Присяжнюк: столичних перевізників законно позбавили маршрутів

0
Одеська фірма справедливо виграла конкурс на пасажирські перевезення в Київській області, заявив голова Київської обласної держадміністрації Анатолій Присяжнюк.Так він прокоментував страйк маршрутників, через який тисячі людей не змогли вчасно потрапити на роботу до столиці з передмість, на прес-конференції, повідомляє кореспондент “Київ.Коментарі“.“Було проведено конкурс. Його результати не може скасувати ні глава області, ні прокурор, ні Президент – тільки суд”, – зазначив Присяжнюк.

При цьому він додав, що нові маршрути на Київщині з?являються мало не щодня – тому перевізники мають можливість виграти нові тендери, але вони хочуть працювати на найбільш популярних маршрутах, таких як Вишневе – Київ і Біла Церква – Київ.

“Вчора наші фахівці зустрічалися з керівниками страйкуючих підприємств, ми знали, що вони планують страйк. Тому направили додатково 30 автобусів, щоб організувати перевезення людей”, – заявив Присяжнюк.

Коментуючи претензії страйкуючих, які обурюються, що конкурс на обслуговування маршрутів у Київській області виграло підприємство з Одеси, а не маршрутники, які працюють на цих напрямках по десять років, голова облдержадміністрації наголосив: “Як інженер-механік, я вам можу сказати, що після семи років експлуатації транспортні засоби потрібно списувати. Але перевізники вважають, що якщо є автобусний маршрут – він уже його приватизував. Це, напевно, невірно”.

Також глава КОДА зазначив, що згадана одеська фірма дійсно викупила Білоцерківський автопарк і поповнила його 300 новими автобусами.

“Вони ж не з Одеси сюди їздять – це автопарк, розташований на території Київської області. За законом, будь-який громадянин України (а не тільки конкретної області) може брати участь у конкурсі, якщо у нього є транспортні засоби та автогосподарство”, – сказав глава ОДА.

Нагадаємо, сім автоперевізників відтепер безстроково страйкуватимуть. У рейс не вийшли близько 300 автобусів, що курсують за 15 маршрутами з Вишневого, Боярки, Тарасівки, Коцюбинського, Петровського, Петропавлівської Борщагівки до Києва.

Автоперевізники Київщини вважають, що чиновники Головного управління промисловості, транспорту і зв?язку Київської обладміністрації непрозоро проводили конкурс з розподілу маршрутів і сфальсифікували його результати.

За матеріалами “Київ.Коментарі”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539