Ірпінська рада виділила 1,5 млн на бюджетну “гречку”, маски чекають від Кабміну та парламенту

0
19 березня відбулася сесія Ірпінської міської ради. Депутати прийшли в масках.

“Ці люди в масках, обрані від партій Партія “Нові обличчя”Блок Петра ПорошенкаБлок Юлії ТимошенкоУКРОП та Партія захисників Вітчизни щойно у закритому турборежимі відголосували 154 питання. Більшість – землевиділення. Коронавірусу стосувався лише 1 виступ і один проект рішення. Це зміни до бюджету в рамках “допорогової суми” для ремонту інфекційного відділення Ірпінської міської лікарні в Бучі. Того самого, яке не ремонтували 15 років. Як непотрібне для стимулювання будівельного бізнесу”, – пише на своїй сторінці журналіска Михайлина Скорик-Шкарівська.

“Перший заступник міського голови – голови в Ірпені, як відомо, немає уже 2 роки – чесно сказав присутнім, що на решту суми треба “скинутися” депутатам, бізнесу і громаді, бо виділеного не вистачає, а ремонт хочуть зробити за 3 тижні. Бо влада хоча, щоб там було 50 ліжкомісць. При цьому депутати сьогодні віділили понад 1,5 млн грн на пряму соціальну допомогу населенню місту через програму “Турбота” та підтримку ветеранів. Аякже – рік виборів, тому роздавати людям бюджетні гроші напряму – найефективніша стратегія здобути перемогу.” – резюмує мешканка Ірпеня.

При цьому громаду хвилювало питання забезпечення медичних закладів хоча б масками. Як відомо, у амбулаторії селища Коцюбинське прибиральниця та відвідувачі не могли отримати маски. Після закриття стаціонарного відділення на Лісовій хворі ходять одним коридором разом з здоровими немовлятами, яки приходять на огляд та щеплення.
Депутат Ірпінської міськради Богдан Слюсаренко, який був обраний від партії “Нові обличчя” в Коцюбинському, запевнив виборців, що масками мають забезпечити населення Кабмін та Верховна Рада.

Нагадаємо, з бюджету Ірпінь виділяє майже 12 млн грн на рік, аби фінансувати Муніципальну фарту, яка по суті є тітушками місцевої влади і блокує громадян на сесіях. На цій сесії петицію мешканців Приірпіння, які вимагають закриття Мунфарти і виділення цих коштів на медицину та освіту, депутати не розглянули.

Також громада з’ясувала, скільки транспортних засобів є в Ірпені та медзакладах регіону. Виявилося, що влада Ірпеня пропіарилася і подарувала стару машину Коцюбинському як нову.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539