Прилипко: У міня рейтінг на мера самий великий

0

Будинок одіозного депутата Ірпінської міської ради екс-регіонала Юрія Прилипка, який знаходиться в селищі Гостомель на вулиці Червоноармійській, обшукали правоохоронці.

Обшук відбувся і в сусідньому будинку, в якому мешкає син Прилипка – екс-регіонал та екс-депутат Гостомельської ради Вячеслав. Як відомо, його після Революції Гідності звільнили з прокуратури.

Депутат Юрій Прилипко пояснив у інтерв’ю журналісту, що в нього шукали зброю. Напередодні обшуку телеканал ZIK показав розслідування про діяльність злочинного батальйону “Південь”, яким опікується Юрій Прилипко.

– Юрій Ілліч, у Вас проводили обшуки?

– Безпрєдєлом занімаються. А я даже не знаю, що вони шукали. Вони три рази шукають. Приїхали шукать якісь орудія убійства, якісь прибори… А я їх предупредив, що якщо в слідующий раз прийдете – ніхто більш не вийде. Ніхто ні один. Всі, хто прийде, більше не вийде. Щоб на мою порядочность більше не розраховували. Ну а що вони можуть знайти? Я тільки боюсь, щоб наркотіки й оружиє не підкинули. Ну це остання вже була провєрка. Я їм сказав: “Ще раз прийдете – я тоді включу свої можливості”.

– Шукали щось пов’язане з батальйоном Південь?

– Я даже зовсім не знаю… Ця допомога мені боком, що я допомагаю там Півдню – це мені боком вилазить. Взяли якусь бумагу, то прийшли орудія убійства шукали. А я говорю: “Ви з головой дружите?” Ну що не я, а там хтось з моїх подопєчних моїх сотрудніков могли там спрятать шось такеє і сюда приносять даже. Потім узяли, там був начальник налоговой служби працював, – він мені там закрив одне питання, ну це довга історія. Він там колись в 2005-му чи 2006-му написав жалобу, і це вони сфабрикували й прийшли, а вдруг щось найдуть. Ну оружиє шукали. Але в мене оружиє є офіційно зареєстроване і дозвіл на нього.

– Які мотиви? 

– Це не влада – це жах. Вони прийшли тиждень чи місяць назад, щоб я йшов з ними на їхній стороні. А я сказав, що вони мені не нужні. Вони не зробили ні одной реформи в пользу народу. У мене нема бажання з ними спілкуватись. Ну оце тепер і ходять провєркі. То кусти поставив і там побудував клуб. Якісь провєркі прийшли – “Де ви гроші взяли?”. Я за свої гроші потратив 5 млн на ремонт клуба.

1

Так зразу канали поприходили брати інтерв’ю, де я гроші взяв. І гроші й шмоші повизивали. Потім я – там же яр, мусорнікі й свалкі – я думаю, зроблю, як у Бучі, парк за свої гроші. бо в Гостомелі, що не зроблено – то це зробив я за свої кошти.

– Може до вас приходили, як тоді, коли Януковича машини переховували? 

– Та все було. Як так розказати, то вони й золото шукали, і долари шукали і машини всі розтягнули, но ні одна машина не продалась. Ні одна. Всі поворували, всі до одной! Зі складу як вивезли – то через два дня вони всі іспарилися. Зовсім. А до мене потом і слєдоватєлі бігали і СБУ – хто тільки не приходив. А я їм говорю – “Що ви од мене хочте? Йдіть до юриста й спілкуйтеся!” Просто мене вже дістали своїми машинами. Я ж відношення до груза ніякого не маю.

– Ви батальйону Південь допомагали і продовжите допомагати? 

– Ну а якже! Ну і приміщення, і стараюсь продуктами. От і сьогодні завезли… Так через них більше тисячі людей пішло в АТО воювати! (Цю інформацію у місцевому військоматі спростовують – прим. ред.) То я їх і одівав і обував. Да шо там говорить! І лікував… Да шо таке, якщо люди – це ж скільки питань. А як зима наставала – людей відправляли – не було даже бушлата одіти. Ну я ж не одправлю дітей, щоб там позамерзали?

Мої хлопці мусор убирали, мусор і вєткі – от можна прийти і подивицця. Та вони взяли і дали команду, щоб одкрила прокуратура провадження. Для того, щоб зробити сйомку нада розчистить вєткі, чащу все. Людей поставили. Вони зрізали такі, як рука, два дерева. А ті активісти понаписували, що там вирізали віковічні дуби, мля. По 500-600 років. Ну таке, знаєте.

1

Мені вже немає бажання нічо в цій країні не робити ні ето. Робиш для людей, а це просто жах. От ви бачили в Гостомелі парки, трава газони, я зробив за свої кошти (На фото знищений парк у Гостомелі й стоїть паркан під багатоповерхівку, хоча обіцяли громаді дитячий садок – прим. ред.).

1

Так виривають, ламають, аби тільки нічого не робилося. Ну це ж зрозуміло. Ну єслі б я когось ударив, а то ж я ніколи не давав команду, щоб кого-то бити, хоть у мене є можливості.  Але ж даже зовсім! Там одна придурошна стояла-стояла, взяла мене сфотографірувала в Фейсбукі.

1

І вже написала, що Прилипко признав, що це його! Ха-ха! Так це не моя стройка. Я просто хочу зробити для людей якийсь парк, якусь зону відпочинку. Бо там мусор, мусор! Сотні машин завезли на мусор і чащі.

– В інтерв’ю Верлатий сказав, що ви йому нічого не давали на утримання батальйону і що він сам мусив продати своє житло, щоб утримувати. 

– Часть щось я давав, щось він давав. Ну підождіть, в основном то на ньом тримається. Щось я, що поміг – то поміг, а що він там продавав – я звідки знаю?

Но факт того, що роблять – нічого протівозаконного ж не роблять. Сужби провіряли їх і не раз.

– А як довго тривали обшуки?

– Та що вони там могли найти, аби тільки не підкинули. Ну там пару годин подивилися да й пішли. Та які поняті? приїхали без понятих подивилися, та й там нема чого ізимать. Відкрили сейфи, приміщення подивилися… Там же ж нема нічого, ну.

  – Але зробили виїмку документів? 

– А які там документи? Може забрали пару актів там. Якісь державні. Може в бухгалтерії було і всі. А так – нема чого забирать. Це в мене обшуки, щоб я не балотувався. Або йшов тільки з Блоком Петра Порошенка. Потому шо у міня рейтінг самий великий. Єсі я пойду на мера, то 100%.

– Ви будете йти на місцеві мерські вибори? 

– Я ще не оприділився. Воно мені знаєте, я до власті… якби я хотів бути, я б же давно був би. Мені поки не цікаво йти на вибори. З такой владой, що зараз твориться, мені не цікаво. Зараз краще посидіть понаблюдати, що буде в Україні. Ви ж бачте, що робиться! Переміни могуть бути у любий час. Пружину скільки не сжимай, все одно ж вона розправиться, правильно? Бачте, зробили революцію, хотіли краще, а стало гірше. Ви самі бачте по результату.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539