Касація зупинила повернення Бучанського межигір’я громаді

0

Помічник народного депутата Михайла Гаврилюка бучанець Віктор Бархоленко надіслав “Громаді Приірпіння” текст скандальної ухвали Вишспецсуду.

“Як бачите, ухвала прийнята ніби ще 27 лютого. Тобто понад місяць тому. А прийшла мені, як третій стороні, першого квітня. Такий собі жарт. Відправлена з суду була 31 березня. Суддя Віталій Гончар ухвалив задовольнити прохання Бучанської міської ради та предсавниці інтересів діда екс-нардепа-комуніста Ігоря Калєтніка. Таким чином рішення суду першої інстанції, яке підтвердила апеляція і яким ліс повертався громаді, призупинене”.

“Мене це не дивує, адже злочинній владі Бучі, якою керує екс-“регіонал” Анатолій Федорук, дуже треба було протягнути злочинний генплан. А у генплані, як вже писали активісти,  у Бучі немає лісу, а є лише ділянка під забудову. Така ж схема використовувалась і під час перемоги в судах по Біличанському лісу. Як зазначали тоді правники-експерти, є норма закону, що виконання рішення можна призупинити. Я переконаний, що суддя Гончар виніс цю ухвалу не в інтересах держави та народу України, а в інтересах корупції та дерибану, за певну винагороду,” – додає Бархоленко.

Касаційну скаргу до Вищого спецсуду Бучанська міська рада в особі Анатоля Федорука подала 23 лютого.

скарга

А вже 27 лютого суд ухвалив зупинити до закінчення касаційного провадження виконання рішення суду першої інстанції та ухвали апеляійного суду.

11106237_949972198380557_325915014_n (1)

Цей документ, в якому значиться, що ухвала оскарженню не підлягає, “Громада Приірпіння” надіслала до прокуратури Київської області з проханням роз’яснити ситуацію громаді.

Безымянный

Прес-секретарка прокуратури Київської області Анна Кіщак зазначає:

“Рішення суду касаційної інстанції про зупинення виконання рішення Ірпінського міськсуду та ухвали апеляційного суду Київської області не тягне за собою будь-яких наслідків. Оскількі ці рішення, завдяки заходам вжитими прокуратурою області, вже виконані. Так, вже внесено зміни в державний реєстр, де вказано, що власником цих 14 га в Бучі є держава в особі Кабінету Міністрів України. Тому на даний час у попереднього власника немає будь-яких прав розпоряджатися цим масивом лісу”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539