Приірпіння в облозі чорних шоломів

0

У "Беркута" новая версия побоища 30 ноября: Они защищали Майдан от провокаторовЖурналісти СТБ проїхались Ірпенем, Гостомелем та Ворзелем. Рейд ЗМІ відбувся у четвер, 12 грудня. У результаті на камеру зазняли десятки автобусів із спецпризначенцями, військовими та правоохоронцями.

Лише в готелі “Ірпінь” висадили 7 автобусів з міліціонерами. З собою вони привезли провізію – ящики з консервами.

Водії автобусів зізнаються – приїхали у Приірпіння аж з Одеси. Шеврони на рукавах свідчать – це патрульна служба Одеси. До обов’язків патрульної служби входить обхід одеських парків, стежити, щоб усі користувалися туалетами… в Одесі, а не в Приірпінні.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На питання журналіста СТБ Дмитра Литвиненка, що одесити роблять від Києвом та хто в Одесі тепер стежить за порядком відповідь одна:

“Я не уповноважений Вам давати коментарі”.

Одеські ППС-ники заселились у готель, але про те, які плани на вечір – ніхто не знає. На пряме запитання, чи битимуть людей – правоохоронці відмовчуються.

За невідомо чиї кошти для гостей придбали нові матраси. Вони лежали у передпокої готелю.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Хто заплатив за номери в комунальному готелі – теж не уточнюють.

У МВС тим, що у регіоні з’явилась вперше з моменту  сила силенна правоохоронців, радять не перейматись і кажуть про те, що це буденне явище.

“Хочу заспокоїти громадян та представників ЗМІ – це ротація. Всі умови не тільки для служби, але і для особистого часу всі умови створені,” – повідомляє Олег Матвейцов, керівник управління масових заходів МВС.

У колишній військовій частині в Гостомелі і по території ходять люди у невійськовій формі. Це працівники міліції. Місцеві кажуть журналістам: правоохоронці заїздили з чорного ходу.

Покинуті казарми колишньої військової частини почали готувати до приїзду силовиків за кілька днів: запустили опалення, відновили енергопостачання.

До новоселів Приірпіння журналістів не пускають. Блокують ворота. Преса вимушена лізти через паркан. За парканом з’ясовуэться – тут аж три автобуси з нашивками внутрішніх військ. Командир не приховує, вони – севастопольці.

“Ми с Крыма. Приехали заменить наших ребят. Очень холодно”.

Більшість бійців – геть юні строковики. Командир щиро вірить – їм не дадуть бити людей.

“Наше завдання – виконувати своъ обов’язки. Не думаю, що нам скажуть щось незаконне”.

Поки група СТБ знімає в Гостомелі, активісти Київщини сповіщають про чергові десанти. Чергові автобуси вже у Броварах та Пущі Водиці.

У Приірпіння продовжують приїздити силовики. Ними заповнені ще табори Бучі та Ворзеля.

У Ворзелі “туричсти” надвечір вже відпочивають. Таких “туристів” три автобуси. Автобуси, як іпривезли силовиків мають чорні номери. Це означає приналежність до Міністерства оборони.

В Інтернеті з’явилась інформація, що в Рівному та Хмельницькому через такі “рядові” ротації з атомних станцій зняли охорону і відрядили на Київ.

“Вікна-Новини” знайшли тому підтвердження. Внутрішні війська Хмельниччини курять у дитячому таборі Ворзеля.

На питання, хто залишиввся на атомній станції охороняти безпеку громадян, відповідь вражає:

“Безпризорна”.

Силовики пояснюють – приїхали у четвер разом із бійцями з Полтави та Чернігова.

У МВС пояснюють, що це все відбувається тому, що опозиційні лідери оголосили, що євро майдан триватиме мінімум до 17 грудня.

Лише в Приірпінні активісти майдану нарахували 15 автобусів додаткової міліції з інших регіонів. Це понад 6 сотень правоохоронців.

Нагадаємо, що у ніч з 29 на 30 листопада відбувся силовий розгін майдану, під час якого спецпідрозіл Беркут жорстоко побив демонстранів – студентів, в тому числі й неповнолітніх, лікарів та інших мирних демонстрантів.

Ті, хто відступили під час силового розгону, знайшли прихисток у Михайлівському монастирі. Протягом дня під стінами храму зібрались десятки тисяч українців, які вийшли проти насилля над мирними людьми.

Після цього щонеділі о 12:00 на майдані Незалежності збираються близько мільйона людей.

На цих вихідних, 15 грудня, оголошений черговий збір. У цей час влада органфізовує мітинг на свою підтримку, де силовим методом та під загрозою звільнення збирає працівників бюджетної сфери.

З Приірпіння у п’ятницю зранку вже виъхали першы автобуси, органызованы мысцевою владою до Маріїнського парку, де ці кілька тижнів днюють і ночують за гроші тітушки.

Редакція Сайту громади Приірпіння 13 грудня повідомить скандальні деталі про те, як з-під місцевих рад формуються автобуси на підтримку влади до Маріїнського парку та Європейської площі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539