Кабміну УЖКГ “Біличі” повідомило, що пісочниці повні, а піску нема

0

Кожне літо традиційно починається в селищі з порожніми пісочниками на дитмайданчиках.

При цьому кожний рік УЖКГ “Біличі” повідомляє, що пісок справно завозять… у квітні (!!!). Але у цей час діти землю колупають, а ми платимо гроші за благоустірй прибудинкової території.

На Меблевій 11Б людям пощастило, і на прохання тамтешньої депутатки Ірини Федорів, яка воює за наш ліс, протягом останніх років лісники Святошинського ЛПГ по можливості допомагали завозити пісок. Хоча вони цього робити не мають.

А декому з коцюбинчан торік навіть доводилось звертатися до народного депутата Вячеслава Кутового щодо цього питання. Місцева влада та зокрема селищний голова екс-регіонал Вадим Садовський сердились через те, що про відсутність піску на вулиці Пономарьова знають вже навіть у Верховній Раді.

З боєм пісок тоді завезли.

Цього року я ще на початку квітня звернулась до заступника селищного голови Петра Пушанка з нагадуванням, що треба завести пісок в дитсадок і на майданчики.

pisok

Він пообіцяв, що зробить.

Після цього довелося двічі нагадувати і пісок з’явився лише в дитсадках. А ось коли я Пушанку зателефонувала утретє з питанням чого ж у садочок привезли, а у двори – ні, він відповів, що це не так просто як здається Матюшиній, адже треба на селище щонайменше 20 машин (!!!) піску, а машини треба ще заправити.

Для розуміння, машина піску це мінімум 5 кубів, а 20 машин – це відповідно 100 кубів. Вибачте, це вагон піску. То ж піску має бути більш, ніж вдосталь ще з минулого року.

Спершу ми вивчали питання, куди дівається півтори тонни солі в дитсадках, тепер будемо дивитися куди везуть вагон піску?

Усвідомивши, що порозуміння знайти неможливо з представниками місцевої влади,з данного приводу я залишала скаргу на гарячу лінію КабМіну. З питаннями щодо дитсадка – це суттєво допомогло, як бачимо.

Начальник ЖЕКу зухвало відбрехався, що в квітні пісок було завезено і до 20 червня повторно буде завезено, раз я його не бачу.

Безымянный

Кінцевий результат, піску як не було, так і немає по сьогодні – 28 червня.

Безымянный

А ось нові рекламні борди в наших ліфтах з’являються регулярно.

І як відомо, з бордів, які висять на нашій власності ми маємо отримувати 50 % прибутку. Натомість УЖКГ “Біличі”, якщо вірити тому, хто їх повісив, бере по 6 гривень за такий борд у місяць.

liliya

Як УЖКГ “Біличі” за 6 гривень на місяць могло надати дозвіл продірявити НАШІ ліфти???? Нашу спільну з сусідами власність! І чому це не було узгоджене з мешканцями кожного будинку?

Реклама в ліфті вже висить майже півтора роки, а що з цього мешканцям? Прибутки бізнесу, який рекламується на нашій з вами власності росте, а у наших дітей нема піску та й в благоустрої будинку нічого не змінюється.

“Ми робили цими вихідними до Дня Конституції суботник. Зробили розмітку для паркінку. Всі реклами повикручували і зробили на вході дошку оголошень для всіх. Бо заклеюють нам своїми листівками вхід до під’їзду. Я взагалі не розумію навіщо нам у ліфті реклама, якщо ми з цього нічого не маємо. Як якесь УЖКГ “Біличі” може вирішити, що у мене в ліфті буде реклама, а ми маємо з’їзд для колясок цементувати самі, розмітку малювати, перила,” – розповідає коцюбинчанин Андрій, що мешкає на Меблевій 11-б.

“Я рекомендую всім повикручувати рекламу з ліфту. Навіщо мені, щоб на мені гроші заробляли, а я витрачав свої кошти на те, щоб робити собі благоустрій під будинком,” – додає чоловік.

Реклама в ліфті висить вже другий рік. Нещодавно додались дошки інтернет-провайдера БЕСТ. Того самого, який, за словами коцюбинчан, злив штабу Анатолія Федорука телефони їхніх клієнтів для агітації.

Безымянный

За залучені кошти можна побілити під’їзд чи елементарно пофарбувати дитмайданчик і завезти пісок, хоча все це і так закладено в квартплату. Тобто за наявності плати за комунальні це все мало би бути, а з рекламою в ліфті мало би бути ще краще. Скажімо, за три роки реклами – новий елемент на дитмайданчику!

Тому велике питання, чи дійсно керівництво УЖКГ взяло 6 грн за один ліфт. Може, це як з КНС. Коли приїздять зливати й ті машини, яких у офіційному списку немає! І чого ці машини не плалять нам гроші, які б ми витратили на благоустрій?

Чи віримо ми у те, що машини, яких нмає у списку, їздять просто так зливати нечистоти в КНС?  І, може, гроші за рекламу в ліфті дійсно платяться немалі. Але що з того нам?

Поки громада не буде запитувати владу і вимагати звіту, доти наші діти будуть колупати тверду землю, а люди, що сплачують за комунальні послуги, будуть вкотре самі складатися, щоб вирішити свої питання благоустрою.

Нешанована коцюбинська владо, хоча б у передвиборчий рік можна було зробити так, щоб навесні був пісок для дітей? Чи нам піднімати на вуха Кабмін та Верховну Раду?

matushynaАвторка: Ольга Матюшина, мешканка Коцюбинського

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539