Прокуратура Київщини вважає незаконним рішення Бучанської ради про дозвіл на будівництво АТБ

0

27 липня у Господарському суді Київської області відбудеться слухання справи щодо незаконного виділення бучанською радою земельної ділянки під будівництво АТБ у Бучі по вул. Тарасівській.

Про це повідомляє Прокуратура Київської області.

Прокуратура Київщини скерувала до Господарського суду Київської області позов в інтересах держави в особі територіальної громади міста Буча з вимогою визнання недійсними незаконних рішень міської ради та договору суперфіцію земельної ділянки комунальної власності площею 0,5713 га.

Встановлено, що на підставі рішення Бучанської міської ради у 2020 році між комунальним підприємством міської ради КП “Бучабудзамовник” та приватною юридичною особою ТОВ “Дістрікбуд”, всупереч вимогам земельного законодавства без проведення земельних торгів, укладено договір суперфіцію вказаної земельної ділянки.

Зокрема, Бучанською міською радою використано можливість пільгової передачі в постійне користування спірної земельної ділянки комунальному підприємству, яким в свою чергу передано дану ділянку в суперфіцій (користування для будівництва) приватному забудовнику, з порушенням норм чинного законодавства.

На даний час за вказаним позовом прокурора судом відкрито провадження.

Як відомо, мешканці вулиці Тарасівської хочуть бачити на цій території зелену зону – сквер та місце для відпочинку й висадили там берізки.

Про це вони неодноразово заявляли міському голові Анатолію Федоруку, але чиновник громаду ігнорує.

На зустріч Федорука та нардепів Олександра Дубінського та Ольги Василевської-Смаглюк представники громади Бучі прийшли з плакатами вимагати сквер, але Федорук заявив, що всупереч волі громади там буде АТБ.

Нагадаємо, що згадана земельна ділянка згідно Генерального плану міста значиться як зона садибної забудови.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539