Детальний план забудови Біонік-Хіл

8

На сторінці Facebook “Генеральний план Києва” розмістили детальний план комплексної забудови проекту “Технополіс”, який розробив Інститут Генерального плану.

Згідно з генпланом на території Біонік Хіл на території колишньої віськової частини передбачено розміщення:

–          навчально-дослідного центру

–          готель на 165 номерів

–          конференц-зал

–          будівля загальноміського центру

–          поліклініка на 700 відвідувачів

–          підприємство громадського харчування з вбудованим фітнес-центром

–          адміністративний корпус з шоу-румом

–          загальноосвітня школа на 33 класи

–          дитячий дошкільний заклад на 160 місць суміщені з початковою школою 8 класів.

–          дитячий дошкільний заклад на 160 місць

–          фітнес-центр

–          наукомістке виробництво

–          офісні будівлі

–          паркінг на 700 авто

–          районна газова котельня

Цей проект реалізується на виконання постанови Кабінету міністрів України № 1014 від 31 жовтня 2012 року.

“Детальний план комплексної забудови з об’єктами житлового, громадського, адміністративного, науково-виробничого та промислового призначення, об’єктами соціальної інфраструктури та паркінгами на земельній ділянці на вулиці Пономарьова, 1-А у Святошинському районі міста Києва на місці колишніх військових складів,” – йдеться на сторінці “Генеральний план Києва”.

Загалом науково-виробнича зона повинна створити 30 тисяч робочих місць.

“У науково-виробничій зоні розміщується університет, науково-дослідницький та навчальний центр, офіси та лабораторії, де будуть розвиватися інформаційні та комунікаційні технології, фармацевтика і біотехнології, прилади та пристої з енергозбереження,” – йдеться далі на сторінці генплану Facebook.

Крім того, пранують організувати житло на 12,2 тисяч населення з 5-7 поверховою забудовою. Проект планують розпочати цього року.

8 коментарів

  1. Александр 19 Лютого 2013 at 00:21

    “Крім того, пранують організувати житло на 12,2 тисяч населення з 5-7 поверховою забудовою.”- вот и основная цель “парка”. Никому не интересно строить институты.Жилье, фитнес центры, офисы – вот основная направляющая …

  2. Iruna 19 Лютого 2013 at 13:41

    так это и понятно, но только сливки с этого снимет Киев(((

  3. Люко Дашвар 20 Лютого 2013 at 17:17

    Иро, а какже лес? Какже лёгкие Киева? Где Вашы протесты? Митинги против строительства? Когда приходить на митинг?

    • Ірина Федорів 20 Лютого 2013 at 17:56

      Пане Дарваш, остання акція була не так давно і від громади Коцюбинського було задане питання щодо Біонік Хіл й дороги до Технопарку на Київраді ( http://kotsubynske.com.ua/2013/02/08/u-kyjivradu-pislja-shturmu-dozvolyly-zajty-22-m-hromadjanam-z-pomizh-nyh-kocjubynchanynu-andriju-skipalskomu/ ) . Залиште свій телефон або електронну скриньку й Вас повідомлять, коли буде черговий захід, щоб Ви могли його відвідати.

      Документи потребують всестороннього вивчення й опрацювання. Це територія колишньої військової частини й складів, яка не входить до території Святолинського ЛПГ й цю територію лісництво не обслуговує.

      Якщо Ви або Iruna, яка вже піднімала це питання, готові не лише писати коментарі, але прийти на акції й принаймні кілька годин на тиждень попрацювати над документами разом з активістами – було б просто чудово, бо на все об’єктивно не вистачає рук й людей з відповідною освітою.

      Треба знайти юридично порушення в діях Київради, якщо вони є й ініціювати процеси написання запитів на основі документів до правоохоронних органів.

      Чекаю на контакти й сподіваюсь на Вашу активну участь у процесі.

