Танцюра в УДАР-і: передвиборчі старти дерибанників

2

holovnaАвтор: Сергій Огородник

Депутат облради Леонід Танцюра вирішив терміново скликати депутатів Ірпінської ради.

Якщо до 4 вересня депутати міської ради не засядуть — за законом їх можна розпускати.

“Він зателефонував і призначив зустріч на 27 серпня. Але прийшло 11 депутатів. Це менше третини”, — розповідає в.о. міського голови Ірпеня та секретар ради Богдан Мельничук.

“Чогось заглядав на ці збори інший депутат облради, екс-“регіонал” Ігор Борзіло, але він одразу вийшов. На цих зборах Танцюра розповідав, як в облраді, не зважаючи на партійну належність, вони співпрацюють з “регіоналами”. А ми, з його слів, тут в Ірпені не можемо домовитись”, — додає Мельничук.

(На збори прийшли такі депутати: Петро Ященко, Юрій Прилипко, Ірина Ярошенко, Олена Мельник, Олег Сотніков, Артем Калічко, Петро Король, Людмила Бідула, Володимир Гульчак, Олександр Бурчак, Олександр Маркушин.)

Леонід Танцюра, який заходився рятувати депутатів Ірпінської ради від неробства, сам пропустив у третьому році каденції 50 % засідань.

tantsura

Більше того, в одному з коментарів на “Сайті громади Приірпіння” депутат облради обіцяв прийти на сесію Коцюбинської селищної ради. Це сталося після того, як забудовники почали зводити “Атлант”, а селище натомість не отримало нічого.

comment

Хоча Танцюра, попри свою обіцянку, не прийшов на сесію Коцюбинської ради, він почав активно з’являтися на прес-конференціях разом із дерибанниками Біличанського лісу.

А ще рік тому він висловлювався щодо цього питання так:

“На жаль, сьогодні спостерігаємо факт протистояння громади Коцюбинського і місцевої влади. Хоча саме місцева влада мала б працювати в інтересах громади. Київська обласна рада — орган обласного самоврядування й не може залишитись осторонь таких подій, коли бездіяльність чи злочинна діяльність місцевої влади селища штовхає громаду на самочин — протистояння забудовникам, які мають незаконно отримані акти. Нас мешканці Київщини обирали для того, щоб ми працювали на благо громади й розвивали місцеве самоврядування, а не робили з громади ворога й змушували членів громади чинити самосуд. Ми не можемо собі дозволити замовчувати це питання”.

І хоча активісти домоглися вирішення цього питання, а Біличанський ліс отримав статус нацпарку, що захистило його від дерибанників, депутат облради Танцюра тепер розповідає про те, що у селищі через таку ситуацію склалась нібито “соціальне напруження”.

Це при тому, що бюджетники самі телефонували журналістам і обурювались, що їх скликали у червні під облраду, аби протягнути на сесії  дерибанні питання з голосу.

Майже рік тому соціологи на замовлення одного з політиків Приірпіння проводили опитування серед коцюбинчан щодо того, які проблеми найбільше хвилюють  мешканців селища.

Результати роботи експертів Центру соціальних та маркетингових досліджень SOCIS  редакція “Сайту громади Приірпіння” вже публікувала.

Респонденти мали можливість обрати кілька проблем зі списку, запропонованого соціологами

Поганий стан доріг хвилює найбільше не лише коцюбинчан, а й перевізників, які закупили новий транспорт і вбивають його на бездоріжжі.

Людей цікавлять також питання ЖКГ та тарифів.

Жодного разу Танцюра та інші депутати облради не проводили з цього приводу прес-конференцій й не вирішували питання з монополістами на кшталт “Мастер-Енерго”.

На тлі цього репрезентативного опитування зміна позиції Танцюри в питанні Біличанського лісу та ще й напередодні старту опалювального сезону виглядає цинічно.

“Якщо ми не зможемо вирішити проблему Біличанського лісу, то соціальна ситуація в селищі Коцюбинське стане дуже напруженою”, — таку заяву депутат облради зробив в орендованому прес-залі.

