Як знищили в селищі підприємство, яке платило податки й створювало нові робочі місця / Колонка автора

16

Ринкова вартість обладнання – півтора мільйони гривень, близько півсотні робочих місць, приміщення цеху – все це за лічені хвилини знищив незаконно ескаватор.

Наше підприємство “Сітал Глас” з 1998 року виробляє автомобільне травмобезпечне скло й постачає свою продукцію “Київпастранс”,  “Київський завод електротранспорту”, Львівському бронетанковому заводу, автобазі Верховної Ради України тощо.

Продукцію підприємства можна побачити на швидкісних трамваях, автобусах, тролейбусах столиці та інших міст України.

Згідно з договором оренди, підприємство орендує до 1 березня 2014 року площі в підприємства Білицького заводу “Теплозвукоізоляція”, яке перебуває на стадії банкрутства.

Рік тому ми закупили новітнє обладнання за 800 тисяч гривень. Сьогодні це обладнання зруйноване, як і цех нашого виробництва. Цей цех з новим обладнанням мав би створити 40 додаткових робочих місць коцюбинчанам.

Керівництво Білицького заводу “Теплозвукоізоляція” остаточно розкорали своє підприємство й довели його до банкрутства. Акціонер Медведєв Тарас Олександрович (за чиїм замовленням і розпочалось банкрутство) за старою традицією почав потрошити орендарів.

З червня 2012 року Медведєв від імені якогось Арутюнова Рубена Оганесовича вимагав від керівництва “Сітал Глас” 6 мільйонів гривень!

Оскільки таких грошей ми не мали, то пропонував продати машини і обладнання.

13 грудня 2012 року відбулася зустріч керівництва нашого підприємства з Арутюновим (назвався головою наглядової ради Білицького заводу “Теплозвукоізоляції”) та Медвєдєвим.

Під тиском і погрозами вони намагались змусити керівництво нашої компанії відмовитись від участі в процесі санації.

Процес санації передбачає, що ми сплачуємо частину боргів підприємства його колишнім праціввникам та кредиторам, оскільки люди, які працювали на “Теплоізоляції” скорочені й досі їм не виплачена їхня заробітна плата. (Є, до речі, рішення суду, яке зобов’язує Білицький завод поновити незаконно звільнених працівників, але рішення суду вони не виконують).

Натомість наше підприємство мало б отримати право викупу земельної ділянки, яку ми в них орендуємо.

Ми відмовились й Рубен дав наказ знищити наше виробництво бульдозером, розірвати всі договори й викинути всіх на вулицю.

14 грудня о 8:15 під керівництвом Медведєва цех дійсно знищили.

Крім Медведєва на місці події був колега Медведєва – виконавчий директор Коханюк Олександр. Свідком того, що відбувалось був представник приватної охоронної компанії “Егіда” – Самойленко Анатолій Миколайович.

Там були також 3 невідомі мені особи на машині Dacia Logan. Вони загнали бульдозер на територію підприємства.

Вони зруйнували новий виробничий комплекс, нове обладнання, запаси сировини, реманент, а в 10:00 після знищення цеху постфактум вручили припис про розрив договорів і добровільне знесення приміщення.

Це чудо, що не постраждали працівники, які вже були на своїх робочих місцях, коли вони намагались протистояти цій вакханалії.

Медведєв та Коханюк пригрозили їм, щоб вони йшли геть, інакше на них наїде бульдозер або їх завалить під руїнами цеху.

Кервіників “Сітал Глас” на територію підприємства охорона не пустила. Не пускає і тепер.

Міліція на виклик приїхала лише о 13:00, але приїхав до них Рубен Огонесович, показав посвідчення працівника правоохоронних органів і сказав, що він – влада, тому робитиме те, що хоче.

Після кількох телефонних дзвінків працівники міліції зібрались і поїхали геть.

Попри це 15 грудня 2012 року прийшло повідомлення про початок досудового розслідування (за новим КПК це рівнозначно порушенню кримінальної справи).

Наше підприємство справно платило податки близько 100 тисяч на рік, створювало попри кризу нові робочі місця й виготовляло національний продукт.

Таким чином бюджет залишився без наших надходжень, люди втратили заробіток і робочі місця, відповідно проти Нового року це взагалі суттєвий удар для всіх їхніх сімей.

