Переселенці: Отець Микола змушував нас жербакувати

0

Про діяльність депутата Миколи Ільницького, який є священиком УПЦ КП в селищі Коцюбинське, шокуючі факти розповідають у сюжеті на каналі 1+1 і місцеві мешканці, і переселенці.

“Робити він має церкві, добро людям.., а не отаке! Ми ходили, бо це одна українська церкви, а зараз не ходимо із-за цього бізнеса,” – розповідає коцюбинчанка Євгенія Дітківська.

Якщо до цього діяльність отця-депутата Миколи Ільницького викривали лише активісти селища та журналістка й місцева депутатка Ірина Федорів, то тепер про нього заговорили і самі переселенці, яких він приводив на сесію, щоб змусити депутатів голосувати за приватизацію дитсадка.

“Він почав нас посилати на ярмарки – жебрачити. Просити для себе їжу,” – розповідає в інтерв’ю 1+1 Юрій.

“Кожного разу він нас збирав щопонеділка і казав, що ми без нього не можемо вижити. Він маніпулював нами, тис на нас, контролював. Прийшла йому ідея побудувати громаду. Щоб кожен взяв по декілька соток. Ми писали заяви всі на землю. Потім йому запропонували ще землю під сільське господарство. Щоб ми потім могли написати довіреність на його громаду,” – ділиться тим, що відбувається в приміщенні колишнього дитсадка, чоловік.

Інший переселенець Гагік каже, що депутат в рясі маніпулює людьми:

“Він чинить беззаконня на свою користь. Людина не має права голосу. Вона не може заперечити. Якщо ж заперечив – знаичть все. На нього гоніння. Він потрапив у немилість. Всі в центрі поміж собою говорять: потрапив в немилість отця Миколи. На сьогоднійшій день я попав в немилість і мене виганяють.”

“Він відправляв людей на ярмарки. Побиратися. Давалися нібито папери, що ми волонтери і збираємо гроші для переселенців. Не ми переселенці, а ми для переселенців збирали. Брехня! Суцільна брехня,” – наголошує Гагік, який живе у центрі майже рік.

Гагік розповідає, як депутат в рясі вчить тиснути на жалість, коли мова йде про приватизацію дитсадка:

“Завжди присутні жінки і діти!”

“Це ключ від всіх замків. Він це спробував – це працює. ”

Як з’ясувала програма “Гроші” телеканалу 1+1, Ільницький під біжинців отримав ще одне приміщення у місті Києві на вулиці Стуса. Влада дала йому приміщення під склад – для того, щоб він міг там розмістити речі.

Переселенці кажуть, що вони числяться в центрі селища, у той час як проживають на складі.

“Ці рясоходи, які йдуть в політику не мають нічого спільного з вірою. Це бізнесмени. Всі, хто в рясі є дотичним до політики – це найцинічніші люди. Вони цинічніші за корупціонерів, бо спекулюють на найсвятішому – вірі. І через таких людей громада відвертається від церкви. Що ми бачимо, коли йдуть вибори? Балотувався Петро Мельник і всі попи в рясах стояли і під час агітаційного заходу – відкриття пляжу – фактично своєю присутністю агітували за Петра Мельника паству. Вони можуть нічого не говорити людям. Їхня присутність де-факто освячує кандидата,” – наголошує журналіска Ірина Федорів, яка 2 останні роки присвятила частково тому, що збирала і поширвала інформацію про діяльність депутата Ільницього, який хоче забрати в громади дитячий садок “Білочка”.

“А зараз на виборах ситуація не краще. Подивіться як цинічно екс-регіонали, які зараз ідуть під брендом “Нових облич” використовують для реклами священика. Що тут можна сказати? Я точно знаю інформацію з штабу одного з політиків, що на підкуп священика на парламениських виборах на одну церкву виділили 10 тисяч доларів. Це, як написали в соцмережі – “дно дна,” – додає Федорів.

Без імені

“Громада Приірпіння” продовжує збирати інформацію про діяльність депутата в рясі. Всі, хто володіє додатковою інформацією просимо нам про це повідомляти.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539