОВК від Зеленського Сергія Качуровського був задіяний в ОВК 197-го округу в Черкасах під час виборів до Верховної Ради 2012 року від Всеукраїнського політичного об’єднання “Єдина родина” екс-нардепа Олександра Ржавського.

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО вже проаналізував членів ОВК 95-го округу від Петра Порошенка. ІІ тур президентських виборів відбудеться 21 квітня. Громадський рух ЧЕСНО планує вести онлайн-марафон у день виборів.

1 Comment

  1. leader 18 Квітня 2019 at 01:18

    Зе – це проект Хабад.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539