Мельника позбавили звання “почесного громадянина Вишневого”

0

Депутати міста Вишневе Київської області у четвер пообіді на сесії своїм рішенням позбавили Петра Мельника звання “почесного громадянина Вишневого”.

“Деякі депутати, щоправда, утримались, деякі не голосували. Питання ініціювала наша громадська організація спільно з деякими депутатами ради,” – повідомив телефоном Віталій Плескач, голова громадської організації “Ми разом”, якою опікується Олександр Юраков – опонент Петра Мельника на виборах до Верховної Ради від УДАРу.

Загалом розгляд питання відбувся завдяки поданню депутата-свободівця Олега Гузенка.

У тих, хто подавав Мельника на “почесного громадянина”, поцікавились, як вони могли взагалі виносити такий проект рішення і що можуть сказати тепер.

Торік напередодні виборів округом Мельника прокотилась хвиля визнання – ради місцевих органів самоврядування визнавали його одна за одною почесним громадянином населених пунктів.

У Приірпінні в селищі Коцюбинське місцева влада статус почесного громадянина кандидату в нардепи Мельнику взагалі видала авансом: спершу про те, що він таким є повідомили на дні селища, а вже потім депутати Коцюбинської селищної ради практично всі як один, проголосували заднім числом за те, що вже анонсували громаді.

Поки у рідному для Мельника Приірпінні місцева влада не вносила в порядок денний аналогічних проектів рішень.

Але до Коцюбинської селищної ради на ім’я селищного голови Вадима Садовського факсом було направлене депутатське звернення від Ірини Федорів, яка була єдиним із присутніх депутатів Коцюбинської ради, хто рік тому голосував проти визнання Мельника почесним громадянином селища.

У своєму зверненні депутатка Федорів просить на найближчу сесію внести проект рішення на розгляд ради, яким би регіонала позбавили таких регалій перед громадою селища.

“Селищний голова телефоном підтвердив мені, що звернення отримав і пообіцяв на найближчій сесії поставити питання на голосування, хоча зазначив, що суд ще не виніс свого рішення щодо Мельника. Я ж наполягаю, що громадянин тікає від правосуддя і правоохоронців,” – зазначає депутатка Ірина Федорів.

У Партії регіонів обіцяють, що найближчим часом утікач Мельник стане безпартійним.

“Дата, коли обласний осередок Партії регіонів повинен зібратись поки невідома, але це має відбутись найближчим часом. Там і мають поставити питання щодо виключення Петра Мельника з партійних лав,” – повідомило сайту громади Приірпіння джерело в Партії регіонів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539