Після візиту Присяжнюка біля лікарні зник паркан, а в кабінетах – рушники

0

Авторка: Олена Жежера

Очільник Київської обладміністрації  відреагував на скандальне закриття дитячої лікарні.

Анатолій Присяжнюк особисто вирішив перевірити, в яких умовах буде працювати медперсонал.

Почесного гостя супроводжували під час ревізії міський голова Володимиром Скаржинський та головний лікар Данило Лісняк.

Присяжнюка провели за планом, якому б позаздрив Потьомкін..

Педіатри скаржаться, що Центр матері та дитини, в який переселили педіатрів зараз не опалюється, діти та батьки мерзнуть, а лікарям тісно.

“Реєстраторів від нас забрали. Замість обіцяного усього поверху, нам дали лише 3 кабінети. Одна лікарка вже звільнилася, не витримала тиску нового керівництва. Ми працюємо в три зміни, не встигаємо провести прийом, тому що дітей багато – зараз міжсезоння, всі хворіють,” – скаржиться одна з педіатрів.

Скаржаться і ті медпрацівники, яких потіснили.

Присяжнюк публічно став на бік лікарів, яких не влаштовують умови, але лікарі у таке не вірять.

“Очевидно, що вони приїхали з візитом аби відволікти увагу від забудови ділянки під старою дитячою поліклінікою. Хотіли показати, наскільки вони хороші й разом з народом. Пообіцяли й усі забули. А ми залишилися. Нічого нема наскільки постійного як тимчасове,” – зітхає педіатр Ольга (ім’я змінене на прохання жінки).

Місцевий активіст Лаврентій Кухалейшвілі переконаний, що таке знущання над лікарями робиться навмисно.

“Під прикриттям медичної реформи, будівельники хочуть заволодіти землею. Про умови для лікарів та пацієнтів ніхто не думає. Як можуть лікарі розміститись в трьох кімнатах, коли лише за 2 місяці, як стверджує головна лікарка дитячої  Ірпінської лікарні, кількість дітей в Ірпені збільшилася на 800 чоловік. Було 7 200 дітей, а зараз 8000”, – говорить Кухалейшвілі.

“Окрім того, що в приміщенні холодно, центр матері й дитини виявився не готовим приймати нових пацієнтів та лікарів. Медики сиділи по шестеро в одному кабінеті”, – додає активіст.

Присяжнюк зробив зауваження головному лікарю, сказавши, що опалення в соціальному закладі має бути включене.

Як з’ясувалося, опалення не включене через те, що центр має спільну котельню з будинком, у фасаді якого він розташований. А будинок підключать до мережі, коли й усе місто, не раніше 15 жовтня.

А поки педіатри в новому приміщенні гріються електронагрівачами.

За головного лікаря вступився представник департаменту охорони здоров’я.

Він запевнив, що йому не було холодно, коли він туди заходив.

На що Присяжнюк зауважив, що треба було роздягтися і відчути різницю.

В усіх соціальних об’єктах міста, окрім центру матері й дитини, опалення включене.

Під час зустрічі мер Ірпеня Скаржинський пообіцяв Присяжнюку зробити ремонт за рік в приміщенні старої дорослої поліклінік, що розташоване на вулиці Садовій.

Голова КОДА сказав, що дає півроку на вирішення питання.

“Треба дожити півроку і тоді будемо розмовляти на цю тему,” – сказав на питання журналістів, чи встигне він у стислий строк впортаися з цим питанням, Володимир Скаржинський.

Аби громада не думала, що землю під старою дитячою поліклінікою віддадуть забудовникам, перед приїздом високопосадовця містом розвісили розтяжки. Громаду проінформували, що за ініціативи президента Віктора Януковича, поблизу поліклініки поставлять дитячий майданчик.

“Це ще один доказ того, що громада за підтримки ЗМІ, коли не мовчить і діє, може відвоювати своє право на соцоб’єкт. Десь за тиждень до пікетів і сюжетів у ЗМІ я особисто задавав питання Присяжнюку і казав, що будуть пікети. А він просто відмахнувся і сказав що це наше право. І от тепер, після того, як Ірпінь оскандалився – приїхав аж бігом,” – говорить Ігор Домбровський, очільник громадської організації “Самозахсит”.

“Ми повинні створити робочу групу, до якої готові запропонувати своїх людей. Ми хочемо, щоб громаді запропонували ідею, що має бути у приміщенні дитячої поліклініки. І тільки за погодженням з громадою робили якісь кроки,” – додає Домбровський.

Присяжнюк наголосив, що реформа-реформою, але в першу чергу потрібно думати про зручність для людей і попросив головного лікаря Данила Лісняка після ремонту в старій поліклініці розмістити педіатрів та вузьких спеціалістів під одним дахом, бо тепер мамам доводиться долати чималу відстань.

Цікавою є та деталь, що перед візитом Присяжнюка біля лікарні поставили паркан аби захистити перехожих від дороги.

Але наступного дня паркан зник.

До речі, спуск для колясок робився похапцем зранку перед приїздом Присяжнюкам.

До міліції станом на зараз заяви стосовно цього випадку не надходило. Місцеві припускають, що паркан поставили показово задля Присяжнюка.

Але апогеєм стало те, що з лікарні пропали накрохмалені рушники.

“Перед приїздом Присяжнюка нам у кабінети розвісили накрохмалені рушники. Нас попередили, щоб ми ними не витирались. Після від’їзду Присяжнюка їх пройшлись і зібрали. Залишили в якомусь кабінеті, бо там необачні люди встигли ним витертись,” – розповідає мед працівниця, яка боїться називатись.

Редакція громади Приірпіння сфотографувала два рушники, який залишились лікарні на згадку про приїзд очільника КОДА та обіцянки про світле майбутнє.

“Це такі потьомкінські історії! Глибока відраза. Показушність і потьомкінщина. Рушники – настільки елементарна річ, яка має бути не лише в лікарів, але й у кодної людини. Де Потьомкін, а де ХХІ століття. А це реалії нашої країни. Лижуть жопу начальнику,” – коментує ситуацію художник-жлобіст Олекса Манн.

“Доки не буде введена система лютого громадського покарання – нічого не зробиш. Це одні художники не вигребуть. Треба створювати громадське суспільство,” – переконаний Олекса Манн.

Авторка: Олена Жежера, журналістка.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539