До слова, це вже друга прес-конференція за останній час. А оренда залу агенції коштує кілька тисяч гривень.

Якщо подивитися у декларацію Леоніда Танцюри, то стане відомо, що за рік Танцюра заледве заробив суму 25,5 тисяч гривень.

deklar

 

Тобто за місяць депутат має дещо більше 2 тисяч гривень. Місячного доходу Танцюри не вистачить, аби заплатити за послуги інформаційної агенції.

Ймовірно, оренду залу допомогла сплатити інша депутатка облради, екс-“регіоналка” Наталія Семко.

Вона заробляє менше 14 тисяч гривень на рік. Принаймні про це свідчить декларація її чоловіка, який балотувався як технічний кандидат Петра Мельника.

Місячного заробітку цих двох депутатів облради заледве вистачить, аби заплатити за оренду приміщення, анонс, послуги фотографа та пост-реліз.

Якщо вірити Танцюрі, такі фінансові жертви депутатів облради спрямовані на те, аби уникнути “соціального напруження” в селищі Коцюбинське.

У деклараціях Танцюри і Семко попри мізерні заробітки є дивний збіг. У кожного з них є дорогі машини. І з теперішніми цінами на бензин, навряд чи цим депутатам вистачає і на бензин, і на їжу. Про оплату залів для прес-конференцій годі й говорити.

У Танцюри, який має дохід приблизно 2 тисячі гривень на місяць, — Порш Каєн. Редакція “Сайту громади Приірпіння” у цьому Порші в депутата-бідака брала інтерв’ю.

tantsura

У декларації також фігурує Хонда Ледженд.

Те, що декларація йде в розріз зі статками, пояснює зацікавленість у земельних питаннях.

Під час виступу з трибуни на сесії облради УДАР-івець Танцюра чітко заявив свою позицію: немає різниці, хто дерибанитиме Біличанський ліс, тому краще це зробити області.

Цьому є відеопідтвердження.

І ці земельні апетити Танцюри, які чітко проявилися на трибуні, як виявилось, геть не нові.

У сусідньому Гостомелі про нього знають і місцеві мешканці, і тутешні депутати. У Гостомелі Танцюра, за словами мешканців, скуповував с/г паї. Але жодної с/г діяльності на них вже з десяток років не провадить.

Більше того, хоча Танцюра не завжди ходить на сесії облради, у Гостомелі, коли розглядають важливі для нього питання, він неодмінно з’являється.

tantsura

Свого часу він намагався скупити паї не лише в простих громадян, але й в депутатів. Депутат Гостомельської ради Василь Вознюк від такої його пропозиції відмовився.

Вознюк твердить: Танцюра мав спільний бізнес із одіозним екс-“регіоналом” Юрієм Прилипком, який переховував автопарк Януковичів.

“Танцюра скуповував майно колишнього колгоспу “Бучанський”, а Прилипко — землю. Але потім у них почався конфлікт, було навіть рейдерське захоплення частини приміщень колгоспу. За рейдерським захопленням, кажуть, стоїть Танцюра”, — розповідає Вознюк.

Депутат Гостомельської ради переконує, що Леонід Танцюра з Юрієм Прилипком за допомогою юристки Лариси Павлюк

Лариса Павлюк

Лариса Павлюк – помічниця нардепа Мустафи Джемілєва

вже втілили таку схему в Горенці, де розміщувалась частина земель та приміщень КСП “Бучанський”.

ksp2

Зараз на місці паїв — котеджі.

Те, що Танцюра з’являється тоді, коли розглядають небайдужі йому земельні питання, помітили й інші депутати ради.

“Зазвичай він приходить на сесії, коли в порядку денному стоїть питання земель КСП “Бучанського”. Він дуже компетентний у земельних питаннях КСП “Бучанського” і всіх товариств, які створені на базі КСП — завжди роз’яснює, що можна робити з землею з юридичної точки зору. Єдиний депутат, який регулярно відвідує сесії ради — але якоїсь користі від того громада селища не бачить”, — стверджує депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

Депутати кажуть, що, зазвичай, коли приходить Танцюра, питання земель КСП знімаються з голосування.

