Майстер-клас писанкарства у школі № 18

1

стирка бельяМайстриня-писанкарка Оксана Білоус проведе 20 квітня о 10:00 в приміщенні школи майстер-клас для 20-ти учнів 6-7 класів школи та ліцею.

Запис на майстер-клас проводить дирекції навчальних закладів. Навчання триватиме кілька годин.

Оксана Білоус займається писанкарством понад 20 років і за цей час встигла розписати понад 4 тисячі яєць. Вона є заслуженою майстринею народної творчості України в галузі розпису пасхальних яєць.

Активісти звернулися до народного депутата Вячеслава Кутового й він погодився підтримати проведення цього заходу, тому участь в майстер-класі для учнів є безкоштовною.

Ті, хто хотів би відвідати подібні майстер-класи, але не в змозі потрапити на захід в школі № 18, можуть приходити щонеділі починаючи з цього тижня до Церкви Василя Великого, що поблизу Львівської площі в Києві.

Тут навчання проводитиме теж Оксана Білоус.

Майстер-класи у Церкві Василя Великого будуть тривати до 28 квітня з 11 до 13 години для всіх охочих. Ціна символічна – 30 гривень. Гроші йдуть на окупність матеріалів.

Активісти також планують у травні організувати наступний майстер-клас для 20 учнів 8-9 класів з мотанкарства, який погодились провести знані майстрині сестри Катриченко.

Сестри Катриченко зі своїми ляльками

Їхні роботи виставлялись в різних країнах світу й лише за останні кілька років вони побували в Японії, Туреччині, Грузії, Польщі та інших країнах світу.

Майстрині зокрема проводили нещодавно виставки, присвячені “Євро-2012” в Польщі та Україні, для яких виготовили колекційну серію ляльок, що символізували країну-учасницю чемпіонату.

Активісти також з помічником народного депутата Олексієм Туровським розглядають можливості щодо організації екскурсії до Верховної Ради України для групи учнів з 10-11 класів.

Деталі щодо цих заходів будуть додатково повідомлені на Сайті громади селища та дирекціям навчальних закладів.

1 Comment

  1. Lora 8 Квітня 2013 at 14:15

    как замечательно, что на сайте есть не только “проблемные” новости, но и такие хорошие новости… это значит, что авторы незаангажированы, а действительно по-хорошему “болеют” за наш дом 🙂

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539