Забудовник програв апеляцію по Кампі – суд поновив строки на арешт ділянки

0

8 серпня Північний апеляційний господарський суд відмовив ТОВ “Комфорт ЛТД” у задоволенні апеляційної скарги на рішення Господарського суду Київської області про поновлення строків для арешту земельної ділянки в Бучі, вул. Лісова, 1-а.

Суддя Олександра Агрікова, вивчивши докази прокуратури та представника забудовника ТОВ “Орлан Інвест Груп”, ухвалила залишити в силі рішення першої інстанції.

На судове засідання прийшли представники громади Бучі, які регулярно підтримують прокуратуру в судових процесах на захист інтересів держави.

“Ми вдячні суддям, що не поставились до питання арешту поверхнево. Завдяки нашій присутності їм стало зрозуміло, що цей процес відрізняється від більшості господарських спорів. Цінності громади – ліси, свіже повітря, екологія, права наші та наших дітей – вже не пустий звук для судових інстанцій. Всі в першу чергу люди, і такі речі відчувають серцем. Тож, коли судді побачили нас і дізнались про хамську поведінку забудовника – “рубаю і будую, нікого не пусааю, і закон мені не закон”, то приділили особливу увагу справедливому і якомога скоршому судовому процесу”, – розповідає мешканка Бучі Аліна Лізунова.

“З іншого боку жителі Бучі могли б чекати на наступне засідання і місяць, що є стандартним терміном для збору потрібних для справи документів судом, якби не присутність громади на засіданнях. На попередньому засіданні 25 липня колегія судей запитала громаду, чи забудовник продовжує будівництво й, почувши позитивну відповідь, призначили засідання за два тижні, хоча перед тим хотіли відтермінувати на місяць. Тепер ми сподіваємось на те, що і прокуратура Київської області, і Бучанська виконавча служба без затягування справи арешт на ділянку накладуть. Бо ж “Орлану” незрозуміло і досі – потроху в землю бетон впливають та офіс продажів закінчують вже”, – додає Лізунова.

Нагадаємо, 19 червня суддя Господарського суду Київської області Антон Лапатін поновив прокуратурі Київської області строк для пред`явлення до виконання ухвали господарського суду Київської області. 9 липня за цією скаргою було відкрите виконавче провадження. Прокуратура Київської області за 20 днів так і не спромоглася привезти повну ухвалу суду про поновлення строків у Бучанську виконавчу службу.

Як відомо, 15 травня 2019 року суддя Господарського суду Антон Лопатін повідомив представнику забудовника, Бучанській міській раді, Прокуратурі Київської області та громаді, що арешт, накладений на цю земельну ділянку у 2017 році, залишається в силі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539