Подаровані “Пежо” Бучанська міськрада “узаконить” постфактум

0

На сесії Бучанської міської ради, запланованій на 25 квітня, депутатам пропонують ухвалити рішення про безоплатне передання автомобілів Peugeot Rifter Ворзельській селищній та Мироцькій сільській радам.

Проголосувати за це рішення мають за два тижні після того, як автівки офіційно подарували головам цих рад.

Як повідомляв Рух ЧЕСНО, 10 квітня перший заступник мера Бучі, екс-регіонала Анатолія Федорука Тарас Шаправський та секретар Бучанської міської ради, представник партії “Нові обличчя” Василь Олексюкякого судять разом Федоруком за розкрадання лісу в особливо великих розмірах, вручили ключі від 5 автомобілів Peugeot Rifter виконувачам обов’язків старостів 3-х населених пунктів, котрі належать до Бучанської ОТГ, і головам двох населених пунктів, що не є членами ОТГ.

Ці авто, які придбали за бюджетні кошти, обійшлися платникам податків Бучанської ОТГ у 3,3 млн грн.

Отримувати автівки в Бучі приїжджали голова Ворзельської селищної ради Лариса Федорук, яка мешкає в Бучі та є рідною сестрою Анатолія Федорука, та голова Мироцької сільської ради Олександр Деревинський.

Депутат Бучанської міськради від “Свободи” Іван Окоєв зазначає, що рада часто ухвалює рішення заднім числом:

“Уже стало традицією в Бучі спочатку робити, а потім ухвалювати рішення про певні дії заднім числом. Це відбувається і з бюджетом, оскільки часто виникає ситуація, коли зміни до бюджету вносять задля того, щоб оплатити вже виконані роботи. Аналогічна ситуація й тут. Також залишається відкритим питання доцільності передання машин сільській раді Мироцького та селищній раді Ворзеля, адже ці населені пункти перебувають тільки в процесі об’єднання з Бучанською ОТГ. Авто вже фактично передали, але якщо депутати не проголосують, їх не мають права передати”.

“Не зрозуміло, чому бюджет Бучі, де є власні проблеми, закриває потреби сусідніх населених пунктів, які мають свої бюджети, а їхні податкові надходження не йдуть до бюджету об’єднаної громади, а залишаються як у Ворзелі, так і в Мироцькому. Складається така ситуація, що коштом бучанських платників податків ми задовольняємо чужі потреби. Таким чином з менеджментом інших населених пунктів фактично заграють за наші гроші”, – додає Окоєв.

Тим часом мешканці Бучі скаржаться на те, що в місті не заасфальтовано дороги, відсутні зливостоки, а після дощу місто потерпає від калюж і багнюки.

Нагадаємо, що 2016 року Генеральна прокуратура провела серію обшуків у фігурантів антикорупційних розслідувань – мера Бучі Анатолія Федорука та його кума, екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка. Тоді Карплюк утік з країни. Після обшуків Федорук збирав віче на свою підтримку, де члени його команди звинуватили Петра Порошенка в тиску на місцеве самоврядування.

Було відкрито кілька кримінальних проваджень щодо Федорука та Карплюка, проте до суду дійшла лише справа стосовно Федорука. Кримінальні провадження, відкриті проти Карплюка, загальмували, після чого він залишив посаду міського голови Ірпеня, а згодом разом з Федоруком з’явився на зустрічі представників громад Київщини з членами осередку “БПП” у Київській області.

Виборчий округ №95, як повідомляв Рух ЧЕСНО, у “БПП” віддали на відкупфігуранту антикорупційних розслідувань Володимирові Карплюку в обмін на підтримку на президентських виборах. Не виключено, що балотуватись у нардепи від цього ж 95-го округу, до котрого входить Приірпіння, буде й Федорук, який 2014 року програв “нарфронтівцю” Михайлові Гаврилюку та якому, як і Карплюку, потрібна недоторканність.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539