Лісовий гамбіт: таємниці “аграрного” Ірпеня

5

Автор: Ігор Домбровський

За попередньої каденції, коли відбувся скандальний дерибан Біличанського лісу Коцюбинської та Гостомельською радами, депутати Ірпінської ради не пасли задніх.

Вони опанували нову “аграрну” схему дерибану: на осіб, які з високою ймовірністю були підставними, оформлювали по 40 соток – 10 для забудови, а 30 – для ведення сільського господарства.

Цей ласий шматок розташований у 10 хвилинах їзди від станції метро Академмістечко при в’їзді в Ірпінь.

Коли відбувалась ця хвиля дерибану, бютівець Валерій Пєший, який публічно зізнався у своїй причетності до незаконної роздачі Біличанського лісу, очолював відділення Держкомзему в місті Ірпінь.

За наявною в нас інформацією, за відпрацьованою схемою ділянки в подальшому за довіреністю відчужив у попередніх власників депутат Коцюбинської селищної ради Владислав Євстифєєв, який очолює в раді далеко неаграрну депутатську групу з промовистою назвою “Спільна мета”.

Відчуження відбулося на користь ТОВ “Ольвія Консалтинг Груп”. У рішенні за зверненням директорки товариства Пєшої Марини Валеріївни депутати ухвалили виготовити детальний план забудови території.

Пєша Марина Валеріївна, напевно, невипадково є повною тезкою доньки Валерія Пєшого, який курує земельні питання регіону спільно з депутатом облради Вадимом Башуном.

Згідно з інформацією, наявною в Інтернеті, ТОВ “Ольвія Консалтинг Груп” виникла у 2008 році (саме на хвилі дерибану в Приірпінні, за кілька місяців до дерибанних рішень селищних рад Біличанського лісу).

У організації, яку зареєстрував міський виконком, у керівниках компанії значиться Прилипко Ольга Юріївна. Теж повна тезка депутатки Гостомельської ради – доньки одіозного Юрія Прилипка – депутата Ірпінської ради і друга Валерія Пєшого.

Як повідомлялось раніше, син Прилипка В’ячеслав, склав свій мандат у Гостомельській раді, аби поповнити лави працівників проркуратури. Його кандидатуру зараз розглядають у прокуратурі Київської області.

Землю, які роздали не без участі цієї компанії, звісно не стали житницею Приірпіння, хоча прем’єр міністр Микола Янович Азаров, коли мова йшла про високу ціну на агропродукцію, дійсно всіх закликав “не скігліти” і братись за лопату.

Але за лопату братись ніхто в Приірпінні не збирався. І, оскільки з-поміж сосен ніхто не збирався вирощувати навіть равликів для гурманів чи дорогих ресторанів, то взялися за сокиру.

На скандальній вулиці Карла Маркса, де забудовник перешкоджав знімальній групі СТБ й видер з камери об’єктив, повиростали замість сільськогосподарської продукції висотки.

Тобто там, де мала б родити білокачанна капуста, тепер урожай “капусти” збирають забудовники.

І цільове призначення сільськогосподарської землі ніхто не змінював.

Забудовникам сердешним ніяк не йметься в Приірпінні поблизу столиці. Неначе, комусь з них, вдалося таки придумати модифіковану труну з кишенями на той світ.

На завершення скажу, що є ще одна, ну, зовсім фантастична думка…

Можливо, Микола Янович, дізнавшись як виконується його вказівка по втіленню продовольчої програми, закличе, в решті-решт,  таки взятися не за лопати, а за сокири!?

Якщо не посполитих, то, хоча б, прокуратуру!

Отоді б «заскіглілі» не лише ми з вами…

Ігор ДомбровськийАвтор: Ігор Домбровський, ІР ГО “Самозахист”.

 

 

5 коментарів

  1. Сашко 5 Вересня 2013 at 19:14

    Во Евстифейка дает- и в Ирпене успел наследить! Куда смотрит прокуратура и налоговая милиция? У этой банды – денег наворовано немеряно, не пора ли национализировать?

    213.169.84.1**

  2. партизанка Зоя 5 Вересня 2013 at 22:00

    Удивительно, что типа “аппазицианер” Пеший в бытность Бондаря , используя свое служебное положение грабанул громаду Ирпеня на сотни гектаров, хотя бы вспомнить преславутый “Зеленый гай”! И что прокуратура не усматривает в этом коррупции? Странно!

    94.248.32.1**

  3. Толян 10 Вересня 2013 at 14:03

    Добре, що після Полікарповича організацію очолив Ігор. Самозахист суттєво підсилився. Хай щастить!

    37.53.84.**

  4. Толян 10 Вересня 2013 at 14:35

    Ірпінь і дійсно зберігає ще багато таємниць. Поки я тут пишу комент – Скарж і його команда шукають можливості украсти ще. Силові структури мовчать- бо в долі. Вся надія на активних та небайдужих людей.

    37.53.84.**

  5. Вадим 5 Грудня 2014 at 14:56

    Єдиний хто без перекручуваннь і брехні, а лише фактами лупить по рилу дерибанникам. Сам бачив як мала Пєша розсікає по Ірпеню на білому Рейнжу. Навіть фото зберіг. Пізніше викладу. http://goo.gl/jOXBzc
    P.S. Ігору Домбровському низький поклін! Він Герой нашого часу!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539