Земельний ресурс: незаконні схеми депутатів Приірпіння

0

lisАвтор: Мирослав Пацкан

Прокуратура міста Ірпеня перевірила діяльність ТОВ “ОКГ”.

Перевіркою встановлено, що депутати Ірпінської ради попереднього скликання роздали наділи землі поблизу вулиці Карла Маркса. Як правило, площа ділянок була по 10 соток на одного громадянина.

Про це на “Сайті громади Приірпіння” вже писав активіст Ігор Домбровський.

Ці 13 громадян отримали 7,74 га землі для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Перевірка встановила, що ділянки видавались одним масивом на користь мешканців Києва та інших областей. Активісти Приірпіння вже оприлюднювали частину документів.

Далі ці громадяни, від імені яких діяв один з депутатів Приірпіння, продали свої ділянки ТОВ “ОКГ” без зміни цільового призначення.

Рік тому до Ірпінської ради звернулось ТОВ “ОКГ” із проханням погодити детальний план забудови кварталу між вулицями Карла Маркса, Свердлова та с/т “Берізка”.

Перевірка прокуратури з’ясувала, що земельні ділянки виділено за адміністративними межами населеного пункту міста Ірпінь, що підписи в заявах  громадян на виконання проектів відведення земельних ділянок та актах передачі на зберігання межових знаків мають суттєві розбіжності.

Це свідчить про наявність спільного умислу директора ТОВ “ОКГ”, депутатів Ірпінської ради та службових осіб відділу Держкомзему в м. Ірпені. Коло цих людей мало на меті заволодіти земельними ділянками шляхом зловживання службовим становищем, що є ознаками злочину, передбаченими ст. ст. 190, 364 КК України.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура міста внесла відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Наразі в рамках кримінального провадження вже проведено низку невідкладних процесуальних слідчих дій для з’ясування обставин вчиненого злочину.

Крім того, прокуратура міста вже підготувала позовні заяви про повернення незаконно відчужених земель у власність територіальної громади міста Ірпеня.

Мирослав Пацкан, прокурор Ірпеня, радник юстиції

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539