Суд: земля під будинками не належить Bionic Hill

0

bionicПозов мешканців колишньої військової частини, що розташована поблизу Коцюбинського, суд задовольнили частково.

Згідно з рішенням суду, земля під будинками позивачів не належить до проекту Bionic Hill, повідомляє “Громада Святошино“.

“Звісно, лише частину вкраденої землі повернули громаді, й ще треба побачити всі рішення, щоб точно зрозуміти, яку саме частину, але це вже хоч щось. Хоч маленька, але перемога, яка принаймні дає змогу блокувати забудову й далі боротися за повернення у власність громади цього величезного простору посеред Біличанського лісу. Цікаво лише, чи нова київська влада й далі буде нам в цій боротьбі заважати”, — пише “свободівець” Юрій Левченко, депутат Київради, на своїй сторінці у Facebook.

Київський апеляційний суд виніс своє рішення 4 серпня. Як відомо, у військовому містечку і досі проживають люди, які давно чекають на оформлення квартир.

військове містечко

“Розселенням мешканців військової частини № 136 займаються Міністерство оборони та уповноважена відомством компанія “Столиця Центробуд”. Ця компанія не була стороною у процесі та немає жодного відношеннястосунку до парку. Рішення суду нічого по суті не змінює. Ми не планували нічого будувати на місці старих будинків, вони розташовані за сотні метрів від об’єктів першої черги”, — коментує ситуацію президент інноваційного парку BIONIC Hill Віктор Галасюк.

“Водночас ми сподіваємося, що розселення мешканців найближчим часом завершиться. Наскільки нам відомо, сторони дійшли принципової згоди: з 34 родин 24 вже розселенні та мешкають у нових відремонтованих квартирах”, — додає Гласюк.

Депутат Київради Левченко наголошує на тому, що Київрада не визнала позову, а юрист органу місцевого самоврядування не з’явився на засідання, подавши клопотання  про перенесення судового засідання, оскільки юрист Київради витребовував у цей час оригінал листа Міноборони про відмову від цієї ділянки на користь територіальної громади міста Києва.

У свою чергу Bionic Hill акцентує увагу на тому, що у 2013 році були проведені громадські слухання, й проект технопарку погодили відповідні служби Київської міської влади. Унаслідок цього в забудовника вже є виготовлений держакт на право власності на землю, затверджений Київрадою детальний план будівництва та інші відповідні документи.

Депутат Київради Левченко, який у суді виступає третьою стороною, повідомив журналістам, що позивачі невідкладно готуватимуть касацію.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539