Ось фото із сесійного засідання Гостомельської ради, де видно, як КСП “Бучанське” розформовують за схемою.

ksp3

Але в Гостомелі Танцюру помічали і тоді, коли мали розглядати питання кооперативу “Яблуневий цвіт”.

Нагадаємо, саме цей кооператив фігурував у папці з документами, яку загубили на Майдані люди Прилипка.

spysok

Голова кооперативу — помічник скандально відомого Прилипка Максим Осецький. У схемі — та ж таки юристка Лариса Павлюк.

notarius

Якщо в папці лежала купа порожніх заяв, куди, вочевидь, мали вписати підставних, то з окупацією Криму ситуація змінилась. Тепер це питання перед громадою подаватимуть як виділення землі для кримських татар.

IMG_2380

У цій же папці були бланки заяв вже від імені членів кооперативу “Яблуневий цвіт” до Гостомельської ради. Новоспечені члени кооперативу просять депутатів відвести ці земельні ділянки їм у власність.

IMG_2381

Цю схему редакція “Сайту громади Приірпіння” детально вивчить і оприлюднить результати розслідування найближчим часом.

Із невідомих поки причин питання “Яблуневого цвіту”, за яким стоїть Прилипко, з порядку денного знімають, щойно в сесійній залі з’являється депутат облради Танцюра.

Такий збіг помітили на одній з останніх сесій, бо щойно зайшов Танцюра — депутату Гостомельської ради, “екс-регіоналу” Сергію Мамчуру, який входить до групи впливу Прилипка, зателефонували й попросили це питання зняти з порядку денного.

Мамчур пояснив депутатам, що це питання після дзвінка “уже” зняли з порядку денного, і його розглядати не слід.

Варто зауважити, що землі, які хочуть віддати для чергової афери забудовників під кооператив “Яблуневий цвіт” — це колишні паї КСП “Бучанське”, які до того ж перебувають поза межами селища.

ksp

Так сьогодні виглядає вхід до КСП “Бучанське”

“Усі розуміють, що в Танцюри є економічні інтереси в Приірпінні. Спершу думали, що він піде до ВРУ, а тепер є підозра, що він захоче посісти мерське крісло в Ірпені”, — говорить джерело в міській раді.

Амбіції стати народним депутатом у Танцюри проявилися у 2012 році. Тоді він пішов на вибори попри те, що УДАР висунув свого партійного кандидата Олександра Юракова, який посів друге місце.

Танцюра набрав дещо більше 3 тисяч голосів. Таким чином без бренду рейтингової партії він не зможе пройти в парламент.

cvk

А очільник УДАРУ Віталій Кличко вже засудив висловлювання свого однопартійця, який зайняв дерибанну позицію в історії з Біличанським лісом.

Klychko

У штабі Танцюри під час парламентських виборів працювало чимало людей. Лише на сайті ЦВК значиться сотня офіційних спостерігачів. Але в штабах, як правило, працюють і ті, хто не фігурує на сайті ЦВК як офіційний спостерігач.

Згідно з інформацією сайту “Катапульта”, депутат облради, який зажадав мандату народного депутата, не розрахувався зі своїми людьми.

“Всім учасникам його передвиборчої кампанії була обіцяна зарплатня. В результаті — він кинув своїх співробітників. Згідно з узагальненою іноформацією, він не розрахувався з понад 50 % своїх співробітників. Загальна сума заборгованості склала понад 50 000 доларів США”, — йдеться на сайті.

Редакція знайшла одну з колишніх працівниць штабу Танцюри, яка на правах анонімності підтвердила, що їй та багатьом іншим працівникам штабу, з якими вона спілкується, досі не заплатили.

Можливо, саме тому в облраді Танцюра квапиться потиснути руку заступнику прокурора Київської області.

tantsura

Редакція з’ясувала в однопартійців, чому Танцюра з таким низьким рейтингом пішов на вибори як УДАР-івець, коли від УДАР-у вже йшов Олександр Юраков.

