Депутати заборонять продавати алкогольні напої з 22:00 до 10:00?

2
На засіданні комісій депутати ухвалили проект рішення, який розгляне селищна рада 12 травня.

П’ятеро з восьми присутніх депутатів проект такого рішення підтримали (Бєлов, Боримський, Концеба, Салівонов, Чорногор). Утрималися депутати Казіміров (голова комісії освіти, культури, молоді та спорту), Євстифєєв, Хвостенко.

Текст проекту рішення був написаний після того, як ініціативна група депутатів (Боримський, Степаненко Чорногор, Федорів) обійшли торгові точки, в яких торгують алкогольними напоями.

Але тоді депутати планували заборонити продаж з 20:00 до 10:00.

Правоохоронці скаржаться, що навіть після “закриття” торгових точок охочі можуть придбати на розлив алкогольні напої.

Дільничні селища після повідомлення редакції про розгляд цього проекту депутатами 12 травня планують прийти та виступити на сесії.

Редакція також проінформувала начальника залізничної станції “Біличі” стосовно розгляду даного проекту рішення.

На проблеми з нетверезими мешканцями селища правоохоронцям тут скаржились не раз.

“Через безконтрольний продаж алкогольних напоїв, люди напідпитку, що приходять на станцію, шкодять майно “Укрзалізниці”. Вони також створюють небезпеку для потягів та пасажирів, коли п’яні лежать на коліях або ж переходять не у встановлених місцях.

Машиністам доводиться застосовувати екстрене гальмування. Були вже випадки, що машиністи зупиняли потяг,” – пояснює Станіслав Назаренко, начальник станції “Біличі”.

Деякі депутати припускають, що представники депутатського корпусу, які мають торгові точки не підтримають таке нововвендення.

Редакція сайту громади селища наводить текст проекту рішення:

“Відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування”, Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання та продажу пива та слабоалкогольних напоїв”, Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”, Закону України “Про рекламу” постанов Кабінету міністрів України № 854 від 30.07.1996 “Про затвердження Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями”, № 833 від 15.06.2006 “Про затвердження Порядку провадження торгівельної діяльності та Правил торговельного обслуговування населення”, № 1067 выд 17.07.2009  “Про затвердження Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями” Коцюбинська селищна рада вирышила:

  1. Заборонити реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива (окрім безалкогольного) на території смт. Коцюбинське:

–         в малих архітектурних формах;

–         в стаціонарних об’єктах роздрібної торгівлі в період з 22:00 до 10:00 щодня, враховуючи вихідні дні та свята.

  1. Заборонити рекламу пива на всіх засобах зовнішньої релками в селищі, а саме: на спеціальних, тимчасових та стаціонарних конструкціях, розташованих на відкритій місцевості, а також на зовнішніх поверхнях будинків, споруд, елементах вуличного обладнання, над проїжджою частиною вулиць та доріг.
  2. Встановити, що чинність цього рішення поширюється на всіх суб’єктів підприємницької діяльності, розташованих на території селища, незалежно від форми власності, зареєстрованих в установленому порядку.
  3. Директору ЗОШ № 18 Лошицькому І.І. та директору Гуманітарного ліцею Нетязі Г.А. спеціально з депутатською комісією з питань освіти, культури, молоді та спорту в місячний термін розробити та подати на затвердження Коцюбинській селищній раді Програму заходів щодо організації у шкільних навчальних закладах смт. Коцюбинське інформаційної роботи стосовно роз’ясненнь про шкідливий вплив споживання алкогольних напоїв на організм людини, а також переваг здорового образу життя.
  4. Редакції газети “Коцюбинський вісник” дане рішення опублікувати в газеті  та на сайті Коцюбинської громади.
  5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на профільні депутатські комісії та заступника селищного голови Мацепу Д.О.”

2 коментарі

  1. Винни 5 Травня 2011 at 18:53

    Будут из под полы торговать, а участковые будут это крышевать.

  2. Avrora 5 Травня 2011 at 20:47

    Это очковтирательство, чтобы отвлечь внимание от дерибана. Кто захочет напиться купить необходимый запас и до 22.00 )

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539