Дякую всім за підтримку і запрошую на сесію 27 листопада

5

Дякую кожному виборцю, який виконав свідомо свій обов’язок і проголосував. Зараз уже не важливо за кого, важливо, що активна частина громади зробила свій свідомий вибір, хоча явка дійсно могла б бути кращою не лише в селищі, а й у всій Україні.

Сьогодні ми вже маємо офіційні результати. У депутатському корпусі в нашої команди – меншість. У нас лише 4 мандати. Натомість пройшла доволі чисельна команда від “Нових облич”. Це 17 мандатів з 26. Коротку біографічну довідку та телефони депутатів, які вони вказали у своїй автобіографії, Ви можете знайти на сайті ради.

З одного боку є чітке розуміння, що буде нелегко налагодити роботу й останні події це лише підтверджують, а з іншого боку для самої громади представництво у владі двох команд – це не так уже й погано. Адже тепер кожен, сподіваюсь, не криком, а діями, буде намагатися довести, що його обирали не дарма. А конкуренція – це найкраща рушійна сила для прогресу.

Кожен з депутатів, яких обрали до влади, має розуміти, що у грудні нас чекає серйозне випробування – бюджет. І які б хто політичні погляди не сповідував, працівники бюджетної сфери мають отримати свої гроші, а також належним чином має бути розподілений бюджет благоустрою в селищі.

Зараз депутатам потрібно вже мати на руках бланки для депутатських актів, щоб допомагати виборцям вирішувати їхні проблеми. Селищна рада також готова надати бланки для депутатських звернень та запитів, щоб депутати активно користувалися цим інструментом, отримували інформацію від установ та підприємств, аналізували її та доносили до виборців та розробляли на комісіях відповідні проекти рішень.

Всі звернення та запити депутатів, як і відповіді на них, просимо реєструвати в селищній раді, щоб і громада, і регламентна комісія у подальшому могли контролювати ефективність роботи і депутатів, і підзвітних нам установ.

Щодо доручень виборців, які кожен з коцюбинчан може зробити своєму депутату, то в селищній раді їх реєструватимуть у відповідному журналі, і у звітний час майбутні члени регламентної комісії готуватимуть для виборців інформацію про роботу депутатів з дорученнями виборців.

Я усвідомлюю, що і мені, і новообраним депутатам, і активістам, які хочуть в майбутньому бути обраними, щодня треба посилювати свої компетенції, щоб гідно відповідати на виклики часу й приймати виважені рішення в інтересах громади. Завдяки громадським організаціям, новообрані депутати та голови мають можливість взяти участь у низці тренінгів.

Безымянный

Члени моєї команди, зокрема і активісти, вже взяли участь у двох таких заходах і ми також запрошували представників “Нових облич”, які, на жаль, не скористалися пропозицією, але мають нагоду взяти участь у ще одному тренінгу, який буде організований на цьому тижні (п’ятниця-субота), про що вже є анонс у соцмережі.

Але які б не були депутати, яку б партію вони не представляли, якість їхньої роботи залежить від пильного контролю громади.

panorama

Запрошую Вас, шановні коцюбинчани на кожну сесію, кожне засідання комісії та кожне засідання виконкому. Саме Ви маєте контролювати нашу роботу і саме Вам ми маємо бути підзвітними. Без належного контролю громади і без якісної та кваліфікованої опозиції влада втрачає дуже важливу еволюційну складову й перестає бути підзвітною.

Ми будемо Вас інформувати належним чином про заходи, які планує влада селища, щоб кожен з Вас міг взяти в них участь і впливати на владу не раз на 5 років, а щодня, зокрема і шляхом подачі доручення виборців.

Ми так само запрошуємо волонтерів – інженерів, економістів, юристів, освітян та інших фахівців, що мешкають у селищі, – долучатися до розбудови нашої громади й допомагати нам в щоденній роботі. Бо розвиток громади залежить великою мірою і від активної роботи громадського сектору.

Приходьте 27 листопада на 2 засідання 1 сесії, де депутати мають визначитися, в яких комісіях вони працюватимуть, де я, як голова маю подати пропозиції щодо кандидатур у виконавчий комітет ради, а також кандидатуру секретаря ради, якого обиратимуть під час таємного голосування. Чекаємо на Вас о 18:00 в Будинку культури. З проектами рішень Ви можете ознайомитися на сайті Коцюбинської селищної ради.

Без іменіЗ повагою, Ольга Матюшина, голова смт Коцюбинське 

5 коментарів

  1. Іван 17 Листопада 2015 at 22:01

    Та годі,Ольго,вже плакатися та слині пускати!!!
    У тебе ж такі меценати та покровителі і з Верховної Ради,і з Області !!!Усім хребти переламають,а то якісь там “Нові обличчя”
    Ставай до роботи!!!
    Але ж краще писати всілякі статейки та піаритись!!!
    А працює хай трактор, він “Железний”!!!
    Да-ааа пропало селище!!!!

  2. Super-Rostik333 17 Листопада 2015 at 22:42

    Матюлькіна- давай вже починай служити народу. Присягу ж склала. Тут ні мами ні папи нема. Дорвалась дівчинка до влади та ще й не зрозуміло як, але це ж не пальцем тикати тобі, а СЛУЖИТИ людям. Ніхто тобі зарплати не дасть і не намалює, поки роботу твою не побачить. Твоє базікання та піар нікому не треба. Вже всі побачили, що ти за ОДНЕ.

    • Iryna Fedoriv 18 Листопада 2015 at 00:42

      Супер-Ростику333, вітаю Вас. А я тут звіти голови щодня бачу. А Ви не підкажете, де знайти звіти депутатів?

      • Super-Rostik333 18 Листопада 2015 at 13:42

        Я дуже радий, що ви БАЧИТЕ :), було б добре щоб ще і чули, А якщо у вас є питання до депутатів – до них і звертайтесь.

        • Iryna Fedoriv 18 Листопада 2015 at 14:27

          На жаль, на наші звернення депутати не реагують.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539