Білоруські прикордонники: Петро Мельник не перетинав кордон

0

Мельник перетнув кордон з Білорусією ще тоді, щоли правоохоронці були переконані, що він сидить вдома з браслетом на руці.

Згідно з довідкою про перетин кордону о 3:18 ночі на пропускному пункті “Городище” пропустили автомобіль марки “ВАЗ-2105”.

У авто було двоє чоловіків, які надали документи на гриневича петра і на Мельника Олександра (брата екс-ректора податкової академії, який зображений на фото).

Згодом брат “регіонала” Олександр Мельник відмовився показати свій паспорт журналістам ТСН і зазначив, що, якщо Петро Мельник і перетнув кордон з його паспортом, то це вина тих правоохоронців які його пропустили.

На пропускному пункті Республіки Білорусь “Верхній Теребежів”, куди двоє добрались близько 5 години, Мельник надав таки свій паспорт і благополучно в’їхав в сусідню державу, йдеться у довідці, яку опублікувала Gazeta.ua.

“Нема його вже давно в Білорусі, він в Європі. Громадянин Олександр Мельник (брат утікача- ред.) до правоохоронних органів із заявою щодо втрати паспорту не звертався,” – повідомляє джерело редакції в правоохоронних органах.

Правоохоронці також повідомили редакції сайту громади Приірпіння, що у Мельника вилучили закордонний паспорт згідно з рішенням суду.

“Вилучити паспорт громадянина України ми не могли, оскільки суд обрав запобіжну міру – домашній арешт. Якби обрали взяття під варту, то у нього на законних підставах можна було б вилучити і паспорт громадянина України,” – додає джерело.

На сайті Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь офіційно йдеться про те, що кордон можна перетнути з паспортом громадянина України.

Журналісти “Тиждень.ua” повідомили, що утікача затримали й передали Україні.

“Був затриманий і притягнений до адміністративної відповідальності за порушення правил перебування на території Республіки Білорусь без відповідних документів, а саме: паспорта. І був переданий Державній прикордонній службі України,” – пояснює начальник Пінського прикордонного загону Республіки Білорусь по роботі зі ЗМІ Михайло Бут-Гусаїм.

Згодом телефоном редакції Сайту громади Приірпіння у державній прикордонній службі Юрій Демченко повідомив, що інформація, поширена в “Тиждень.ua” не відповідає дійсності.

“За годину ми надрукуємо на сайті спростування,” – пообіцяв Демченко.

За кілька годин спростування таки з’явилось на офіційному сайті білоруських  прикордонників.

“Білоруський кордон цей громадянин (Петро Мельник- ред.) не перетинав,” – йдеться у повідомленні.

МВС наразі перевіряє інформацію щодо перетину Петром Мельником кордону Білорусі вночі 9 серпня й ситуацію не коментують.

У будинку навпроти, де живе сестра Мельників Олена – протягом дня тривають слідчі дії. Саме тут Петро Мельник, якого звинувачують у хабарництві, мав перебувати під домашнім арештом.

В Рівненський області, звідки Мельник Родом, зняли спостереження, яке раніше велось цілодобово, що може свідчити про те, що правоохоронці переконані: Петро Мельник за кордоном.

Нагадаємо, Петра Мельника оголосили у всеукраїнський розшук 9 серпня. На той час він вже перетнув кордон держави.

На території СНД Мельника почали розшукувати лише з 13 серпня. Тобто він мав фактично 5 днів, щоб спокійно перетнути кордон Білорусі.

Лише на 6 день його оголосили в міжнародний розшук і тепер його шукає Інтерпол.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539