Чи відкриють дитсадки 1 вересня?

1

viknoАвторка: Ольга Матюшина

Ситуація з дитсадками в селищі Коцюбинське — унікальна. Це визнала навіть заступниця голови КОДА Анна Старикова.

Мало того, що ці заклади працюють лише до 17:00, так ще й влітку всі на два місяці зачинені. Жодної чергової групи немає. Тому батьки, котрі працюють і платять податки до бюджету, мають два місяці думати, що робити з дітьми.

Але тепер ще не факт, що з 1 вересня маленькі коцюбинчани зможуть піти в дитсадки. У двох дитсадках триває ремонт.

Коли ми обурились, що ремонт хочуть зробити коштом батьків й написали численні звернення в усі інстанції, то з бюджету виділили півмільйона гривень. Значить, можна не збирати з батьків побори й залучати кошти з наших податків.

Так, у ДНЗ № 24 мають зробити ремонт харчоблоку — вперше з моменту заснування дитсадка. Також мають відремонтувати пральню, санвузли та коридор.

За два тижні до початку навчального року я вирішила подивитись на завершальний етап ремонтних робіт. Будівельники повідомили мені, що до 1 вересня вони навряд чи встигнуть закінчити, бо… ремонт розпочали тільки в серпні.

kuhnia

Чого ж в липні діти не ходили до дитсадка? Чому в липні не робили ремонт?

“Не було вказівки”, — кажуть робітники.

Стало аж цікаво, хто мав дати робітникам вказівку цілий місяць не байдикувати, а працювати, аби встигнути до 1 вересня.

“Завідувачка і хазяїн”, — відповідають працівники.

Хлопці кажуть, що хазяїн — то Садовський, тобто селищний голова. І ще наголосили, що директорка Людмила Сич їх заспокоїла і сказала, що нічого страшного у тому, що не встигнуть до початку навчального року, нема. Виявляється, можна ще тиждень-два почекати батькам і не вести дітей у дитсадки.

Два місяці не водили і ще 2 тижні почекаємо?

Будівельники запевняють: якщо буде відповідна вказівка, то можна поквапитись і таки встигнути, але вказівки від “хазяїна” поки нема.

До оздоблювальних робіт ще навіть і не бралися.

sanvuzol

Десь плитку, щоправда, почали вже класти.

sanvuzol2

Труби треба буде пофарбувати й добре провітрити приміщення, бо запах має вивітритись. Це знову час.

Дорогою з дитсадка зустріла одну з виховательок і питаю, що ж буде з пральнею, бо її ще й не починали робити. Жінка зазначила, що ремонт там буде лише посеред року. Цю ж версію підтвердили робітники: про ремонт пральні їм цього разу нічого не казали.

Ремонт коридору має робити та ж бригада, що й санвузли.

Єдине, що зроблено майже до кінця — це пофарбовані дитмайданчики груп. Але і тут є свої нюанси. Навіщо фарбувати діряву смітницю?

smitnytsia

Це “ноу-гау” Коцюбинського — діряві смітники?

Пісок у пісочницях є. Це той пісок, який ми з боєм та скаргами вибивали і який привезли ще в травні. Залишається питання, чого його залишили для котів і собак відкритим на 2 місяці, коли можна було закрити.

pisok

Батькам, які думали, хто два місяці опікуватиметься дітьми в їхній робочий час, залишається тільки сподіватися, що садочки відкриють 1 вересня.

Бо якось селищний голова Вадим Садвоський порадив коцюбинчанкам возити дітей електричкою у черговий дитсадок.

 

matushynaАвторка: Ольга Матюшина, коцюбинчанка

1 Comment

  1. Жк Коцюбинский 18 Серпня 2014 at 11:43

    Если садик не будет открыт 1 сентября, не будут законченны работы, не выветрится краска,я лично к вам госпожа заведующая приведу толпу журналистов и проверяющих. Напишу жалобы во все инстанции вместе с родителями. Мой ребенок этим дышать не будет.

    78.111.186.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539