“Танцюра — яскравий представник людини з минулого. Чому він досі в УДАРі? Знаєте, в 2010 році за 2 місяці в УДАР понаходило купа невідомих людей. Не було часу їх перевіряти. Влада гралася з нами, як кішка з мишкою. Тому з’явилися такі люди, як Танцюри Льоні. В нього нема потужного ресурсу й підтримки. Наскільки мені відомо, в 2012 році він працював на користь Мельника проти Юракова”, — розповідає депутат райради від УДАРу Костянтин Бєдовой.

Якщо Танцюра набрав дещо більше 3 тисяч голосів, то розрив переможця виборів тодішнього “бютівця” Вячеслава Кутового і Олександра Танцюри склав близько 4 тисяч.

До слова, Танцюра, за яким закріплене Приірпіння, жодного разу так і не прозвітував перед виборцями та не оприлюднив звітів за 4 роки своєї роботи.

Виконувач обов’язків міського голови подав звернення до голови облдержадміністрації Володимира Шандри про неналежну роботу депутатів Ірпінської ради: місцеві урядники не збираються на сесії й не засідають в комісіях.

Щодо самого Мельничука, то в кулуарах ради говорять, що він сам піде або в нардепи, або на міського голову Ірпеня.

Але шанси “Свободи” на цих виборах в Приірпінні — примарні.

Джерела редакції у пропрезидентському крилі повідомили, що зараз розглядається можливість іти кільком силам разом, але “Свободу” в цьому блоці не бачать через низькі рейтинги.

Варто зазначити, що в той самий день, коли Танцюра зібрав депутатів Ірпінської ради, його бачили в Ірпені, в ресторані “Борщ” разом із Володимиром Скаржинським.

“Він близький зі Скаржинським, вони давні друзі. Танцюра трохи занудний.. Як вийде на трибуну — то щось говорить, говорить, його ніхто не слухає в облраді… поки його не зженуть з трибуни”, — розповідає депутат облради Ігор Борзило, який був заступником Скаржинського й тепер, за словами джерел, теж має мерські амбіції в Ірпені.

Танцюра нещодавно (за кілька місяців до виборів) згадав, що як депутат облради всі ці роки мав в Ірпені приймальню у кабінеті № 2. Саме тут після Майдану розміщується Координаційна рада Ірпеня.

“Зайшов Танцюра і каже, що хоче відновити громадську приймальню, яка була в нього в цьому кабінеті. Близько року його не було тут видно й чути, аж раптом перед виборами активізувався… Ми йому запропонували долучатися до нашої допомоги, він сказав — добре, добре, і так більше й не з’являвся”, — говорить голова Координаційної ради Ірпеня Павло Омельчук.

Він головує після Івана Лехмана, який за підтримку кандидатури Юрія Денисенка отримав земельну ділянку.

Ще немає повного списку кандидатів у народні депутати та на посаду міського голови, але Приірпіння вже бачить ознаки передвиборчої боротьби.

ogorodnykСергій Огородник, журналіст

2 коментарі

  1. Танцюра леонід 3 Вересня 2014 at 11:28

    Сергій, доброго дня! А я Вам за рекламу нічого не винен? Все нічого, але Ваші інформаційні джерела забруднені! Хай щастить!

    91.226.8.2**

  2. ЛинК 25 Вересня 2014 at 07:41

    Сергей хорошая статья!По больше таких чтоб люди знали этого волка в овечьей шкуре!и чтоб метлой его гнали с Ирпеня и КиевоСвятошинского района в свой Донецк.Надеюсь вы и дальше будите публиковать правдивые новости,и не поддадитесь на угрозы или возможные взятки со стороны таких как он!

    П.С. Леонид вы думали что в 2012 году кинули кучу людей и мы будем молчать?мы не обеднели,НО думаю каждый с кинутых людей,не важно где находясь сейчас,приложит ВСЕ усилия и потратит своё время чтоб донести до остального населения что вы за свинья!Совесть у вас забруднена,её уже ничем не отмыть!

    31.128.178.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539