“Подивіться, які в нас депутати дебіли”, або Чубанина на позачерговій сесії в Ірпені / Колонка автора

0

История бокса: Английский бокс

Через відсутність депутатів-“ударівців” в Ірпені тричі поспіль переносили сесію міської ради. За відсутності депутатів з УДАРу представники “Партії регіонів” не могли б тут ухвалити “правильних” рішень.

14 березня нарешті вдалося зібрати потрібну більшість й рада розпочала своє позачергове засідання.

Коли почали формувати порядок денний, вносячи до нього депутатські запити, у залі встала жінка з немовлям й почала скаржитись на те, що у неї не вирішується питання з реєстрацією її дитини. Громадянку відверто ігнорували, доки вона разом з коляскою та дитиною не піднялась на сцену та сіла поряд з секретарем ради та міським головою.

Але цей факт секретар міської ради сприйняв незворушно й далі продовжував вести сесію. Жінка з немовлям продовжувала сидіти у президії на знак протесту.

Безпартійний депутат Тимофій Бусел, наголосив, що депутати не мають права перешкоджати подовженню оренди видавництву “Перун”, яке по суті виконує держзамовлення і співпрацює з Міністерством освіти:

“Люди,  які  не  є мешканцями  Ірпеня,  я  маю  на  увазі  депутатів  від  партії  “Удар”  Марину  Власюк (дружина депутата Ярослава Місяця – прим. авт.) та Ярослава  Місяця,  не  можуть  приймати  рішення  щодо  підприємства,  яке  є  джерелом надходження  коштів  до  бюджету  міста  і  яким  створено  робочі  місця  для  місцевих мешканців”.

Депутат Ярослав Місяць, якому за лояльність до влади нещодавно віддали головування в бюджетній комісії, після таких слів кинувся на сцену й зіштовхнув Тимофія Бусела.

“Подивіться які в нас депутати дебіли,” – вигукнув хтось із присутніх в залі.

Захищати свого колегу Тимофія Бусела кинувся депутат Андрій Страховський, який входить до групи “Право вибору”. Ярослав Місяць зіштовхнув і його.

На допомогу  тепер уже Ярославу Місяцю поквапився його колега-“ударівець” Олександр Маркушин.

Штовханина тривала кілька хвилин, аж поки Андрій Страховський не закликав міського голову Ірпеня Володимира Скаржинського викликати міліцію.

“Володимире  Даниловичу,  на  ваших  очах  б’ються  депутати,  а  Ви  не  можете

нічого зробити. Якщо Ви не справляєтеся, ідіть у відставку. Разом з вами готові піти й

ми,” – запевнив Андрій Страховський.

Ярослав місяць по тому пішов із зали засідань, а, отже, більшість (“Партія регіонів” та “Удар”) перетворилась на меншість.

З таким депутатським складом, вочевидь, проводити сесію далі меру міста не хотілося і він змушений був оголосити про перенесення засідання.

Далі депутатських запитів сесія не пішла.

Нагадаю, останнім часом в Ірпінській раді відбулися доволі серйозні зміни. “УДАР” капітулював повністю перед “Партією регіонів”, у якої до того не було більшості.

Співпраця “УДАРу” з владою розпочалась з скандального голосування за кандидатуру Ігоря Борзіла, секретаря комісії Київської облради з земельних питань, який став заступником мера Ірпеня.

Депутат Ірпінської міської ради Ярослав Місяць за таку лояльність отримав контроль над стратегічними комісіями ради – земельною та бюджетною.

До цього більшість бюджетної комісії, що складалась з депутатів “Батьківщини” та “Фронту змін”, не погоджувалася сліпо голосувати за бюджет розвитку й вимагала для ознайомлення від Володимира Скаржинського детальних розрахунків щодо другого кошику.

На думку тодішніх членів комісії, кошти з бюджету використовувались нераціонально: закуповувались матеріали та послуги за завищеними вдвічі цінами.

За таких умов поставити бюджет на голосування очільник Ірпеня ніяк не міг. Саме тому головування в проблемній бюджетній комісії дісталось Ярославу Місяцю. Наступного ж дня комісія під головуванням тушки-Місяця надала позитивний висновок щодо бюджету розвитку, яким фактично громаду вкотре пограбують.

Ярослав Місяць став не єдиним провладним “опозиціонером”, якого вдалося підкупити. Депутат від “Фронту змін” Юрій Денисенко теж перебіг до провладного табору. За таку свою “прєданность” Денисенко, як і Місяць, отримав тепле місце в стратегічній земельній комісії. Він став її секретарем.

У “Фронті змін” вже відреагували на таку поведінку свого однопартійця: йому пропонують добровільно скласти мандат, інакше знайдуть законний спосіб, як позбавити депутатського мандата Денисенка.

15 березня близько 9 години ранку таки відбулася сесія, на якій роздали чимало землі громади Ірпеня.

На голосування поставили питання під кодовою назвою додаток один”, про зміст якого не знав і не знає жоден депутат навіть після голосування.

Зауваження депутата свободівця Богдана Мельничука, який висловив протест щодо примарного додатку під номером один, на сесії було проігнороване.

На цій сесії звільнили керівника ЖЕКу та фактично знищили комунальне підприємство “Міський ринок Ірпеня”.

Тепер продавці ринку залишаться без роботи. На місці базару, подеякують, вже є домовленості побудувати торговельно-розважальний комплекс.

Автор: Олексій Туровський, помічник народного депутата Вячеслава Кутового

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539