Новорічні подарунки: шахраї у школах?

1

mykolaiБатькам бучанської школи № 5 сказали, що бюджетних подарунків під ялинку від школи дітям годі чекати.

“Класний керівник наголосила на тому, що подарунки доведеться купувати самостійно. Пояснила це тим, що ми вже не інтернат, а підпорядковані Бучанській міський раді, тому нема надії на спонсорську допомогу,” – говорить мати однієї з учениць 2-го класу, яка вирішила звернутися за допомогою до Сайту громади Приірпіння.

Першокласникам батьки вже закупили подарунки. Їх теж попередили, що ані святий Миколай, ані Дід Мороз цьогоріч без допомоги батьків нічого не принесе.

У вівторок, 17 грудня, на передодні дня святого Миколая така інформація подивувала начальника бучанського відділку освіти Олега Цимбала. Він пояснив редакції, що подарунки повинні отримати дітки в усіх дитячих садках та учні молодцих класів. Усі без винятку.

“Неприпустимо говорити, що школа № 5 чимось відрізняється в фінансуванні від інших шкіл міста. Учні цієї школи з першого по четвертий клас отримають новорічні подарунки. Що стосується дорослої ланки – всі діти отримають солодощі на свято Миколая”, – розповідає Цимбал.

“Щодо непорозумінь серед батьків, я з’ясую в керівництва школи”, – додає освітянин.

Батьки тим часом пояснюють, що дітям байдуже від кого отримаюти подарунок, але самим батькам дуже хочеться зрозуміти, чому раптово система освіти для їхніх дітей змінила свій підхід.

“Батьки дітей, що навчаються в цій школі звикли постійно здавати кошти на різні потреби, тому не нарікають, а просто цікавляться”, – розповідає інша мама – Оксана.

“Вчителька нам запропонувала збирати кошти на новорічні подарунки. При цьому наголосила, що ми вже, на жаль, не інтернат і опікуватися нами нікому. Таке нагнітання, на мою думку, не може йти від учителя. Гадаю, вчителям це вкладають у вуха керівники школи”, – додає Оксана.

Джерело в школі повідомило редакції, що 18 грудня на передодні дня святого Миколая у школі були проведені збори педагогічного колективу, де розбирали поведінку класних керівників п’ятого класу.

Цього ж дня у бесіді з журналістами очільник управління освіти Олег Цимбал зауважив, що керівництво школи таку інформацію спростовує і наголосив, що подарунки для школярів вже формують:

“Гроші на подарунки вже виділені. Можете прийти на новорічне свято до школи й побачити, кому вони будуть вручені.”

Олег Цимбал зауважив, що в нього склалось враження, що батьки учнів 5 школи найбільш розумні, оскільки саме вони постійно телефонують щодо різних питань, аби їх вирішити.

Нагадаємо, цього року до школи № 5 у Бучі пішла дитина Міністра екології. 

1 Comment

  1. Нина Ивановна 21 Грудня 2013 at 21:18

    Очень интересно!Думаете учителя собирают деньги и кладут их по карманам?А по каким критериям вы выбирали школу?Неужели не было понятно что не сама собой бы такая школа не сделалась!
    И если там такая обдираловка то почему ваш ребенок не учится в другой школе где даже *опу подтереть нечем????????

    37.19.147.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539