З коцюбинчанами судитиметься помічник нардепа від БПП

1

У В`ячеслава Кредісова в судах проти коцюбинчан відтепер новий статус. Він став помічнииком нардепа від блоку Петра Порошенка – Анатолія Матвієнка.

Кредісов сам дуже хотів стати недоторканим парламетарем у 2012 році. Тоді він представляв громаду Івано-Франківщини. Але не склалось. Хоча на за кілька місяців до того на місцевих виборах колишньому чиновнику з Міноборони дуже кортіло отримати мерське місце у Коцюбинському, біля якого є територія військової частини. Ці землі військової частини, як відомо, готували під масштабну забудову Bionic Hill.

У Коцюбинському у Кредісова тепер залишився єдиний інтерес – забрати у власників квартир ЖК “Коцюбинське” нашу нерухомість. І в судах він тепер не простий громадянин, а помічник нардепа від Блоку Петра Порошенка. Судиться навіть з родиною АТОвця. 

Кредісов хоче висилити людей на вулицю без жодної компенсації. Це при тому, що за квартири ми заплатили 100 % грошей.

І йому байдуже навіть на тих хто заслуговує на спокійну старість. Валентина Петрівна Поліщук, 33 року народження, пережила голодомор, тортури фашистів, які їй відрізали шматок вуха. Тепер і вона завдяки помічнику нардепа від блоку Петра Порошенка може опинитись на вулиці.

Безымянный

Суди тягнуться роками. Декотрі з мешканців проходять вищу інстанцію вже 3-й раз. А ще на горизонті четверта інстанція – так звана “вишка”  (Вищий адміністративний суд) на рішення Івано-Франківського окружного суду, де таємно від нас у минулому році відміняли держреєстрацію на 21 квартиру, і куди так і не прийшов екс-чиновник з Міноборони Кредісов. Очевидно, злякався “Правого Сектору”, який відвідав суд.

Але поза судовою залою колишній посадовець часу не втрачає.

Нещодавно Кредісов знову арештував квартири у ЖК “Коцюбинський” в Ірпінському суді. До цього його підставна компанія “Мьолі-Інвест” накладала на них заборону у податковій Києво-Святошинського району, куди офіційно викликали мою  4-річну Дарину на допит.

Забудовник та власники квартир вимагали на суді в Ірпені, щоб Кредісов вніс на депозитний рахунок суду заставу за квартири у розмірі 7 млн гривень, оскільки він явно зловживає арештами чужого майна та ще й сам не приходить на суди з цього приводу.

Однак суддя Ірпінського суду Оксана Пархоменко  не тільки простійно відкладала залучення третіми особами інвесторів квартир до справи, але й  стала на бік чинного помічника нардепа та таки наклала арешт на спірні квартири.

Зрештою, зважаючи на суспільний розголос, Пархоменко таки залишила без розгляду позов Кредісова по квартирам, на які заявили права інвестори комплексу. Однак чомусь “забула” зняти з них арешт.

ЖК "Коцюбинський" лихоманить через суди вже декілька років

А ось ті хто не встиг до Ірпінського суду або просто про нього не знав таки втратили своє майно. Це три квартири, за якими стоять долі трьох сімей.

Хоча в останній  ухвалі Вищого спеціалізованого суду України чітко вказано, що фірма “Мьолі-Інвест” (підставна компанія Кредісова, директор якої, як з`ясувалося,  ще у вересні 2014 року переуступила вже недійсні угоди на спірні квартири Кредісову і тепер частково суди йдуть від його імені) не може претендувати на квартиру у комплексі (тобто і на інші 20 квартир куплені за таким ж переуступками),  які оскаржує колишній чиновник. Бо вона вже один раз їх продала. 

Окрім того, що Кредісов став помічником нардепа, ми виявили ще один кричущий факт. Компанія, на яку Кредісов посилається у судах з мешканцями ЖК “Коцюбинський”, – “УНР ПІБ” зареєстрована на скандального заступника Міністерства регіонального розвитку – Дмитра Ісаєнко, який незаконно оформив статус учасника АТО.

Саме з ним Кредісов разом працював в Мінобороні, і саме ця компанія будувала дачу Януковичу. Про це писали в “Українській правді“.

Застосування адмінресурсу в Україні – справа звична. Тому не дивно, що на першому ж засіданні людей виселяли зі 100% оплачених квартир і без їхньої присутності. Це вже було із мешканцями 29 квартири. Зрештою, ми відвоювали її у вищій інстанції з допомогою телебачення, журналістів та “Правого Сектору”.

Тепер Кредісову знову кортить переглянути це рішення суду.

Наразі “Аверс-сіті” оскаржує рішення Ірпеня в  в Аппеляційному суді і ми сподіваємся, що там пам`ятають про закони України. А тим часом, адвокат Кредісова вже встиг подати чергові позови в суди, щоб відмінити ще трьом мешканцям комплексу право власності на квартири.

Діти, бійці АТО, старенька 33 року народження… Хто наступний стане жертвою екс чиновника та залишиться без свого 100% оплаченного житла?

tulubАвторка: Наталія Толуб, журналіст та волонтер

1 Comment

  1. Катя 16 Квітня 2015 at 11:26

    договорами, на які посилається кредісов та його підставна компанія Мьолі, взагалі не передбачено набуття права власності на квартири. кредісов має право лише вимагати від РБІ (колишній забудовник, який вже давно ліквідований) відшкодувати вартість придбаних колись цінних паперів. апеляційний та вищий спеціалізований суди висловили саме таку позицію. проте, кредісов все продовжує свою судову епопею. а прості люди страждають. особливо жалко стареньку бабусю

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539