Прокуратура:власники ділянок за знищення дерев мають сплати понад 1,5 млн

1

Після кількох хвиль дерибанів у Приірпінні, де місцеві ради роздають в приватну власність зелені зони, прокуратура Ірпеня взялась за відновлювальну вартість дерев.

Як вже розповідала колишня працівниця збанкрутілої бучанської лісопаркової установи – Ірина (ім’я змінене на прохання жінки), вона на власні очі бачила, що робили, аби знищитице підприємство, а потім і ліс:

“З оціночної вартості за дерево нам сплачували лише 10%. У лісгоспі творився повний хаос, тут усе керівництво наживалося. Останнє, що вони провернули – це була афера з Біличанським лісом. Коцюбинське теж було в розпорядженні нашого лісгоспу. Там роздали на підставних ділянки, усі це знали”.

“Ми самі акти (на відновлювальну вартість – ред.) писали. Нам сказав Володимир Нікітчук – наш останній директор. Там була велика стопка тих актів (роздали 501 ділянку лісу – ред.). Весь колектив залишався після роботи й до ночі їх писав. А Віктор Сауляк, заступник Нікітчука, робив акти оціночної вартості дерев на розданих ділянках як у Бучі, так і в Коцюбинському”, – додає Ірина, екс-працівниця Бучанської лісогосподарської установи.

І от тепер прокуратура не лише подає позови про повернення лісу в державну власність, але й розглядає питання знищення зелених насаджень без сплати відновлювальної вартості.

Прокуратура заявила вже 19 позовів, повідомляє прес-служба відомства. Лише згідно з офіційними даними, які, за свідченнями джерел, занижувались до 10 % реальної відновлювальної вартості , власники ділянок в Ірпінському регіоні та Бучі не сплатили щонайменше понад 1,5 млн гривень. Ця сума мала б компенсувати державі вартість понад півтисячі дерев (в середньому 3 тисячі гривень за дерево).

Для порівняння, на ділянках Біличанського лісу, які роздали по периметру селища Коцюбинське, на 15 сотках в середньому справжня відновлювальна вартість, згідно з інвентаризаційною документацією, становить від 250 000 до понад 300 000 гривень.

Перший позов прокуратури щодо відновлювальної вартостівже суд задовольнив. Власник однієї з ділянок в Приірпінні має сплатити 137 тисяч гривень за відновлювальну вартість дерев.

Судові справи про повернення зелених зон, зокрема ділянок у Біличанському лісі, у власність державі тривають.

1 Comment

  1. Юлія 17 Лютого 2014 at 00:22

    “Перший позов прокуратури щодо відновлювальної вартостівже суд задовольнив. Власник однієї з ділянок в Приірпінні має сплатити 137 гривень за відновлювальну вартість дерев”.

    Мається на увазі 137 тис. грн. чи все ж таки – 137 грн.?

    Від редакції: дякую, виправили.

    92.49.242.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539