  4. Iruna 20 Лютого 2013 at 19:29

    я считаю, что каждый должен делать свою работу ( я, Вы и Киеврада), о чем Вы Ирина? уже говорили ” Позицію ГПУ я особисто вважаю цілком нормальною, бо не лише прокуратула, але й Київрада є учасником процесу. Тому треба не чекати, що за тебе все зроблять інші, а наполегливо працювати.”
    Я не против строительства, я просто против двойных стандартов, почему когда говорится про лес и легкие мы говорим наше Коцюбинське, а если говорится о Біонік Хіл ( инфраструктура, занятость, инновации и т .п), то это Киев. Біонік Хіл наоборот должен стать градообразующим, но не для Киева, а для нас, Коцюбинсього…очень скоро можно будет переизбрать селишну власть ( cлава Богу), но бионик то останется !!!
    ПЫ сЫ, если простые граждане пишут комментарии, то это не потому, что им делать нечего, а они просто неравнодушны

    • Ірина Федорів 20 Лютого 2013 at 20:54

      Свою небайдужість громадяни виявляють у штурмі Київради, у захисті Гостинного двору, походами в суди, зверненнями в прокуратуру з вимагою, якщо не можуть бути стороною конфлікту, виконання їхніх прямих обов’язків. Написання коментарів – це найслабший і найнеякісніший метод вияву своєї позиції небайдужості.

      Я Вам пропонувала зайнятись темою дороги + вивчати документи. Мій номер незмінний. Ви вирішили коментувати. А Скіпальський вирішив піти під Київраду й відстояти своє право – право Українця бути присутнім на сесії міської ради, а не в коментарях писати про те, що влада не права. Своє питання він принаймні поставив у сесійній залі після штурму, виборовши законне право на це питання. Чиї дії були ближчими до мети?

      Подвійний стандарт не у нас, а у Вас. Ваша небайдужість зараз лише в коментарях, а як доходить до питання про реальну роботу, то все, на що вистачає більшість – це знову коментарі проти влади й дій.

      Всі ваші сотні й тисячі коментарів про небайдужість – це марна трата часу з нульовим ККД.

      Подивіться на батьків, чиї діти ходять в музичну школу. Їм боліло. Вони взяли на себе частину роботи. Зібрали підписи й написали звернення. Ми посильно медійно допомогли, як представники влади написали кілька звернень, й уже є заява прокуратури про те, що рішення селищної ради про скорочення контингенту – незаконне. Але головне те, що це їхня маленька нехай проміжна, але перемога.

      Завтра сподіваюсь вже будуть якісь результати зустрічі з п. Павленком.

      Ми не можемо воювати на всі 100 % в усіх темах, якщо немає орггрупи в конкретному питанні, яка системно працює над ним.

      В Бучі виявили дерибан квартир, вивчили документи й направили в прокуратуру на розгляд відеоматеріали з сесії. Але без активу на місці ця тема ніколи б не піднялась.

      Ще раз Вам пропоную, оскільки в нас брак рук, матеріалізувати свою небайдужість й допомогти: треба витратити чимало часу, а в активістів рук на все направду не вистачає.

      Я веду з Вами переписку виключно тому, що під час існування сайту за два роки вдалося таки кристалізувати кілька людей, які дійсно вступили в реальну роботу до розбудови громадського суспільства.

      Мій номер Ви знаєте.

  5. Iruna 20 Лютого 2013 at 21:22

    Мне ваш телефон не нужен, я буду писать то, что считаю нужным на этих страницах, а вступать в демагогические споры..нет уж увольте, тут уж кто на что учился
    простые ” дописувачі” вам ой как нужны, вот я пост оставила и уже готовая статейка есть..это вам не батарейки..впредь к вам лично не обращаюсь, чтобы не давать повода в очередной раз пиариться за чужой счет !!! надеюсь и вы за мой счет пиариться не будете ( хотя кому я это говорю)

  6. Гость 21 Лютого 2013 at 11:28

    А я только ЗА развитие инфарстуктуры! И очень ЗА новые рабочие места, IT технологии это будущее – работать в бионик хилл и жить в Коцюбинском – это прекрасно )))

    Жаль, что неоднозначный проект с точки зрения реализуемости.. пока арендаторов то не нашли! ))))
    Да и девелоперу UDP я не очень доверяю.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539