З Парку Слави в Ірпені вкрали 200-кілограмову зірку

3

У ніч з 5 на 6 червня з Парку Слави, що знаходиться в м. Ірпені навпроти вокзалу на перехресті вулиць Шевченка та Центральної, зник бронзовий елемент, в середині якого розміщувався вічний вогонь.

Зірка з вінком мала вагу близько 200 кг.

“Наскільки мені відомо минулого року Ірпінська міська рада прийняла рішення встановити в районі вокзалу, в тому числі й біля пам’ятника загиблим воїнам, камери відеоспостереження. На вcтановлення 20 камер були виділені чималі кошти,” – коментує подію депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода” Богдан Мельничук.

“Також були виділені кошти на їхнє утримання. Тому, я вважаю, якщо камери там дійсно функціонують, як обіцяла нам влада, – винні будуть незабаром знайдені”, – додає Мельничук.

Також депутат занепокоєний відсутністю в центрі міста патрулю міліції, адже саме в цьому парку, за словами Богдана Мельничука, постійно збираються бомжі та молодь, яка розпиває у парку алкогольні напої.

Інформацією про інцидент також поділилися і в Ірпінській міській раді.

“Бронзовий вінок був украдений невідомими сьогодні вночі. Враховуючи його вагу, а це близько 200 кілограмів, це зробила не одна людина. Можливо, це дії якогось злочинного угрупування. Міліція вже повідомлена про інцидент і веде пошуки злочинців”, – повідомляє заступник міського голови Ірпеня Микола Головкевич.

Щодо камер, на які виділялись кошти, то з слів Головкевича, їх у тому місці немає.

“Ми зробили запит, щоб з’ясувати точно, який це сплав металу. Але тут питання не у вартості. Ті, хто це зробив, вчинили не просто злочин, вони замахнулись на святе,” – говорить заступник начальника – начальник міліції громадської безпеки Ірпінського відділку внутрішніх справ Микола Бедрій.

Правоохоронці стверджують, що патрулювання триває в цьому районі до півночі. припускають, що зірку вкрали у проміжку між 12 ночі та 4 ранку.

“Зірка не була належним чином закріплена,” – додає Бедрій.

Якщо зірка дійсно з бронзи, то за один кілограм дають від 13 до 20 гривень. Відповідно за 200 кілограмів цього металу злодії можуть отримати 2600-4000 тисячі гривень.

Парк Слави знеславили невідомі напередодні 22 червня у день, коли розпочалась Велика Вітчизняна Війна.

3 коментарі

  1. Алла 8 Червня 2013 at 22:59

    В ирпеньраде остался единственный оппозиционный депутат Богдан Мельничук, все остальные включая “аппазицию”-тепичные тушки.

    109.62.175.**

  2. Націоналіст 11 Червня 2013 at 22:20

    Пане Богдан справжня опозиція , коли голосує разом з ПР та з Місяцем з УДАРу

    95.158.50.1**

    • Демос 15 Червня 2013 at 00:45

      Підтримую Націоналіста! Мельничук такий ОППАзицірнер, як я гінеколог!

      95.132.149.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539