Церква суне: в Коцюбинському переіменували зупинку

0

На найскандальнішій сесії Коцюбинської селищної ради, яка відбулась 5 листопада, київському патріархату вирішили віддати приміщення екс-дитсадка та майже півгектара землі.

Апетити конкурентного московського патріархату, який уже отримав від депутатів 20 соток в роздерибаниному Біличанському лісі, цього разу біли більш скромні.

Настоятель храму Святого Великомученика Георгія Побєдоносця Сергій Ткаченко разом із прихожанами звернувся до депутатів, аби ті перейменували зупинку громадського транспорту “Ощадбанк”, бо в лісі, яким Коцюбинська селищна рада розпорядилась незаконно, з’явилась культова споруда московського патріархату.

Депутата Сергія Чернікова, який неодноразово наголошував на тому, що є атеїстом, така ініціатива обурила.

Остановки называть храмами? Вы почитайте анналы, блRть!” – вилаявся Черніков, член регламентної комісії.

Нагадаємо, що атеїст Черніков, який, за його словами, ознайомлений з “анналами” й виступає проти переіменування зупинки, на цій же сесії доволі агресивно відстоював передачу дитсадка і землі під кладовище для іншого патріархату. Відчуження за безцінь майна громади для депутата-атеїста не гріх, а переіменуванні зупинки – це вже порушення мало не святого письма.

Як вже ті церковники впеклися! Ота церква, що в лісі біля дороги – там паркан переставляють двічі на день!” – розповідає про діяльність московського патріархату в лісі дупетут Вадим Казіміров.

Президія таке перенесення паркану агрументувала тим, що церква спершу загородила у лісі менше, ніж їм належалось.

Рішення про переіменування зупинки зрештою прийняли й зобов’язали секретаря ради Олександра Ковтача оприлюднити текст рішення на сайті. Поки, щоправда, секретар ради цього не зробив.

Коцюбинчани ж сподіваються, що отець-ініціатор Сергій разом з паствою сподвигнуться на те, щоб прибрати територію довкола церкви і будуть підтримувати її в належному стані.

“Ми, коли суботники на Пономарьова проводим, коло церкви стільки сміття! Ну я думаю паства і отець, раз вже захопили ділянку в лісі “Христа ради”, ще й зупинку переіменували, повинні тепер хоча б підтримувати чистоту довкола паркану,” – говорить учасник суботників Юрій.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539