Матюшина – єдиний кандидат в мери Коцюбинського від УДАРУ, Голосу та “Свободи”

0

На з’їзді обласного осередку партії УДАР 20 вересня затвердили Ольгу Матюшину як кандидатку на посаду селищної голови. Ольга Матюшина – обрана громадою у 2015 році селищна голова, яку депутатська більшість “Нових облич” незаконно кілька разів намагалася усунути з посади голови. Останній переворот влади відбувся після того, як Матюшина провела громадські слухання у 2018 році, де громада у поіменному голосуванні визначилася, що вона підтримує приєднання до Києва.

Кандидатів у мери Київщини сьогодні партія представила на з’їзді. Матюшина – єдина кандидатка-жінка в мери від УДАРу на Київщині.

Народний депутат від “Голосу” Роман Лозинський, який у парламенті формував коаліцію з нардепів щодо приєднгання селища до Києва, висловився на підтримку кандидатури Ольги Матюшиної.

“Голос” – це партія, де ухвалюються зрілі рішення. На місцях ми виступаємо проти корумпованих кланів забудовіників. Те, що в Приірпінні вони йдуть під брендом центральної влади – становить серйозну загрозу і для безпеки активістів, і для збереження лісів, заплав та бюджетних ресурсів селищ та міст. У Коцюбинському “Голос” кандидує чудову команду, яка напрацювала програму розвитку селища і готова її втілювати. Але з огляду на те, що зараз є загроза того, що за підтримки центральної влади під брендом “Слуги народу” може пройти по суті член команди ексмера Ірпеня Карплюка – Сергій Даніш, ми прийняли стратегічне рішення – підтримати як кандидата в мери Ольгу Матюшину. Тепер завдання громади сформувати своїми голосами більшість в раді, яка прийме доленосне рішення – приєднання селища до Києва. Все у Ваших руках. Голос в паралменті підтримував громаду, готові це робити і в селищній раді.”

Голова регламентної комісії Коцюбинської селищної ради із фракції “Свобода” Євген Домбровський, очолює список від цієї партії до Коцюбинської ради. Він пояснив, чому партія вирішила підтримати кандидата від УДАРу в селищі:

“ВО”Свобода” разом з проукраїнськими і демократичними силами йде на місцеві вибори в нашому рідному Коцюбинському. Ми розуміємо, що філософія бездумного домінування і взаємопоборювання завжди програвали філософії братства і єдності. Адже всі наймогутніші імперії в історії людства були результатом об’єднання народностей навколо спільних цінностей. Тому ми вирішила підтримати єдину кандидатку від демократичних сил – Ольгу Матюшину на посаду мера нашого Коцюбинського . Наші цінності і бачення розвитку Коцюбинської Громади збігаються і ми завжди знаходили порозуміння навіть в найскладніші та найдраматичніші періоди життя нашої громади. За роки роботи в раді вона довела, що і надалі готова працювати на захист інтересів усієї громади і кожного мешканця Коцюбинського зокрема. Але громада має розуміти, що не достатньо лише обрати достойного мера, а треба ще і сформувати депутатську більшість, щоб забезпечити виконання програм і надати підтримку спільному кандидату Ользі Матюшиній. Тому Ми готові разом з “УДАРом” та “Голосом” до злагодженої роботи в раді. “Свобода” – це ті, хто тримає слово!”

Ольга Матюшина наголошує, що представники всіх трьох політичних сил мають підписати меморандум для того, щоб депутати від цих партій у раді могли виконувати задекларовані програми:

“Коцюбинське завжди унікальне. Три політичні сили, які далеко не завжди можуть дійти згоди в діалогах щодо розвитку громад, тут об’єднуються. Всі освічені люди розуміють, що майже 30 000 мешканців селища не можна залишити без доступу до якісної освіти, медицини і без комунального транспорту при тому, що Коцюбинське і так вкраплене в столицю. У трьох політичних сил по суті однаковий план розвитку селища і програми дуже сильно перегукуються. Тому я пропоную всім нам підписати меморандум і задекларувати виборцям свій намір працювати результативно в коаліці після виборів, щоб дати загальний результат, якого чекає громада. Це зріле рішення політичних сил об’єднатися тоді, коли через домовленості з центральною владою команда “Нових облич” ставить під загрозу ту стратегію розвитку селища, яку громада задекларувала на громадських слуханнях. 25 жовтня  у день виборів буде вибір не між Матюшиною чи Данішем. 25 жовтня голосуватимуть виборці за те, щоб залишитися далекою околицею Бучанського району чи стати частиною столиці України.”

Нагадаємо, вибори відбудуться за новою системою, зокрема буде новий вид бюлетеню, де виборець має ставити не лише галочку за партію, яку підтримує, а й написати у індексному форматі номер кандидата в депутати, за якого він вирішив віддати свій голос.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539