Коцюбинчанина Сергія Даніша підозрюють у викрадені монахинь

0

Міліція встановила особи організаторів викрадення монахинь із Києво-Печерської Лаври

Три дні у червні шукали ігуменю Калісфенію та її келійницю Єкатерину. Вони пропали поблизу Лаври.

Їх утримували нібито десь за містом, били й вимагали грошей, а потім вони пішки йшли до Києва, сіли на метро й так дістались до келій.

З монахинь невстановлені особи намагались отримати гроші.

“Одна з версій слідства – розслідування афер з дорогими іномарками. Наталія Панько сказала, що гроші отримані за махінації з автомобілями вона віддала до церковного фонду. Це одна з версій, яку опрацьовують. Обставини ще не з’ясовані. Наразі Панько втекла й її розшукують. Вона заочно арештована,” – повідомляє джерело в правоохоронних органах.

Наталія Панько – дружина колишнього чиновника Олексія Панька, який донедавна був заступником керівника Державного Управління Справами Президента України. За однією з версій, Панько нібито брала у заможніх людей гроші й обіцяла для них без мита ввезти автівки через церковний фонд. Потім безслідно зникла, сказавши “клієнтам”, що гроші віддала у монастир.

У МВС офіційно підтверджують лише факт затримання підозрюваних молодиків, які, на думку правоохоронців, можуть бути причетними до  викрадення, що тривало з 14 по 17 червня.

“Пятеро затримані. Всі спортивні бійці. Один з них чемпіон світу. Затримали 2 на відпочинку в Криму, 2 на роботі, 1 вдома. Враховуючи, що це серйозні бійці, то затримували їх із залученням беркута. Вони опору чинити не змогли при всьому бажанні. Спрацював фактор миттєвості. Всі вони скористались своїм законним правом і відмовились свідчити проти себе,” – розповідає редакції сайту громади Приірпіння Сергій Бурлаков, начальник управління зв’язків з громадськістю МВС України.

Як з’ясувала редакція, одним із підозрюваних в організації викрадення та подальшому примусовому утриманні монахинь є коцюбинчанин Сергій Даніш (на фото ліворуч). Саме він і є тим чемпіоном, про якого згадують правоохоронці.

Размещенное изображение

Данішу 2 серпня суд визначив міру запобіжного заходу – утримання під вартою 60 днів.

“Йому інкримінують статтю замах на вбивство. Монахині пишуть, що їх не били, їх годували, їм давали таблетки, коли вони просили про меддопомогу. Про яке вбивство мова? Їх же відпустили. Вони взяли найгірше, що могло бути й прив’язали це до випадкових людей. Абсурд,” – повідомив друг Даніша, який не захотів бути названим.

“Даніш був на офіційних змаганнях в Кіпрі з 14 по 15 червня. Там була відмітка в паспорті. Паспорт показували в суді. Я його привіз на суд. Людини не було в країні добу, коли це сталось. Суд на це не звернув увагу. Була очна ставка на днях. Його не впізнали. Там таких фактів неміряно. Затримали незаконно. За 40 хвилин до судового засідання дали вивчити справу. Я був там. Це нонсенс,” – додає коцюбинчанин.

Прокуратура ж в суді, з слів очевидців, не звинувачувала Даніша в тому, що саме він утримував силою монахинь. Йому приписують набір молодиків за замовленням підприємця Сергія Бута.

Саме Бута за підозрою у замаху на вбивство монахинь затримали першим з-поміж усіх підозрюваних. Обвинувачуваний Бут, брат скандального екс-нардепа Юрія Бута, який судився з журналісткою 5 каналу Ольгою Снісарчук й голосував за подовження оренди Чорноморського Флоту, своєї провини не визнає.

Тим часом судове засідання щодо апеляції Даніша призначене на 13 серпня. Суд відбудеться о 15:00 на Соломянській 2а.

“Я вважаю, що мій підзахисний Даніш не причетний до вчинення даного кримінального правопорушення, на сьогодні вина його не доведена. Ми просимо суд скасувати ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва та відмовити у клопотанні слідчого про обрання міри запобіжного заходу з тримання під вартою на будь-який інший, не пов’язаний з триманням під вартою,” – говорить Тетяна Батюсь, адвокатеса Даніша.

Довідково: Сергій Даніш відомий тим, що в 2008 році отримав земельну ділянку в скандальному Біличнаському лісі за квотою тодішнього депутата ради Володимира Жаркова, який у 2010 році балотувався на селищного голову Коцюбинської ради.

Тоді Даніш входив до контрольно-ревізійної комісії політичного об’єднання “Пряма дія”, яке очолював однопартієць Жарков.

У скандально відомому “УкрАзіаБуді”, який залишив столиці скандальновідомі недобуди – Дніпровські вежі, – Даніш був помічником Голови Правління того ж таки Жаркова.

Сергій Даніш – випускник податкової академії Ірпеня 2002 року, яку тоді очолював одіозний Петро Мельник.

Ще кілька років тому він входив до спортивного об’єднання “Пересвіт”, очільник якого Андрій Старовойт першим і єдиним винищив ділянку в Біличанському лісі для забудови.

Поза “Пересвітом” продовжив займатись спортом. Він є чемпіоном світу з фрі-файту (українська версія боїв без правил) та віце-чемпіон з джиу-джитсу.

За словами знайомих Даніша, він добре розбирається на машинах та займався перепродажем автівок.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539