Як зміниться межа міста Києва?

0

12 грудня на сесії Київради депутати відголосували за проект землеустрою щодо змін меж міста Києва. Його повинні направити до Верховної Ради України.

“Ми бачимо на карті, що Коцюбинське є анклавом на териорії міста Києва, а повинно бути в місті Києві. Давно питання стоїть. Питання розширення стоїть в порядку денному і його треба вирішувать”, – Воллдимир Яловий, фракція Єдність.

Голова фракції “Батькіщвина” зазначив, що на околицях Києва не вистачає шкіл, садків та іншої соціальної бази:

“Якщо приймаємо ці території в Київ – маємо забезпечити їх всім, що треба їм для життя.”

Слово взяв ще один член фракції “Батьківщина” Денис Москаль, який у попередній 6 каденції  виступав за збереження Біличанського лісу:

“Тоді за рахунок невизначеності межі міста КИєва лочинним шляхом депутати Коцюбинського намагалися злочинним шляхом поцупити Біличанський ліс в киян. Це рішення безумовно потрібне, але я хочу нагадати, що мешканці Коцюбинського прость Київ Коцюбинське включити в межі. Вони користуютсья ресурсами міста Києва, працюють в місті Києві”.

У коментарі “Громаді Приірпіння” секретар Київради Володимир Прокопів роз’янює, чому на цій карті Коцюбинське не включили в межу міста:

“Що стосується Коцюбинського, то Київрада приймала рішення звернутися до парламенту, аби селище, як того просить громада, включили в межі міста Києва. Це питання на розгляді в профільного комітету Верховної Ради. Зараз же на сесії ми ухвалювали проект землеустрою в тих межах, які є київськими. Далі питання межі міста Києва вже буде вирішувати парламент”.

За запропонований проект рішення проголосували одноголосно – 77 депутатів. На карті, яку візуалізували під час голосування, площа селища Коцюбинське, який є анклавом, складає 87 га. Про це йдеться у пояснювальній записці.

Ця площа відповідає рішенню Ірпінської міської ради народних депутатів (виконкому) від 1894 року.

Голова фракції “Свобода” Юрій Сиротюк у коментарі “Громаді Приірпіння” каже:

“Вже нарешті знаємо, де Київ має свою межу. Проект рішення підготував департамент земресурсів КМДА. Вони твердять, що мають всі документи, які визначають чітко межу. Якщо ми затвердимо межі, то стане перепоною для недобросовніих забудовників, бо межа буде чітко встановлено. Анклав на території столиці, яким є Коцюбинське, це найбільш безглузде адміністративно-територіальне рішення”.

Нагадаємо, у вересні 2018 року Київрада підтримала звернення до парламенту щодо включення Коцюбинського до меж міста Києва. Це рішення Київрада прийняла після того, як до неї звернулася Коцюбинська селищна голова Ольга Матюшина і надала результати громадських слухань. 61% учасників слухань (у поіменному голосуванні взяло участь понад 1300 зареєстрованих мешканців селища) висловилися за приєднання до міста Києва.

Активісти передали комітету і протоколи громадських слухань, і звернення Київради і підписи понад 2000 коцюбинчан, які просять розглянути це питання невідкладно. З огляду на те, що селищна рада зараз захоплена самопроголошеним головою Сергієм Данішем, якого громада не обирала на цю посаду, на засіданні робочої групи в Київській облраді Даніш всупереч волі громади наполягає на приєднанні селища до Іпінської ОТГ. Робоча група ухвалила щодо питання Коцюбинського написати звернення на парламент, оскільки саме він вирішує питання зміни меж населених пунктів.

Питання досі перебуває на розгляді комітету з питань місцевого самоврядування, де саме зараз триває розгляд законопроекту “Про столицю”, який готують до другого читання.

Народнйи депутат від 95 округу (Приірпіння, Києво-Святошинський район) Олександр Горобець подав правки до законопроекту, які мають дозволяти пристоличним громадам за рішенням громадських слухань та з азгодою Київради приєднуватися до столиці без додаткових погоджень з іншими радами.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539