Смог у Приірпінні: чому не слід палити листя і як це шкодить здоров’ю?

1

Мешканці Приірпіння скаржаться, що листя з саду на кілька соток доволі багато і його нема як утилізувати. Приватний сектор і подекуди комунальники вечорами дозволяють собі палити листя. Якщо до цього додається ще горіння торфяників, то мешканці скаржаться на дуже різкий та неприємний запах.

Найбільше в такому випадку страждають немовлята, вагітні жінки чи люди, які мають захворювання дизальних шляхів. Окрім шкоди здоров’ю людини такі дії наносять шкоду і природі.

Адже після згорання рослининх залишків у повітря масово потрапляють пил, оксиди азоту і сірки, чадний газ, важкі метали, діоксин та низка канцерогенних сполук. Ситуація у Приірпіння гірша, ніж в інших регіонах, оскільки тут в повітря можуть додаватися продукти згорання, які утворюються від торфяників.

Ось як станом на 21-22 жовтня сервіс Windy.com відображав ситуацію на Київщині.

Екс-очільниця Міністерства охорони здоров’я написала, що слід робити для того, щоб мінімалізувати шкідливий плив на організм людини.

22 травня завдяки спецсервісу вдалося встановити, що хмара чадного газу, яка була над Україною, пішла у північно-східному напрямку.

“Громада Приірпіння” звертається до мешканців регіону і просить не спалювати листя і не наносити шкоду довкіллю та своєму ж здоров’ю.

1 Comment

  1. list 10 Листопада 2019 at 08:25

    Треба вводити сувору заборону спалювання сухої трави, опалого листя, побутових відходів, сміття й інших відходів будь-якого типу й призначення:
    https://petition.president.gov.ua/petition/71098

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539