Питання школи: чому з владою вже ніхто не бажає спілкуватись?

3

Замість того, аби будувати школу, місцева влада Бучі влаштовує круглі столи.

Це все робиться для піару, аби показати, що нібито відбувається діалог влади та громади.

Результат такого популізму один – стаття в комунальній газеті “Бучанські новини”.

Тут нашим коштом пропіарили міського голову екс-регіонала Анатолія Федорука. Суцільний монолог.

А де ж громада з її потребами? Це ж наша газета, яка видається за наші гроші.

Буч новини

Але скоро місцеві вибори. І технологи, вочевидь, порадили поставити такий діалог на системну основу. Адже попри екс-регіональність влади, на західний манір треба фотографуватись на фоні людей, щоб показати позицію – “влада з народом”. Можна навіть фотографуватись без обличчя політика.

sam3

І от в суботу влада Бучі вирішила на черговому круглому столі обговорити питання забудови міста. Думку громади насправді ніхто ніколи не враховує, тому і активісти, і журнаілсти, поставили під сумнів результативність чергової розмови перед виборами.

Жежера пост

Екс-депутат Бучанської ради Іван Лисенко такі слова журналістки розкритикував.

відповідь Лисенка

Як відомо, Лисенко був в опозиції до місцевої влади. Навіть зняв скандальне засідання виконкому, де влада сама собі на Миколая два роки тому роздала квартири.

Більше того, Лисенко був у доволі напружених стосунках з кумом Федорука – забудовником та новобраним мером Ірпеня володимиром Карплюком.

Карплюк брехун

Але це було колись. Тепер Лисенко – очолює осередок “Нових облич” у Бучі. А, як відомо, “Нові обличчя” – це партія Карплюка.

Та й відео з потоку YOUtube Лисенка з скандального виконкому кудись щезло…

І от Лисенко, який тепер у команді Карплюка й Федорука, дійшов до того, що почав писати образи на адресу журналістки Олени Жежери.

чорноротий

Це одиз з його коментарів під постом Олени Жежери.

Сам Лисенко на круглий стіл прийшов. Про це громада дізналась з посту у Facebook депутатки Бучанської ради Світлани Остапи.

пост Остапи

Але активісти й громада, як виявилось, вирішили не приходити на черговий круглий стіл до екс-регіонала для картинки. І це неабияк розгнівало екс-депутата Бучанскої ради, який зараз співпрацює із забудовниками.

Пост Лисенка після круглого столу

“Особисто моя думка про Івана Лисенка змінилася тоді, коли він прокоментував розслідування про Бучанське межигір’я, опубліковане на “Українській правді”. Він написав, що стаття “заснована на бурхливих фантазіях автора”, тобто моїх і, на його думку, була неправдива. Щоправда, згодом Лисенко свій коментар видалив, але  інші коментатори, які йому відповідали, опублікували йому свою відповідь з цитатою Лисенка,” – розповідає журнаілстка Олена Жежера.

Лисенко комент

“Як бачимо, зараз прокуратура Ірпеня визнала виділення землі в так званому Бучанському межигір’ї незаконним. На суді, коли затягували справу посміхався з-поміж присутніх найбільше Лисенко. “, – говорить Олена Жежера.

громада

Те, що Лисенко назвав свого часу “бурхливими фантазіями” – преміювали на журналістському конкурсі.

І це не єдина тема, де Лисенко і прямо, і опосередковано грає на руку місцевій владі Бучі. Якщо проаналізувати діяльність Лисенка в регіоні, то він грав на руку забудовникам і на громадських слуханнях щодо будівництва NOVUS в Бучі.

Новус

Тоді теж мав відбутися діалог з владою. І не просто діалог, а діалог, де саме думка громади має бути врахована. Бо це і є основна мета громадських слухань.

Архітекторка Бучі Валентина Ткаченко безапеляційно сказала, що навколо NOVUS потрібно провести реконструкцію зелених насаджень.

Коли ж присутні поцікавилися, що це таке, архітекторка сказала, що варто видалити сухостій.

Представниця NOVUS зазначила, що експертиза була проведена – згідно неї там лише 2 сухі сосни, які будуть “реконструйовані”.

Зараз ми бачимо, що навколо маркету були знесені майже усі дерева.

Разом із питанням про будівництво NOVUS раптово постало інше питання. Його не анонсували у комунальних ЗМІ. Забудовнця Наталія Бойчук, давня бізнес-партнерка Володимира Карплюка, яка мешкає з ним за однією адресою, вирішила протягнути своє питання.

