Кінофестиваль: що подивитись на вихідних?

0

БезымянныйУчасники з 50-ти країн світу змагатимуться за першість в Ірпені. Журі вже розглянуло сотні робіт конкурсантів.

Для перегляду глядачів відібрали майже два десятки фільмів.

Засновники й організатори Ірпінського фестивалю – подружжя ірпінців Анна Джі й Сергій Тубі, які проводять його більше 10-ти років.

“На фестивалі будуть представлені документальні, ігрові, анімаційні роботи.

Також буде кілька фільмів у позаконкурсній програмі – про події на Майдані. Усі фільми відібрані мною й моїм чоловіком Сергієм. Жоден з представлених на фестивалі фільмів не демонструвався в Україні,” – розповідає одна з організаторок фестивалю Анна.

Жінка каже, що дуже важко передбачити переможця, оскільки смаки в людей різні. Навіть у них з чоловіком нема спільного фаворита – подобаються різні фільми.

“Два роки тому нагорода “Золота кінострічка” дісталась малазійцю Квек Шио Чуан за стрічку “Гуан”.

Їй віддали свої голоси більшість глядачів. Але головне в нашому кінофестивалі – тут голосують глядачі, а не кінокритики. Стоїть скринька, в яку глядач кидає папірець з найкращою, на його думку, роботою.

Це мистецтво для людей. Наш фестиваль – це можливість подивитись фільми, які ніде не покажуть. Це часто аматорські роботи людей, для яких знімати кіно – це хобі” – додає Анна.

Ознайомитися з коротким описом картин-учасників можна на сайті кінофестивалю.

Всі охочі переглянути роботи конкурсантів та переможців, можуть це зробити цієї неділі, 16 листопада, за адресою – Ірпінь, вул. ІІІ Інтернаціоналу, 183 (Будинок культури БКЗ).

Конкурсна програма транслюватиметься з 10-ї до 19-ї години.

Також глядачі зможуть побачити кілька документальних стрічок про майдан Гідності, які представлені поза конкурсом. Вхід вільний.

Довідково:  Міжнародний Ірпінський кінофестиваль заснований у 2003-му році. Востаннє кінофестиваль проходив два роки тому.

Безымянный

Минулого року Ірпінський фестиваль не проводився. Причини організатори не поточнюють.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539