Підприємство не дають працювати по сьогоднішній день, ми несемо витрати й не можемо постачати замовникам продукцію. Міліція бездіє

Автор: Володимир Матюшин, директор ПП “Сітал Глас”

16 коментарів

  1. Julia 18 Січня 2013 at 00:38

    А местная власть как-то пыталась защитить источник наполнения местного бюджета и рабочих мест в поселке? Как они себя вели? Или для них это не повод для переживаний?

  2. Olga 18 Січня 2013 at 19:56

    Вы правильно заметили, для местной власти это не повод для переживаний…

    • Olga 18 Січня 2013 at 20:25

      Ту сумму налогов, которую предприятие платило в местный бюджет, точно бы хватило чтобы почитсить дороги как минимум.

  3. Вика 18 Січня 2013 at 20:27

    “покращення” дойдут до каждого, не сомневайтесь..

  4. Luba 18 Січня 2013 at 20:49

    Коцюбинское – помойная яма – захотел – украл, изнасиловал, отобрал… беспредел.. В милиции сидят бабы, думая на кого висяк повесить, чтоб только отчетность была.. власть наша безвластна… тупые марионетки да клоуны.. какого черта это происходит в нашей стране и когда закончится????? мало в карманы положили??? срем в дом, в котором живем??? Свиньи!!!

  5. Антон 18 Січня 2013 at 23:11

    Я с ребятами проходил практику тут, собирались идти работать сюда когда коледж закончим

  6. от родителей 19 Січня 2013 at 00:06

    Из предыдущей статьи видем, что по результатам встречи с Павленком ” направлене звернення до Генеральної прокуратури України щодо неправомірних рішень Коцюбинської селищної ради”. Может, хоть ген.прокуратура взбодрит чувства местной власти.

  7. Уата-уа 19 Січня 2013 at 00:23

    Люди, как мы могли допустить, чтобы у нас в поселке все дошло до беспредела: предприятия уничтожают, муз.школу ущемляют, о благоустройстве поселка речь вообще не идет… А мы все молчим и надеемся, что кто-то за нас наведет порядок в собственном доме. Хватит бояться, давайте начнем хотя бы с контроля местной власти, путем требования от наших депутатов отчета за 2012 год и сверим с предвыборными обещяниями. Отчитываться перед люди, которые их выбрали, – это их обязательство по закону.

  8. партизанка Зоя 19 Січня 2013 at 11:15

    Наверное местная власть в доле. И если ирпенскому очильныку мылые сердцу “украинцы”-Мамедовы и Алиевы, которых тот крышует, то коцюбинскому ближе Арутюновы. Хочу дать совет предпринимателям-вам могут помочь только свободовцы.Обратитесь к тем кто продекларировал защиту национального товаропроизводителя. А мы посмотрим. Нам также интересно.

    • Ольга 22 Січня 2013 at 17:27

      Это абсолютно неинтерестная тема для политиков, письма писали многим, все ссылаются на правохранительные органы.

      • Ігор Домбровський 23 Січня 2013 at 12:18

        Не погоджуюсь, політики найняті нами на захист інтересів громадян. Все інше політиканство. До кого вже звертались? Давайте спробуємо разом.Мій ел.адрес можна взяти в редакції сайту.

    • Ольга 25 Січня 2013 at 12:35

      Писали и президенту и премьер-министру и народным депутатам, в том числе и Тягнибоку и на почту партии Свободы, отписалась лиш пресс секретарь Азарова, чтобы обращались в правохранительные органы и местную милицию

      • Ольга 31 Січня 2013 at 00:48

        Свободовцы откликнулись, спасибо им за это!

  9. Сашко 22 Січня 2013 at 14:55

    Интересно, а что говорит прокуратура? Это их обязанность наблюдать за соблюдением законности.

    • Ольга 22 Січня 2013 at 17:24

      По новому КПК следствие ведет местная милиция и по истечению 2 месяцев передает дело в прокуратуру. А милиция что – говорит разбирайтесь сами, запротоколировать запротоколировали, но помочь ни чем не могут.

      • партизанка Зоя 23 Січня 2013 at 11:19

        Не думаю, что все так просто. Наверняка на милицию можно также нажать. Главное больше публичности.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539