Мали розглянути РОЗРОБКУ детального плану забудови по вулицях Пушкінській та Ватутіна. І це при тому, що два 5-типоверхові будинки вже були, як ведеться в Приірпінні побудовані.

дом

На ділянках під приватну забудову – наслідки “ірпінського синдрому”. Будинок на 4 поверхи + мансандра.

Тоді, аби узаконити будівництво багатоквартирного будинку, треба було розробити проект заднім числом.

Коли громада почала обурюватись, як можливо було допустити в Бучі на ділянці під приватну забудову багатоквартирного будинку, Лисенко почав вдало переводити тему на якогось корейця, який мешкав неподалік і якого вони в раді називали Хон Гіль Дон.

Вже тоді, півтора роки тому, громада цікавиласясь тим, чи будуть в районі щільної забудови багатоповерхівками дитсадки, школи, а також чи вирішиться одвічне питання – забезпечення бучанців водопостачанням належної якості.

Архітекторка співала тієї ж пісні, що і всі представники влади, що змінилося законодавство і забудовник не зобов’язаний дбати про інфраструктуру міста, в якому будує.

А якщо, як у нашому випадку, забудовник і влада – це одне й те ж?

Квартири в будинках партнерки Карплюка вже продані, місцева влада не бажає змиритись з тим, що прокуратура і громада викрила аферу з Бучанським межигір’ям, а забудовник “Київміськбуд” попри домовленості з владою так і не побудував обіцяного паркінгу, лікарні, школи.

Тому влада може влаштовувати круглі столи, квардатні чи трикутні. Від того зміниться хібащо кортинка на сторінках комунальної газети з монологом екс-регіонала Анатолія Федорука.

Сергій ЛисенкоАвтор: Сергій Лисенко, бучанець

 

3 коментарі

  1. Віктор 24 Грудня 2014 at 19:34

    Автору! Вам не надоїло пускати брехню, виносити плітки, розбурхувати різні ситуації в регіоні, – це що входить до ваших прямих обовязків, як журналістки каналу СТБпанна Ненажера , керівник вам прямо сказав займатись журналістською справою, а не сидіти в Приірпінні і висмоктувати якісь промахи в роботі місцевого самоврядування.

    • Журналист 25 Грудня 2014 at 00:32

      А откуда Вам, дражайший, знать, что сказал руководитель? Или Вы Жежера, или руководитель, а иначе откуда Вам знать? Так кто еще “пліткує”… Да и Жежера не Лысенко…
      А темы, которые находят в регионах – самые ценные! Это в 100 % эксклюзив, который дает рейтинг – Мельник, сборы на антимайдан, озера в вашем регионе, которые политики пафосно открывают, бучанское межигорье… Если уже даже ведущая СТБ пишет для сайта – ваше дело труба! Сливайте воду и сушите сухарики.

  2. Іван Лисенко 27 Грудня 2014 at 19:20

    Шановний автор!
    На мою думку, тобі краще займатись вдосконаленням юридичної практики, а не писати статті за власним авторством з притягнутими за вуха застарілими говнофактами Жежери, що стало звичною практикою сайту.
    Твої ж декілька абзаців – це суб’єктивне бачення тих процесів, з приводу чого дискутуємо у ФБ, тому коментувати не буду.
    Зупинюсь на говнофактах:
    – в моєму інциденті з Карплюком – він визнав, що був не правий і, як порядна людина, вибачився. Конфлікт між нами було вичерпано. А мусолити його далі – справа чорноротих…
    – те, що “комітетчики” проігнорували круглий стіл мене аж ніяк не розгнівало!, з якого бодуна ви це вигадали?, дайте цитату!
    – Жежера каже неправду щодо того, що я видаляв якісь свої пости із сайту УП. Я не знаю де дівся той комент, але там нема що видаляти – я підтверджую те, що тоді написав і ніколи від цього не відхрещувався.
    – цитата Жежери: “На суді, коли затягували справу посміхався з-поміж присутніх найбільше Лисенко”. Як фотограф, я всім рекомендую посміхатись, коли вас знімають, і роблю це сам. Ще до початку засідання вона навела на нас з І.Бартківом телефон… Приводу для радощів, як і для суму в мене не було… Я не є стороною в процесі, мені просто цікавий кінцевий результат і його виконання. Не більше!
    Надалі просив би враховувати вищезазначені мною уточнення і не пересмикувати факти, оскільки хвороблива фантазія і першоджерело це різні речі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539