Нардеп Москаль каже, що ірпінських міліціонерів репресують

0

Депутат Геннадій Москаль заявляє, що проти працівників Ірпінського міськвідділу міліції, які заявили про корупцію у своєму підрозділі, почалися репресії.

“Минулого тижня я опублікував листа працівників Ірпінського міськвідділу міліції, які в своєму зверненні до мене розповіли про тотальну корупцію та побори у відділку”, – йдеться у повідомленні нардепа.

“Тоді ж було відправлене й депутатське моє звернення до генпрокурора з проханням відкрити за викладеними обставинами кримінальне провадження і внести його до Єдиного реєстру досудових розслідувань”, – заявляє Москаль.

Депутат отримав інформацію, що 7 липня, у вихідний день, “весь особовий склад Ірпінського міськвідділу було викликано до місця роботи” – приїхали заступник начальника ГУМВС у Київській області, начальник УКЗ, працівники УВБ, представник інспекції з особового складу та відділу зв’язків з громадськістю МВС.

“Цей переполох був викликаний появою в Інтернеті звернення правоохоронців Ірпінського МВ до мене”, – повідомляє Москаль.

“Керівництво провело анонімне анкетування з вимогами пояснень щодо фактів, викладених у зверненні. А тепер замість прийняття заходів по ліквідації такого стану йдуть погрози звільнити всіх, хто насмілився обнародувати факти злочинної діяльності керівництва Ірпінського міськвідділу та області”, – заявляє він.

За словами депутата, працівники міліції у повторному зверненні до нього наголошують, що “проводити перевірку та “наводити порядок” приїхали ті особи, стосовно яких була написана скарга”.

Він цитує звернення: “Начальникові ГУМВС в Київській області, якщо він хотів би розібратись по справедливості, необхідно було провести негласну перевірку тими людьми, які не заінтересовані, кристально чисті та на яких не скаржились, а приїхали посадові особи, дії чи рішення яких оскаржуються”.

“Всіх зібрали в залі і кожен був повинен висказати свої претензії до керівництва. МВС не зможе провести нормальну перевірку, бо хабарі отримують всі. УКЗ, керівники інших служб беруть хабарі та по ланцюжку передають вищестоящому керівництву”, – переповідає Москаль.

“Всі факти, які вказані в попередніх листах до Вас, це правдиві факти, їх іще більше”, – йдеться у зверненні.

Працівник міліції скаржиться, що у його міськвідділу “головний бухгалтер Булавка керує начальником міськвідділу: вона кому як захоче встановлює відсотки премій”.

“Служби ППС, дільничні інспектори міліції отримують самі нижчі відсотки премій. Зарплатня становить 1800 гривен, хоча була вказівка МВС, що зарплата не може бути нижче 2000 грн. А в самої неї зарплата біля 10000 грн.”, – обурюється він і додає, що “суботу зробили неофіційним робочим днем” і працюють вони понад 12 годин на день.

Москаль вимагає у генпрокурора відповісти, які заходи вживає прокуратура щодо припинення ситуації, яка склалася в Ірпінському міському відділу міліції.

За матеріалами “УП”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539